W hotelu My Dream Beach spędziliśmy 7 dni koszmaru,główny powód to okropne jedzenie miała być kuchnia międzynarodowa a była typowo turecka.Śniadania to same jajka na twardo i pomidory, obiady jakieś wołowe mięso i sałatki, kolacja to resztki śniadania i obiadu. Obsługa hotelu bardzo nie kulturalna w stosunku do Polaków Hotel opanowany przez Rosjan ,Polak traktowany jest jak wrzód na tyłku Plaża bardzo skalista i żwirowa wejście do morza same skały,sam osobiście mam obtarte nogi Pozdrowienia dla wszystkich Polek ze Stargardu
hotel w ogóle nie powinien być w ofercie polskich biur, sami Rosjanie Polak traktowany jak drugi gatunek, jedzenie tragiczne np: kuper kurczaka. Owoce wydzielane arbuz-kawałki- wydzielany po 2 szt grubości od 2mm do 5 mm, pomarańcza w cząstkach po 2 śliweczki. nie było osoby której by nie wysiadł żołądek. alkohol dla polaków nalewany na grubość palca dla Rosjan wysokość kubka.Plaża żwirowa ze skałami każdy poraniony przejścia podziemnego nie ma przejście przez bardzo ruchliwą ulicę. Jedynie pokoje fajne w trzecim bloku.Pomimo tylko 2,5 gwiazdki to cena za wakacje w nim za wysoka- za tą cenę super zabawa np w Tunezji z bogatymi atrakcjami-animacje , traktowanie Polaków, jedzenie.
Byłem w tym hotelu z rodziną w lipcu 2018 r. Naprawdę ostrzegam wszystkich Polaków przed tym hotelem! Nie zasługuje na 3 gwiazdki. Syf, smród, brud! Hotel Aktas to hotel przeładowany, lata świetności ma daleko za sobą a większość wyposażenia jest zepsuta. Jakiekolwiek usterki , pomimo zgłaszania nie były naprawiane. Obsługa hotelu niemiła, opryskliwa i nastawiona na rosyjskich klientów. Ciężko porozumieć się nawet po Angielsku. Polaków maja za drugorzędnego klienta. All-inclusive to praktycznie fikcja! Bar 1 na cały hotel, wydawanie maksymalne 2 napojów alkoholowych. Restauracja to żenada. Jedzenie monotonne. Codziennie to samo tragiczne jedzenie. Notoryczny brak sztućców, brudne i klejące się stoły. Obsługa nie donosi niczego co się skończyło. To co wydali na początku posiłku jest do jego końca. Posiłki generalnie wydzielane ? stoi kucharz i wydziela kawałki mięsa. Jeden krzywo patrzy jak chcesz jeszcze jeden kawałek, a inny po prostu nie słyszy i nie widzi że prosisz. Automaty do kawy co chwila się psują ? i nikogo nie interesuje, że jest popsuty. Manager hotelu, wzrusza ramionami i odpowiada, że nic na to nie może. Tak w ogóle odniosłem wrażenie, jakby to nie był jego problem! Generalnie tragedia. Basen odkryty brudny, dookoła basenu grzyb i pleśń. Łazienka podobnie ? pod prysznicem grzyb, codziennie słabe ciśnienie wody. W pokoju farba spada na głowę. Plaża nie sprzątana. Tragedia, tragedia ? nie polecam nie polecam nie polecam!!!
- blisko Alanyi, - sklepy, bary,
Jak w treści opini.
Uwaga!!! Ostrzegam wszystkich Polaków przed tym hotelem! Syf, smród, brud! Hotel Aktas to hotel przeładowany, lata świetności ma daleko za sobą a większość wyposażenia jest zepsuta. Jakiekolwiek usterki , pomimo zgłaszania nie były naprawiane. Obsługa hotelu niemiła, opryskliwa i nastawiona na rosyjskich klientów. Ciężko porozumieć się nawet po Angielsku. Polaków maja za drugorzędnego klienta. All-inclusive to praktycznie fikcja! Bar 1 na cały hotel, wydawanie maksymalne 2 napojów alkoholowych. Restauracja to żenada. Jedzenie monotonne.. Notoryczny brak sztućców, brudne i klejące się stoły. Obsługa nie donosi niczego co się skończyło. To co wydali na początku posiłku jest do jego końca. Posiłki generalnie wydzielane ? stoi kucharz i wydziela kawałki mięsa. Automaty do kawy co chwila się psują ? i nikogo nie interesuje, że jest popsuty. Manager hotelu odpowiada, że nic na to nie może. Tak w ogóle odniosłem wrażenie, że to nie jego problem! Generalnie tragedia. Basen odkryty brudny, dookoła basenu grzyb i pleśń. Łazienka podobnie ? pod prysznicem grzyb, codziennie słabe ciśnienie wody. W pokoju farba spada na głowę. Plaża nie sprzątana. Tragedia, tragedia ? nie polecam nie polecam nie polecam!!!
Obsługa bez zastrzerzeń. pobyt zaliczam jako udany.
Położenie, blisko morza.
Bardzo mało miejsca przy basenie
KOCHANI POLACY, OMIJAJCIE TAN HOTEL , WARUNKI TRAGICZNE, JEDZENIE OCHYDNE I NON STOP TO SAMO. BRUDNO, SMIERDZI , JEDZENIE WYDZIELANE, CZĘSTY BRAK CIEPŁEJ WODY W KRANACH, LEŻAKI I PARASOLE NA PLAŻY ROSJANIE REZERWUJĄ O GODZ. 6 RANO. DOGADACIE SIE TYLKO PO ROSYJSKU, POLACY TRAKTOWANI GORZEJ NIZ ROSJANIE. BRAK ANIMACJI PO POLSKU,ANIMATORKA Z ROSJI WIKTORIA KTÓRA SIĘ STARA ALE TYLKO DLA SWOICH. ZALETA TO BLISKO SĄ SKLEPY ITP. FAJNA LOKALIZACJA.
lokalizacja
złe jedzenie, niemiła obsługa,brak komunikacji po angielsku, hotel gorszy niż w opisie
Było nie dobre jedzenie , spoko na pare dni ale nie dłużej . brak internetu w pokojach
lokalizacja
brak internetu na terenie hotelu tylko na recepcji brak mozliwości picia napoi podczas posilków brak wlączonej ślizgawki cały dzień tylko pare godzin
Koszmar. Brud i smród. W pokoju śmierdzi szambem. Drzwi od łazienki się nie zamykają. Nie ma ciepłej wody. Basen brudny, stoliki przy basenie w ogóle nie czyszczone, pozalewane, leżaki podobnie. Ręczniki po upomnieniach dostaliśmy dopiero kolejnego dnia. Pościel podarta i brudna. Jedzenie codziennie takie samo tylko w innej postaci. Nie wspominając o stałej dyskryminacji... Nie można złączyć stolików Polacy są wypraszani na sam koniec. Z racji że byliśmy dosyć spora grupą i każdy miał drinka, kiedy dołączyłam do znajomych nie mogłam wziąć dla siebie, ponieważ za dużo kubków stało na naszym stoliku. Wszystko po rosyjsku muzyka, informacje w dodatku wszyscy mówią tylko w tym języku. Ludzie bez kultury nie poprawiają całej sytuacji... Codzienne namawianie ludzi na imprezę w Alanyi z której wraca się w nocy na własną rękę.( Cała przyjemność wynosi koszmarne pieniądze). Najbardziej poirytowało mnie stwierdzenie i namawianie Pani która prowadzi aerobik że powinnam tu zamieszkac i pracować w klubie go go, ponieważ dobrze wyglądam... Bezczelność... Brak słów ... Najlepszym rozwiązaniem na poprawienie sytuacji jest chyba tylko wymiana wszystkiego łącznie z obsługą ...
Zaletą jest tylko położenie, ponieważ blisko plaży.
Cały hotel to kpina
Hotel adekwatny do swojej ceny jedzenie dobre basen wystarczający zawsze znalazł się wolny leżak zarówno na plaży jak i przy basenie.
Blisko do morza.
Nie polecam tego hotelu nikomu. Grzyb w łazience, all inclusive baaardzo dużo do życzenia (czasami kelner sam wydawał posiłki). Obsługa nie miła do Polaków, bardzo dużo obywateli Rosji, z nikim za bardzo nie idzie się dogadać nawet po angielsku. Porażka
- Lokalizacja
- pokoje jak w domu wczasowym - grzyb w łazienkach (obowiązkowo kąpiel w klapkach) - jedzenie brak słów
Ogólnie złe warunki. Brudno i niesympatycznie. Nie polecam.
W miarę dobrze położony. Blisko sklepy, promenada, morze.
Brud, niemiła obsługa skoncentrowana tylko na ruskich, niedobre monotonne jedzenie brudna restauracja, brak sztućców. Animacje ruskie. Na wyższych piętrach budynku problem z ciepłą wodą. Nie polecam tego hotelu.
Odwiedziliśmy hotel Aktas w sierpniu 2018, pierwszy i na pewno ostatni raz. Szczerze odradzam wszystkim wybór tego hotelu. Jedzenie fatalne i monotonne, brak sztućców i klejące się od brudu stoły, mały basen, walka o leżaki. Dużo mogłabym pisać ale powiem krótko. SZCZERZE ODRADZAM
Blisko morza,
Brud, mało leżaków, duża ilość rosjan, fatalne jedzenie,
Brudno, Panie sprzątające spały w kanciapach zamiast sprzątać, ręczniki pozostawione na podłodze do wymiany lądowały na balkonie do wyschnięcia ;( obsługa chamska w kierunku Polaków, ciągłe komentarze po co tu przyjeżdżamy jak po rusku nie umiemy mówić i że oni polskiego się nie będą specjalnie uczyc, po angielsku nie było można się dogadać, nastawieni na Ukraine i Rosjan bardziej, jedzenie do przeżycia jeśli się w porę przyszło bo później \"ruskie\" wszystko wyjedli. Leżki 24 h na dobę oczywiście puste stały ale z ręcznikami na nich, że rezerwacja, po paru dniach skarg polaków do menagera hotelu rezerwacja leżaków dla Ukrainy sie skończyła. Częsty brak wody w kranach, psujące się windy oraz nie działająca klimatyzacja. Jak za cenę 4000 tyś za 2 osoby za 6 dni to nie polecam.
blisko morza
przewaga
BYLISMY W TYM HOTELU OD 28 MAJA 7 DNI JEST TO HOTEL BARDZO SKROMNY , BARDZO BRZYDKA PLAZA GDZIE BRAKUJE LEZAKOW JAK PRZYCHODZI SIE PO GODZ. 8 RANO . W OSTATNIM DNIU ZOSTALISMY OKRADZENI Z MARKOWEJ DROGIEJ BLUZKI I SASZETKI DAMSKIEJ LACZNIE Z LEKAMI CO ODKRYLISMY PO PRZYJEZDZIE DO KRAJU
ZADNE OPROCZ BLISKOSCI MORZA
WSTRETNE JEDZENIE .ZOSTALISMY W OSTATNIM DNIU OKRADZENI WIEC KATEGORYCZNIE ODRADZAM TEN HOTEL
czy ktos moze ma soundtrack z tego hotelu :) ? muzyka fajna byla
mało
dużo
Wybijające szambo przy basenie z powodu czego trzeba chodzić po odchodach ,basen 1 i tak mały ze jak jest słońce to nie ma jak wejść bo jest ścisk nie mówiąc o bijatyce o lerzaki ,bród straszny serwety w restauracji nie prane chyba nigdy ,brak sztućców i talerzy ...jakchccesz zjeść posiłek to trzeba ustawić się w kolejce przed otwarciem i bić się o sztućce i talerze jak nie zdążysz musisz jeść palcami , nie ma owoców tylko arbuz...czasami ogólnie posiłki okropne co dzień to samo ,mięso znika w zastraszajavym tępie a jak przyniosą nowe to wszyscy się pchają i wyrywają sobie , do wszystkiego jest kolejka i trzeba stać pół godziny , do kawy rano ciężko się dopchać bo Ukraina nalewa w termosy a łyżkę jak coś nazbierasz wyrywają z ręki , osiłki trwają krótko bo inaczej wszyscy by jedli tyle aż zjedli by wszystko nikt z obsługi nie mówi po angielsku , sami Ukraińcy śmierdzący potem ,brak ręczników na basen trzeba przywieść swoje a jak weźmiesz z pokoju trzeba zapłacić , pokój wyglada jak za komuny , strasznie brudne nie sprzątane pokoje ...jednym słowem porażka jak ktoś chce odpocząć to nie tam ......,
Wszystko
Obecnie znajduje się w tym hotelu. Pierwsze wrażenie nie zbyt dobre a mianowicie problem z tym aby dostać pokój.. okej, jestem z mamą dali nam pokój z jednym łóżkiem lecz następnego dnia dostaliśmy pokój w budynku B z dwoma łóżkami (standardem chyba nowszy niż budynek A ). Widok po prawej stronie na piękne góry a po lewo na morze to na plus. A co na minus... codziennie rano i wieczorami brak cieplej wody, jeśli chcesz skorzystać z ciepłej między godziną 16-18 będzie ;) co do All Inclusive wygląda tak.. śniadanie, obiad, kolacja wyścigi szczurów (po jedzenie i sztućce, kelnerzy od razu zabierają widelce i łyżki jak tylko je odłożysz !!!) kto pierwszy ten lepszy zje ciepły posiłek.. Mi ogólnie jedzenie to nie smakowało poza kartoszkami (pieczonymi ziemniakami w mundurkach podawanych tylko na śniadanie). Nie ma podczas przerw między posiłkami szwedzkiego stołu z owocami, ciastami i innymi rzeczami. Dobrze że chociaż bar jest czynny od 10:00 do 22:00 podawane w nim są tylko: pepsi, fanta, sprite, słabe piwo może ma z 2%. Alkohole wysokoprocentowe? Wódka,gin, i jakiś słodki czekoladowy likier.. Kelnerzy jak i barmani bardzo sympatyczni uśmiechnięci i komunikatywni w każdym języku nawet polskim. Przejazd do Alani na bazary (pełno podrob ciuchów różnych znanych Marek), przy hotelu na machnięcie ręką zatrzymuje się niebieski busik cena od osoby 2,5 Liry za przejazd do krańcówki na sam bazar. Jeśli ktoś naprawdę jest zainteresowany kupieniem takich rzeczy naprawdę polecam, jakościowo super ceny nie duże za koszulkę Ok 20Lir to na polskie 20zl. Bluzy każdej marki podają cenę 160 Lir można utargować na 70Lir i z tym nie ma problemu, oni to lubią ;) Ogólnie podsumuwójąc mogę śmiało stwierdzić że Turcy bardzo przyjaźnie przyjmują Polaków do swojego kraju i widać że turysta jest dla nich na pierwszym miejscu a to chyba jedyny duuuży plus tego wyjazdu.;)
Działająca klimatyzacja bez zarzutów. Blisko do morza (nie trzeba przechodzić pod ziemią gdzie śmierdzi moczem) wystarczy przejść na drugą stronę przez pasy i w ciągu minuty jest się na plaży.
Jesteśmy jedynymi Polkami na cały hotel liczący 1608 pokoi wiec jest tych osób. Głównie Ukraińcy wiec nawet animacje dla dzieci czy dorosłych które prowadzone są naprawdę fajnie są w języku ruskim..
hotel super zadarmo brawo wezyr gratuluje;hotel w spotcie 400 .pln bez obiadu bez niczego.zimno grecja drogo egypt bez komentarz . do Turcji .mozna jechac
blizko morza tanio
nie ma
Bylem nastawiony na niski poziom, poniewaz to byly 3*, ale faktycznie moze miec max 1
Hmmm to ze jest w Turcji
Wiekszosc
Za darmo nie prawda. Co piszą za 1300 zł hotel pilot transfer 150 km jaka Turek super kto pisze konkurencja Polaka a Polak pisze śniadania obiad kolacja super za darmo ten hotel jak da rady nie wiem. Pensja 1200 zł może Rosjanie tez okej plotki tylko dobry hotel 10.000 zł w Turcji niech 3000 a tu 1300pierdalajcie w domu ile kusztuye obiad