Zielone wzgórza i oliwne gaje otoczone błękitnym morzem
Zabytkowe stare miasto z wąskimi uliczkami i fortecami
Malownicze wioski z autentyczną grecką atmosferą
Hotel ok Czysto schludnie tylko szkoda że klimatyzacja dodatkowo płatna
Blisko super plaży
Trochę słabe jedzenie
Hotel 2 gwiazdkowy bardzo skromny . Jeśli szuka ktoś bazy wypadowej to ok , jeśli ktoś woli spędzać więcej czasu w hotelu to nie polecam , lepiej wtedy poszukać wyższego standardu. wifi działa dobrze na parterze przy recepcji i jako tako na 1 wszym piętrze, na 2gim niestety już nie. Klimatyzacja płatna 6 euro za dzień , bez klimatyzacji nie da się żyć bo po pierwsze śpiąc przy otwartym balkonie komary was za gryzą , po drugie słychać hałas z ulicy i klubów. Śniadanie tragiczne nigdy nie spotkałem się z tak małym wyborem codziennie przez 7 dni to samo chleb, wyrób seropodobny, 2 rodzaje kiepskiej wędliny , gotowane jajka , pomidor i ogórek . Nic poza tym żadnej fety oliwek, arbuza a przecież jesteśmy w Grecji ,o tym możecie pomarzyć ! Kolacje już lepsze nawet smaczne ( ale nie spodziewajcie się owoców morza) dostajecie 1 rodzaj posiłku do stolika i jedyny wybór to jesz albo nie jesz. Napoje do kolacji dodatkowo płatne ok 5 euro. Dodatkowo z tej miejscowości nigdzie nie dostaniemy się bez samochodu, Więc gdybym miał spędzić tam 7 dni byłaby tragedia , na szczęście podróżując wynajętym samochodem ograniczyłem pobyt w hotelu do minimum.
Blisko morza 3 min na pieszo do pięknej piaszczystej plaży Mili i pomocni właściciele Czystość i codzienne sprzątanie
Tragiczne śniadania Brak wyboru dań przy kolacji płatna klimatyzacja Hałas od ulicy
Hotel bardzo skromny. Dla niewymagających ciszy w nocy. Gdyby poprawili jakość śniadań robili by lepsze wrażenie.
Bliska odległość do plaży, smaczne obiadokolacje, mili właściciele
Stare meble, niezbyt czysta łazienka, bliska odległość od klubu przez co nie można spać do 2 - hałas było słychać przez założone słuchawki włączone na full. Codziennie te same śniadania z których nie można było nic wybrać (płatki, jogurt, jajka, ser, szynka, wczorajsze pieczywo i jakieś ciasto)
Hotel w sumie OK, jednak ma pewne niedociągnięcia. Każde śniadanie wygląda tak samo. Ser, mortadela, dżem, płatki i mleko. Obiady serwowane, ale zjadliwe. Pokój bez szału, ale ma to co trzeba. Dostaliśmy pokój od strony ulicy, na której po drugiej stronie są same kluby. Muzyka wali do 2 w nocy...... (mi to akurat nie przeszkadza). Właściciele mili i bardzo się starający, aby wszystko było OK.
Położenie blisko morza, basen, wiła obsługa.
Hałas, posiłki.
Hotel mocno średni. Prowadzony przez rodzinę. Są instrukcje w języku polskim. Położony w centrum miejscowości przy ruchliwej ulicy na przeciwko dwóch klubów które potrafią być głośne nawet do 1-2 w nocy. Jest kilka pokojów po drugiej stronie hotelu więc można pytać czy tam się uda zakwaterować. Bez stoperów nie da się spać. To na prawdę jest uciążliwe, czytając opinie stwierdziliśmy, że nie może być tak źle, no ale było :) Śniadania kontynentalne - typowo kontynentalne, codziennie to samo. Ogólnie da się najeść. Obiady już o wiele gorzej. Podawane do stołu i raczej słabej jakości. Ryby nie dało się przełknąć. Dojadaliśmy w restauracjach które są blisko i są bardzo dobrej jakości i w przystępnych cenach. Klimatyzacja płatna. Same pokoje w porządku, łóżka tak samo. Sprzątane co drugi dzień.
Blisko do plaży
Obiady Położenie przy głośnych klubach
Hotel dla bardzo mało wymagających. Wifi dziala tylko przy recepcji i na korytarzu. Klimatyzacja płatna 6.euro.za dobę a bez nie da sie spać. Otwarcie okien jest równoznaczne z nieprzespaną nocą dzięki komarom. Obsługa mila, poza humorzastą Panią gospodynią która np.trzaska sztućcami, talerzami tuz przy konsumpcjujących posilek,nie odpowiada na pozdrowienie. Śniadania baaaardzo monotonne tj. jeden wyrób seropodobny raz podany z podejrzanymi bialymi plamami, jeden lub dwa rodzaje taniego wyrobu wedlinopobnego,zamiast masla margaryna o smaku smaru nie do zjedzenia. Jedyny plus to gotowane jajka. Kolacje smaczne jednak na minus to fakt ze jesz to co zostanie podane, żadnego wyboru. Albo jesz albo nie. Do tego jak na obiadokolacje to pózna pora podania bo od 19. Cena jak na takie wyzywienie zdecydowanie zawyżona,choć trudno to ocenic bo nie wiadomo ile kasuje za pobyt samo biuro. My na pewno tam nie wrócimy, choc na samą wyspę, zapewne po raz kolejny, owszem.
Blisko morza,ładna plaża,blisko centrum. Pokoje dziennie sprzatane.
Mały pokój, dawno nieodnawiany. Wyżywienie. Żeby zobaczyć wyspę koniecznie trzeba wynając srodek transportu.
Hotel bardzo fajny dla niewymagających my z synem większość czasu spędzaliśmy na wycieczkach poza hotelem było idealnie. Hotel bardzo czysty za to należy się nagroda 10 na 10. Bardzo mili właściciele bardzo miła obsługa właściciele dokładali wszelkich starań aby pobyt był udany. Basen wystarczające aby odrobinę popływać i schłodzić się po całym dniu upałów.
Na pewno zaletą hotelu jest czystość a po drugie bliskość do pięknej szeroki piaszczystej plaży z możliwością wynajęcia leżaków.
Nie będę doszukiwać się VAT dla mnie pobyt był udany.
Hotel Akti Arilla potrafi sprawić wiele zadowolenia, zapominasz o 2/3 gwiazdkach : - Jest w idealnym położeniu przy ulicy prowadzącej do pobliskiej (100 m.) cudownej plaży w Arillas. Przy ulicy dwa świetne kluby tętniące wakacyjnym życiem i muzyką: "Malibu" to restauracja i lodziarnia o pięknym wnętrzu a w "Coconut Bar" co drugi dzień odbywają się koncerty na żywo dobrych wykonawców (bez biletu wstępu). Ktoś, kto lubi ciszę, może nie być z tego zadowolony (niech zamknie okno) - ale ktoś, kto kocha wakacyjne życie poczuje się tu w samym środku dobrej zabawy. Należy zauważyć, że nie ma za dużo ludzi a już zupełnie nikt tu nie hałasuje , nie krzyczy i nie słychać wulgaryzmów. Jest wysoka kultura. - Z hotelu Akti wszędzie blisko: i do plaży, i do sklepów, do restauracji, i do przystanku autobusowego. - Pokoje choć w wyposażeniu nie są najnowsze, to oferują bardzo wygodne łóżka, są czyste, sprzątane, a łazienki ładne nie obskurne. Zdarzył nam się mankament, że w spłuczce słabe ciśnienie wody ale prysznic z deszczownicą bardzo Ok. - Posiłki: śniadania to stały repertuar ale nie gorzej niż w domu: zawsze smaczne i świeże produkty, chleb bardzo dobry z możliwością tost, ciepłe jajka na twardo, kawy z ekspresu czy herbaty ile chcesz a dla dzieci czekolada na ciepło lub sok. Obiady-kolacje, to 4 dania: sałatka, przystawka, danie główne i deser - prawie zawsze jest to grecka kuchnia, szczególnie tzatziki czy filet z ryby-miecza to rarytasy. Zdarzyło się 2 razy w tygodniu udo z kurczaka, i to nie było greckie, no szkoda , bo poza tym, to bardzo dobrze i bardzo obficie, tak że nigdy nie jedz dużego obiadu w dzień, bo kolacji nie zmieścisz a warto: i deserek też grecki rarytas, pyszne! Pani Ewa zawsze pyta, czy dobre - czujesz, że jej zależy, by smakowało. Napoje należy dokupić, może to minus ale rozmaite napoje z lodem do wyboru z baru, to jest Coś. Jadalnia jest ładna i czysta. - Basen: bardzo dobry i dla dorosłych, i dla dzieci, dość duży i dość głęboki - oddałem ze 20 skoków na główkę, goście mieli dylemat: ekstra plaża czy ten fajny basen z leżakami skórzanymi parasolami po bokach? Zaraz przy basenie bar - i uwaga: Spirydion lub Costas zaserwują ci pyszne piwo Mythos z beczki w mrożonym kuflu, co jest idealne! -Atmosfera przyjazna: hotel prowadzony przez rodzinę - gospodarze tym milsi im bardziej otworzysz się na nich : senior-szef Stamatis chętnie porozmawia z tobą i postawi dobre piwo , synowie Costas i Spirydion służą pomocą, znają dużo polskich słów, a gdy wrócisz późno z wycieczki, możesz liczyć na pysznego tosta z serem; bez problemu też dostaniesz jakieś naczynie czy sztućce do pokoju, gdy masz potrzebę coś zjeść na noc. Miło , gdy Spirydion zwróci się do ciebie per "kolego" i w chętnie udzieli rady lub pomocy. Pobyt w hotelu Akti Arilla, miejscowość Arillas - skąd dobra baza wypadowa i w góry i do Sidari - wyspę Korfu - wszystko to polubiliśmy i chcielibyśmy tu jeszcze wrócić.
bylem tam w ubiegle wakacje z dziewczyna i bylo super. drugi raz bylem w grecji i z pewnoscia nie ostatni. jedzenie bylo super, piekna plaza pod mozna powiedziec pod nosem, a hotel spelnial wszystkie nasze oczekiwania. w sumie malo czasu w nim spedzalismy bo atrakcji naprawde duzo. polecam smialo
Bardzo nam się podobało. Hotel czysty, fajnie zlokalizowany, miła obsługa i smaczne jedzenie.
Czyste, codziennie sprzątane pokoje, bardzo smaczne śniadania i obiadokolacje, miła obsługa hotelowa, czysty basen z wygodnymi lezakami, w pobliżu bary, sklepy, knajpki, wypożyczalnia skuterów i samochodów, bardzo blisko do pięknej, piaszczystej plaży.
Dodatkowo płatna klimatyzacja, a bez niej nie da się wytrzymać w pokoju
Pobyt w lipcu 2019 r. Ogólnie jestem zadowolona. Pomimo tego, że plaża jest bardzo blisko hotelu to dzieciaki często wolały jednak basen a nie wszystkie hotele miały to udogodnienie. Hotel prowadzony przez rodzinę, stąd miła atmosfera. Synowie właścicieli często pytali gości czy wszystko w porządku, zagadywali do dzieci, sporo rozumieją po polsku a także znają wiele słów i zwrotów czym nie raz zaskakiwali. Śniadania liche, ponieważ codziennie to samo czyli pomidor, ogórek, jajka na twardo, oliwki, jogurt naturalny, dwa rodzaje dżemu, płatki, zimne mleko, czasami parówka pocięta na małe kawałki, jeden rodzaj pieczywa (kromki grubo pocięte). Z napoi to herbata, kawa, gorąca woda i sok pomarańczowy z dystrybutora. Oczywiście każdy wychodził najedzony ale brakowało czegoś na ciepło lub chociaż jakiegoś minimalnego urozmaicenia. Co do obiadokolacji to były dobre domowe obiady serwowane do stołu ale szkoda że późno bo dopiero od 19. Każdy już czekał głodny. Sam hotel lata świetności ma już za sobą ale naprawdę nie jest źle jak na 2 gwiazdki. Pokoje dość duże i czyste, bez rdzy czy zagrzybionych fug w kafelkach, balkon, spora szafa, tv lcd, lodówka, okno i nowa zasłona prysznicowa w łazience. Pokoje pomalowane dość niedawno, sprzątane codzienne, wymiana pościeli i ręczników co 3 dni. Ten sławny bar na przeciwko nadal jest i puszcza muzę do 2 w nocy ale do wytrzymania jak dla mnie. Nie mam większych uwag do hotelu. Oferta zgodna z opisem. PS opłata klimatyczna 50 euro centów za pokój za dobę płatna pod koniec pobytu.
Blisko plaży. Miła i spokojna atmosfera. Basen. Czystość pokoi. Sympatyczna obsługa. Blisko sklepy.
Brak moskitiery w oknie (komary nas zżerały, nie pomagało nic). Brak suszarki balkonowej (ręczniki schły długo bo spadały ze stołków lub poręczy). Zbyt późna obiadokolacja (w godz. 19-21). Jakość śniadań (bardzo mały wybór). Płatna klimatyzacja.
Pobyt uważam za bardzo miły. Korfu przepiękne, plaża bardzo, malownicza czysta i blisko hotelu. Obsługa bardzo miła, uwija się i dba o zachcianki klienta (bardzo ciężko pracują). Jedzenie (śniadania) stosowne do standardu hotelu, skromne ale można wybrać coś dla siebie. Obiadokolacje bardzo smaczne, córka nie je mięsa i miała przygotowywane dania wegetariańskie (przepyszne). Hotel kameralny, generalnie odnowiony, cichy z rodzinną atmosferą. miałyśmy pokój od ogrodu z bardzo ładnym widokiem. Basen mały ale na tak małą ilość pokoi przeważnie pusty, zresztą plaża tak piękna, że nie warto tracić czasu na przebywanie na basenie.
bliskość przepięknej piaszczystej plaży, czystość, przemiła obsługa, miła atmosfera,
serwowane posiłki
W hotelu spędziłam tydzień. Zaskoczył już początek pobytu. Nasza grupa przybyła tam wczesnym rankiem. Dobę hotelową mieliśmy zacząć dopiero o godz. 14, a mimo to zaproponowano nam śniadanie. Na pokoje czekaliśmy tylko tyle ile czasu zajęło ich posprzątanie. Pokoje odpowiadają standardem ich cenie. Nie zauważyłam niedogodności wyczytanych przed wyjazdem w internecie. Nie polecam pobytu rodzinom z małymi dziećmi. Pobliskie 2 lokale, mimo panującej tam pustki, emitują bardzo głośną muzykę, która kończy się po 1 w nocy. Można wówczas urządzić sobie miłe party na balkonie. Niestety operują komary, toteż radzę zaopatrzyć się w repellenty. Największym plusem pobytu była hotelowa obsługa nie tylko świetnie komunikująca się w j. angielskim, ale również podejmująca rozmowy w naszym języku. Można było tu z łatwością załatwić późniejsze wydanie kolacji po powrocie z wycieczki lub jej zamianę na lunch. Posiłki również odpowiadały cenie pobytu. Nie było wyboru ale za to były smaczne i urozmaicone. Śniadanie to szwedzki stół zaś obiadokolacja była podawana indywidualnie do stolików i składała się ze startera, dania głównego, sałatki i deseru. Napoje do zamówienia w barze. Goście hotelowi to głównie Polacy i sporadycznie Czesi. Kolejny plus pobytu to piękna najbliższa okolica i cudowna darmowa plaża jeżeli z centralnego pomostu skierujemy się kilkaset metrów na prawo. W okolicy pomostu komplet plażowy wraz z wodą kosztuje od 7,5 do 10 ?. Polecam drinki i kawę w hotelu Horizon. Podczas pobytu na wyspie należy pamiętać, że czas przejazdu po górzystym terenie znacznie się wydłuża.
Okolica, blisko do plaży
Hałaśliwa muzyka z pobliskich tawern
Zaskoczył mnie Hotel swą atmosferą i czystością. Jest to rodzinny biznes z luzem i staraniem o klienta choć bez nadskakiwania - co cenię. Kapitalnie odpocząłem. Zrobiliśmy dwie wyprawy: na Agios Stefanos, gdzie są niezapomniane widoki z klifów oraz Agios Afionas z górskimi ścieżkami zakończone plażami, widokami, przyrodą...... Dodatkowo można dobrać wycieczki fakultatywne - fantastyczne, choć mogą być męczące. Podstawą egzystencji musi być porządny filtr min. 50 - tka - spalona skóra psuje wszystko - i nakrycie głowy. Myślę, że do chodzenia po górach wystarczą sandały trekingowe na grubej podeszwie. Myślę , że będę chciał powrócić.
1. Położenie: północno zachodnia cz. Korfu , wysokie klify, wiatr , morze, piaszczysta plaża, nie widziałem jeżowców. 2. Bassen z parasolami. 3. Czysto wszędzie. 4. Miła obsługa, rodzinna. 5. Feria roślin i kwiatów, oliwki , figi , kumkwaty, ryby... 6. Klimatyzacja. 7. Balkoniki, przydatne do suszenia i posiady wieczorne.
1. Bliskość tawern z fantastyczną muzyką, trudno zasnąć by nie potańczyć. Chociaż pokoje od strony ogrodu mają cicho. Drzwi i okna są prawie dźwiękoszczelne. 2. Basen dla mnie powinien być głębszy i dłuższy.
Pobyt ekstra ,żeby trafić naprawde ładną plaże trzeba troche poszukać,najlepiej skuterem(poj.125)te z mniejszą pojemnością dużo palą 5-7 litrów na 100km(125- ok,3litry),Wypożyczenie skutera 15-18 euro/dzień.Dużo klimatycznych miejsc na wyspie.
Blisko morza ok.150m.Właścicele sympatyczni .Spoko basen.Jedzenie ok.Pokoje w pożądku.
Zaprawde fajne knajpki naprzeciwko hotelu ale zupełnie przyzwoita muzyczka o godzinie 01 w nocy troszke drażniła,ale jak się zamkneło okno było ok.(trzeba było tylko wtedy korzystać z klimatyzacji)
Lokalizacja super, blisko plaży, pokoje schludne może łazienki do odnowienia ale jak najbardziej polecam :) byliśmy z mężem 7 dni na początku czerwca pogoda boska woda ciepła. Okolica dość tętniąca życiem - jest gdzie wyjść wieczorem na drinka :) Basen przy hotelu dla dorosłych jak i również dla dzieci - 3 poziomy wody. Z chęcią wrócilibyśmy jeszcze raz !
blisko do plaży, restauracji, przystanku autobusowego, nie ma problemu z leżakami przy basenie, miła obsługa, jedzenie jak najbardziej ok
Po dotarciu na miejsce byliśmy miło zaskoczeni,w hotelu panuje przemiła atmosfera.Pokoje polecam zamawiac klasy standard.
Blisko piaszczystej plaży z pięknym widokiem na góry;kolacje zróżnicowane; przemili właściciele; ładna okolica; sklepy spozywcze,z ubraniami i z pamiątkami w pobliżu.Pyszne drinki.
Śniadania - brak zróżnicowania i brak napoj?w do kolacji.
Ogólne wrażenie jest okropne. Więcej tam nie pojedziemy i odmawiamy tego każdemu. Chyba że ktoś chce 2* hotel za spore pieniądze.
Dobre kolacje Przemili właściciele
Brud, smród w pokojach, grzyb wszędzie w całym pokoju. najwięcej w łazience. Dodatkowo najtańsze wędliny i sery na śniadanie, ogólnie monotonne. Jak by tego było mało to naprzeciwko hotelu są dwa bary które grają muzykę do 4.00 nad ranem.
Byliśmy od 19 sierpnia. Hotel położony przy głównej ulicy, blisko plaży. Zamawiałam pokój ekonomiczny, więc byłam przygotowana że będzie mały, ale ten był naprawdę mały, a w szafie tylko wieszaki, nie ma półek. Balkon był od zachodu, z widokiem na morze, słońce zaglądało tam dopiero po 17-tej, więc panował na nim przyjemny chłodek nawet w południe. Sprzątanie codziennie, co 2-3 dni zmiana pościeli i ręczników. Nie było żadnego grzyba. Klimatyzacja płatna 5 EUR za dzień, ale na szczęście nie była potrzebna, dobrze się spało przy otwartym oknie. Śniadania typowe kontynentalne, codziennie to samo: ser, mielonka, pomidory, ogórki, jajka, jogurt, miód, dżem, płatki, kawa, herbata, sok - ale to raczej standard w hotelu 3*, natomiast kolacje - rewelacja, typowa grecka kuchnia, przystawka, surówka, danie główne, deser. Przez dwa tygodnie powtórzył się tylko kurczak i ryba, a na deser jabłko, nawet przystawki były codziennie inne. Wszystko było bardzo smaczne. Dla nas porcje były wystarczające, nie wszystko udawało mi się zjeść do końca. Jedyny mankament to bary po drugiej stronie wąskiej ulicy, w których muzyka codziennie do 1 a nawet 3 w nocy, czasem przyjemna, niezbyt głośna, ale czasem wkurzająca. Poznane osoby, które miały pokój od ulicy, aby spokojnie spać musiały zamykać okno i używać korków do uszu. Okolica fajna. Można pieszo dotrzeć do 3 plaż, Agios Stefanos 3 km asfaltem, a na skróty przez wzgórze całkiem blisko, do Agios Gorgios, może trochę dalej, ale jeżeli ktoś lubi nie tylko leżakowanie ale i spacery, to w sam raz. No i trzecia, Porto Timoni- widnieje do większości folderów, w Afionos (super wioseczka do zwiedzania)- przede wszystkim warta oglądania z góry. W Afionos super tawerny z widokami na zatoki. Plaża bardzo ładna, żółty piasek. Woda rewelacja. Nie korzystaliśmy z basenu, ale leżaki były fajne. Ogólnie wróciliśmy bardzo zadowoleni. Byliśmy w Grecji w kilkunastu hotelach, ten na 3*, jest OK.
-blisko do bardzo ładnej plaży - super kolacje - możliwość dotarcia pieszo do 3 innych ładnych plaż
- 2 bary po drugiej stronie ulicy z głośną muzyką - mały pokój
Na Korfu byliśmy już drugi raz, wyspa jest naprawdę przepiękna i z dużą chęcia wróciliśmy tam drugi raz. Jeżeli chodzi o hotel, wybraliśmy go ze względu na dobrą ocenę. Ale niestety Nasza ocena za ten hotel jest max 2 i dziwimy się skąd ocena 8. Pomimo tego, że hotel jest bardzo blisko plaży jest również naprzeciwko dwóch rewalizujących ze sobą barów! ( tego oczywiście Grecos nie umieścił na Swojej stronie ). Muzyka CODZIENNIE gra do 3-4 w nocy, basy, krzyki ludzi niestety nie umożliwiają normalnego zaśnięcia. Sprzątanie odbywa się każdego dnia, ale niestety z efektem bardzo słabym. Pokoje wymagają odświeżenia, przede wszystkim łazienka. Jeżeli chodzi o jedzenie: śniadania codziennie takie same ( warto jest pójśc do knajpki zapłacić 5/6 euro i zjeść coś pożywnego i normalnego niż ser i więdlinę ) jeżeli chodzi o obiadokolacje są naprawdę bardzo dobre i to jest jedyna zaleta tego hotelu! Właściciele są mili chodź bywały dni w których się kłócili między sobą, a w sytuacji np. braku prądu nie potrafili w profesjonalny sposób przekazać inforamcji, że jest awaria i czekają na pomoc tylko w agresywny i nie miły sposób zbywali Swoich własnych gości. Klimatyzacja płatna! Pierwszy raz spotkaliśmy się, że w hotelu trzeba płacić za klimatyzacje gdzie klimat jest bardzo gorący i bez niej nie da się wytrzymać w pokoju. Inaczej jest traktowany gość hotelu niż osoba która wpadła przypadkowo na kolację ( jak zobaczą, że płacisz skaczą nad Tobą jak muchy ). Lokalizacja jest dobra, ale warto jest wynając samochód i zwiedzić wyspę, bo inaczej będziesz się nudzić. ( polecamy zobaczyć plaże: Paleokastritas, Kalamaki, Roda, Sidari, Dassia ) a jeżeli lubicie chodzić ok 6km pieszo od hotelu jest podwójna plaża! :) Nie polecimy niestety tego hotelu nikomu.
Blisko do morza, plaża piaszczysta, piękne widoki.
Położenie hotelu od barów nocnych, zachowanie właścicieli, płatna klimatyzacja, sprzątanie pokoi i wymiana ręczników co 4-5 dni.