Historyczne ruiny w Pafos z mozaikami i antycznymi świątyniami
Piękne plaże z krystalicznie czystą wodą i złotym piaskiem
Tętniące życiem miasta Limassol i Larnaka z licznymi atrakcjami
Więcej tam nie wrócę. Całokształt nas na tyle rozczarował, że z Cypru mało mamy pozytywnych wspomnień.
Bliskość do wody jest ogromnym atutem, dostępność leżaków.
Jedzenie bez żadnego wyrazu, woda z dystrybutora śmierdzi chlorem, napoje z syropów. Jeśli, ktoś jedzie spróbować tradycyjnej kuchni cypryjskiej, to muszę rozczarować: codziennie inny wieczor tematyczny (orientalny, bbq, francuski, włoski, meksykański, a na koniec tygodnia międzynarodowy, żeby wszystko z całego tygodnia zmiksować). Uwaga na wariant Half Board (śniadanie+obiadokolacja) - brak napoi do kolacji. Nie ma o tym nigdzie informacji. Pokoje mocno wiekowe, bardzo słabo wytłumione.
- Hotel reklamuje się jako 4-gwiazdkowy, ale do 4 gwiazdek mu daleko. W Polsce byłby oceniony na max. 3 gwiazdki. Pokoje i łazienki najlepsze lata mają za sobą. Przydałby im się albo remont, albo generalne sprzątanie, - Jeżeli ktoś nie korzysta z wyżywienia w hotelu, to w pokojach są aneksy kuchenne lodówka, mikrofalówka, zlew, kuchenka turystyczna, - pokoje wyposażone w klimatyzację oraz mały telewizor - były chyba 3-4 polskie kanały, - są 2-3 sznurki na pranie, na balkonach, - dobre WiFi w hotelu, dobry sygnał i pobieranie - w każdym pokoju wzmacniacz sygnału WiFi, zasięg sieci bardzo dobry - pełne 5-kresek 5G, - "plaża" przy hotelu urokliwa, ale raczej traktowałbym ją jako ciekawostkę - strome wejście po kamiennych schodach - lepiej przejść się spacerem 15 minut na Venus Beach - piaszczysta (w tej części Cypru to nie jest standard), parasole i leżaki płatne (2,5 euro za parasol i tyle samo za leżak), morze spokojne, bo są usypane falochrony, więc fale się rozpraszają, darmowe łazienki, prysznice, itd., - w hotelu przy basenach i przy zejściu do morza bardzo dużo leżaków i parasoli, nie trzeba o nie walczyć, nawet przy pełnym obłożeniu hotelu, - ręczniki plażowe do wypożyczenia w recepcji za kaucją, - przy głównym budynku jest sklepik wielkości małej Żabki, który prowadzi Polka - da się tam kupić większość potrzebnych rzeczy - poza żywnością - kremy do opalania, nakrycia głowy, klapki i buty do wody, - największa wada/zaleta hotelu to piętrowe apartamenty, to jest fantastyczne rozwiązanie dopóki mieszka się u góry lub sąsiedzi z góry nie hałasują, w innym przypadku jest raczej głośno. Budynki, jak to w takich krajach bywa, są zbudowane z papieru, okna jednoszybowe bardzo cienkie, więc nawet jak ktoś stara się być cicho to słychać nawet rozmowy z góry. Nam się trafiło raczej spokojne towarzystwo, ale polecam zaopatrzyć się w stopery do uszu, bo w hotelu (główny budynek) codziennie do okolic 24:00 jest organizowana dyskoteka. Słychać gości hotelowych jak z niej wracają. I teraz, jeżeli ktoś chce zaznać spokoju to serdecznie polecam wybrać pokój jak najdalej od głównego budynku, gdzie są wszystkie atrakcje, restauracje, baseny. Pokoje oznaczone numerami 700 i dalej oraz te przy sklepie/małym basenie będą oznaczały hałas od 06:00 do 24:00. Nie wypowiem się jak to wygląda w pokojach w głównym budynku, nad basenem, ale są one centralnie nad dyskoteką, więc można sobie samemu odpowiedzieć, - teren hotelu duży i ładny, dużo zieleni kwiatów, jest gdzie uciec w ciszę i odpocząć, - jest trochę atrakcji - poza tymi organizowanymi - baseny, siłownia, sauny, kort do tenisa, - wielki plus dla hotelu - co nie jest żadnym standardem za poczęstunek na dzień dobry - meldowaliśmy się po północy - dostaliśmy jakieś kanapki, ciasto, owoce. Podobnie przy wymeldowaniu - check-out o 12:00, ale do 18:00 korzystaliśmy z hotelu, zjedliśmy obiad, itd... - W skali 10 punktowej hotel oceniłbym na 7+/10 jeżeli chodzi o tę półkę cenową
- pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane, - duże pokoje, - na uboczu, a jednocześnie blisko głównej promenady, która jest największą zaletą hotelu i tej części wyspy. Czysta, szeroka, oświetlona. Można nią dojść do głównych zabytków, przystani i wielu plaż piaszczystych, - 3 baseny - główny naprawdę duży, jeden do pływania i dodatkowy w strefie spa, - siłownia - bez szaleństw, ale da się zrobić pełny trening zarówno siłowy, jak i cardio - bardzo duże lobby, 2 bary na zewnątrz,
- stosunkowo daleko od Pafos, a to oznacza również odległość od sklepów, jeżeli ktoś nie korzysta z auta to najbliższy duży sklep (Lidl) jest oddalony od hotelu o jakieś 2,5 km, - piętrowe "apartamenty" mogą być wadą/zaletą w zależności od tego kogo "wylosujemy" na piętrze, - standard raczej 3 gwiazdki, najlepsze lata ma za sobą, - jedzenie smaczne, ale całkowity brak urozmaicenia, ciągle to samo, brak świeżych warzyw i owoców, poza cytrusami, okropna kawa, - zimna woda w basenach
Bardzo fajny hotel. Jedzenie pyszne, obsługa zawsze chętna do pomocy
Czysty, miła obsługa, pyszne jedzenie
jak skończyło się mydło to trzeba było prosić w recepcji o o dodanie
Pobyt w tym hotelu uważam za bardzo udany byliśmy 12 osobową grupę ale nie było kłopotu że znalezieniem miejsca na leżakach obok siebie.Posilki smaczne różnorodne i,zawsze można znaleźć coś dla siebie. Pokoje to wielki plus przestrzenne czyste z aneksem kuchennym. Do centrum Pafos można dojść spacerkiem wzdłuż morza w 40 min. Hotel polecam ludziom którzy chcą odpocząć od zgiełku.Bylismy 7 dni i nic nam nie brakowało.Polecam dla ludzi którzy mają jakieś alergie bo każda potrawa miała oznaczona jakie ma alergeny.
Położenie,zakwaterowanie,obsługa uprzejma i pomocną.
Ja nie doszukałem się wad.
Bardzo piękny,czysty hotel,przy kamienistej plaży i pięknej promenadzie,oświetlonej wieczorem.Jedzenie wyśmienite,personel bardzo miły.
Zaletą hotelu jest jego położenie,przy morzu.
Beak
Hotel usytuowany w łdanej okolicy, przy samej plaży (i co watro zaznaczyć - chyba jedyny w okolicy posiadający zejście do morza przy czym warto zabrać ze sobą buty do wody) wokół dużo roślinności. Sam hotel może i nie należy do nowoczesnych, ale jest czysty, pokoje są codziennie sprzątane, a atmosfera naprawdę przyjazna. Obsługa hotelowa pomocna. Jedzenie pyszne i bardzo zróżnicowane. Na terenie hotelu znajduje się mini market w którym można dokonać zakupów w przystępnych cenach. Niedaleko hotelu mieści się przystanek autobusowy. Po wymeldowaniu z apartamentu, w oczekiwaniu na transfer można korzystać ze wszystkich atrakcji na terenie hotelu a później skorzystać z prysznica dostępnego na terenie obiektu i przygotować się do drogi. Jestem zadowolona z pobytu.
Pyszne jedzenie Przyjazna atmosfera Pomocna obsługa Czystość Przystanek autobusowy w pobliżu Sklep na terenie obiektu Możliwość skorzystania z prysznica i przygotowania się do drogi już po zakończonym pobycie
Dobry hotel,pięknie położony,zadowoleni jesteśmy,może ciut bardziej mogliby postarać się przy sprzątaniu jadalni pokoi
Pięknie położony przy morzu,promenada spacerowa
Bardzo przyjazny hotel, pomocna obsługa może hotel nie nowoczesny ale zadbany i czysty z klimatyzacja w pokoju. Dużo wolnych leżaków, dla tych co cenią sobie spokój osobny basen w zaciszu. Jedzenie bardzo dobre fanatyczne kolację każdy znajdzie coś dla siebie. Szczerze polecam :)
Dużo leżaków, piękny widok na morze, pyszne jedzenie blisko z lotniska, dużo dostępnych wycieczek.
Nie ma się do czego przyczepić.
Pobyt uważam za udany, hotel ładny i czysty, baseny bardzo dobre, plaża ze stromym zejściem (nie dla dzieci), na plus promenada wzdłuż morza, jedzenie bardzo dobre ( mieliśmy wykupione śniadania i obiadokolację)
Mila o pomocna obsługa, codzienne sprzątanie i czystość
Dość duża odległość od miasta i wg mnie drogi transfer do miasta
Super hotel położony blisko Pfhasos z miłą obsługą.
Bliskość do morza dobre jedzenie
Było ok
Dobra lokalizacja hotelu. Piekne widoki. Blisko do małej plaży kamienistej. Do plaży piaszczystej ok. 1 km promenadą wzdłuż morza.
Pokoje czyste, codziennie sprzątane, bardzo miła obsługa hotelu, pyszne i urozmaicone jedzenie, przy hotelu mały, dobrze zaopatrzony sklepik. Blisko do przystanku autobusowego.
Dla opcji HB wyżywienia do kolacji napoje nie były wliczone w cenę. Mało animacji dla dzieci.
Hotel godny polecenia, położony przy samej plaży co jest dużym atutem gdy w basenie jest za ciepła woda😉 Teren wokół hotelu bardzo zadbany, codziennie sprzątany tak jak i pokoje. Obsługa fajna, pomocna. Kuchnia wspaniala, kolacje tematyczne, brawo dla Szefa kuchni 👏
Położenie, kuchnia
Słabe animacje, brak imprez wieczornych np. Przy basenie lub barze.
Super wypoczynek.Hotel ładnie położony nad morzem z promenadą. Jest gdzie spacerować. Strome,ciekawe zejście do morza. Można ponurkować. Hotel zadbany,czysty z dużą ilością zieleni,palm. Przez cały pobyt nie było problemu z leżakami, dodam wygodnymi.Jedzenie dobre,aczkolwiek po dłuższym pobycie nudzi się. Alkohol słaby,różny,dobre piwo.
Położenie,niesamowita czystość wokół Hotelu i nie tylko,sprawna klimatyzacja. Ładne lobby.Obsługa kelnerska po kolacji uprzejma,zamówienia przynoszone do stolika.Mały sklepik,dobrze zaopatrzony. Możliwość wynajęcia taxi oraz samochodu.
Brak wody butelkowanej,jedna na cały pobyt,trzeba dopełniać z dystrybutora.
Pokój słaby, obsługa srednia, drinki średnie, śniadania monotonne. Obiady nieźle, choć tylko na zewnątrz przy basenie. Nie spotkałem się nigdy żeby przy 35 stopniach na zewnątrz nie można było zjeść w środku w klimie. Kolacje pyszne, zróżnicowane. Ogólnie 3/5
Kolacje, położnie.
Stare pokoje, słabe śniadania. Z warzyw na śniadanie tylko pomidor i ogórek. Naprawdę nie było sałaty, ani innych warzyw przez 10 dni. Animacje to tragedia.
Hotel dosyć kameralny, niska zabudowa i dwupoziomowe bungalowy. Miałam pokój 702, z widokiem na morze i basen, dla mnie to był jeden z lepszych pokoi położeniowo. Czystość bez zastrzeżeń, wymiana ręczników leżących ma podłodze, ręczniki plażowe za kaucją. Jedzenie bardzo przyzwoite, śniadania codziennie to samo ale myślę, że każdt coś znajdzie dla siebie, ja tradycyjanie wszędzie zamaiwam omleta na świeżo. Po śniadaniu przekąski na basenie, potrm lunch w tym samym miejscu, jedzenie ok, bez rewelacji ale też nie ma co narzekać, potrm kolejne przekąski i o 19 kolacja gdzie wybór naprawdę był spory i codziennie inna kuchnia. Basen codziennie czyszczony, woda czysta, nie chlorowana zbyt mocno, leżaki ok. Drinki w porządku jak to w AI lekkie ale pijałam gorsze. Wejście do morza cudne, 50 m od hitelu zejście w zatoczkę wydrążone w skałach, zejście łagodne ale żwirowe z kamieniami, buty nie są niezbędne ja i moja mama nie korzystałyśmy. Woda cudowna, czysta i ciepła. Jedyny mankament to położenie hotelu w oddali od miasteczka i spacery tylko po osiedlu lub małą promenadą nadmorską. Można skorzystać z autobusu 615 i pojechać do Coral Bay, polecam. Ogólna ocena bdb aczkolwiek remont samego budynku pewnie przydałby się niebawem. Obsługa w porządku.
Poękne położenie nad samym morzem z zejściem do morza wśród skalistego wybrzeża.
W oddali od miasteczka, beak restauracji, innych atrakcji.
Hotel jak hotel czysty, przyjazny dla rodzin z dziećmi.
Bliskość morza, deptaku, otoczenie przyrody. Dobra organizacja czasu wolnego poprzez różnego rodzaju animacje.
Hotel niby 4 gwiazdki ale uczucia mieszane. Zakwaterowanie w domku na piętrze z 80 m. Sypialnia salon z kuchnią zlew lodówka. OK Wszystko wygląda jak szpital. Białe ściany białę meble białę framugi, wszystko białe plus dwie szare kanapy. Taka koncepcja architekta. Cóż kwestia gustu.
Dużo leżaków przy basenie i na plaży. Zatoczka gdzie można wejść do morza. Hotel pięciogwiazdkowy obok nie ma wejścia do morza tylko ostre skały.
Jedzenie jak na 4 gwiazdki to katastrofa. To takie 3 gwiazdki i to egipskie. Kolacje tematyczne to kurczak pieczony, kurczak z grila , kurczak po meksykańsku, kurczak wczorajszy, kurczak jakiś tam. Nie pytaj żony czy chce wino białe czy czerwone. Zapytaj w jakim chce kolorze. Piwo jest ale trzeba się długo przyzwyczajać. Uwaga na drinki. Sypią lodu do pełna szklanki i potem coś tam dolewają. Można dostać zapalenia gardła.
Miła i uśmiechnięta obsługa, czysty, piękne otoczenie z widokiem na morze ,dobre i urozmaicone jedzenie,przestronny pokój z aneksem i tarasem. B.dobry internet. Bardzo dużo leżaków na zadbanym trawniku ,oraz przy samym morzu.
Obsługa,teren, duży pokój z aneksem Dobre wi-fi
Nie znalazłam wad
Hotel czysty i zadbany, ogromną zaletą jest stabilne łącze internetowe, więc jeśli szukają Państwo hotelu do pracy to dobry wybór. Pokoje z aneksem.
Stałe, stabilne łącze internetowe.
Polecam obiekt za dobrą lokalizację - na uboczu, ale dość blisko Pafos, za jedzenie - pyszne, świeże, pomocną i uśmiechniętą obsługę, codzienne sprzątanie i czyste ręczniki.
Zalety jak wyżej
Nocowałam w studio. Łazienka taka bym powiedziała "szpitalna", niezbyt zachęcająca, ale czysta. Nie uzupełniano mydła w płynie, więc polecam zabrać, albo się upomnieć i obsługi. Jak na studio brakowało mi ręczników papierowych, płynu do naczyń.