Zielone wzgórza i oliwne gaje otoczone błękitnym morzem
Zabytkowe stare miasto z wąskimi uliczkami i fortecami
Malownicze wioski z autentyczną grecką atmosferą
03.07.2021 - 10.07.2021 Okolica hotelu to wioska, która dopiero budzi się do życia. Wszędzie brudno i biednie, jeden większy market otwarty w okolicy. Widoki ładne, ale samemu trzeba ich szukać. Główna plaża w Sidari brudna i bardzo płytka woda, dużo leżaków i parasoli, mało miejsca na położenie się na ręczniku. Piasek na plaży ciemny, mokry, a sam port to jakiś żart. Plaża przy samym hotelu to skrawek piasku z uszkodzonymi schodami prowadzącymi do niej (wyłamany schodek). Dwie położone trochę dalej, większe z łatwiejszym dostępem. Samo morze bardzo przyjemne, ciepłe, miłe dno, dość płytkie z ładnymi widokami na klify. Knajpki dopiero się otwierały, ceny około 10 euro za posiłek. Wszędzie dużo Polaków, generalnie na ulicy uczucie, że jestem w Łebie :) Generalnie jak dla mnie Korfu przereklamowane. Hotel nie za duży, fajna i miła obsługa. Baseny przy pokojach nieduże ale przyjemne, warto wybrać budynek oddalony od głównego basenu ze względu na ciszę i spokój. Basen główny, ładny głębokość od 0,90m do 2,20m. Wydzielone strefa dla dzieci. Leżaków dużo, ale chyba dawno nie były myte. Z uwagi na Covid, hotel przez rok był nieczynny. Pokój deluxe swim up ładny, ale to na pewno nie jest hotel w standardzie 4+. W pokoju uszkodzone podajniki na mydło, w tv często brak sygnału, a jak był to tylko greckie kanały. W szafach brak półek, tylko opcja do wieszania.. Ogromne, wygodne łóżko, oraz miłe oświetlenie, wifi bez zarzutu na całym terenie hotelu. Brak jakichkolwiek animacji, jedynie muzyka przy basenie. Siłownia to jakiś żart... co do wersji all - brak informacji o godzinach posiłków (dopiero w recepcji się dowiedzieliśmy co i jak). Same posiłki monotonne, ale nie nikt nie chodził głodny (50 % fast foodów, zawsze pomidory i ogórki, oraz sałatka grecka, z owoców tylko arbuzy i melon, oraz pomarańcze, desery to zawsze jakiś krem w pucharkach, lody do nabierania samodzielnie i jakieś ciasto (zazwyczaj polane jakimś ulepkiem), piwo okropne, wino z nalewaka, póki zimne to da się wypić :) Sama organizacja z Grecosa na 5. Czekają na lotnisku, w hotelu spotkanie z rezydentem zaraz na drugi dzień, odwożą na lotnisko i czekają aż wszyscy zostaną odprawieni. Co do wycieczki fakultatywnej to wybraliśmy Korfu nocą - po pierwsze spóźnienie autokaru o 45 min, po drugie niewiele pokazane, wiadomości mało i nieciekawie podane (wszystko znajdziesz w google), brak ciekawych miejsc, czas wolny dłuższy niż czas z przewodnikiem, ale generalnie stare miasto niczym nie zachwyca (smród, stragany ze złotem, drewnem i bibelotami, oraz ciuchami, oraz knajpy), fontanny nie działają. Rejs statkiem z uwagi na opóźnienie był już po zmroku i w sumie mało było widać, ale samo miasto oświetlone ładnie i bryza w tym gorącym klimacie przyjemna. poczęstunek na statku to wino z plastikowych baniaków nalewane do plastikowych kubeczków (0,25), ale to może też być z uwagi na covid.... Sama cena wycieczki to 30 Euro, nie jest wygórowana, ale można to samemu wszystko zobaczyć i pojechać np. green busem za 3,5 Euro w jedną stronę. Samochodu do miasta nie polecam wypożyczyć bo miejsc parkingowych brak.
Bardzo miła obsługa Duża ilość wolnych leżaków przy basenie Fajne baseny przy pokoju Deluxe swim-up Dobra kawa przy basenie Dobre lody przy basenie Ogólnie kameralny hotel
Średnia czystość Brak informacji co można zamawiać w barze w opcji All Inclusive Ograniczony wybór przekąsek przy basenie - frytki, suche ciasto i ciastka, tosty z serem i szynką Brudne materace przy basenie Brudne naczynia przy basenie Brudne stoliki i ławki w barze przy basenie Pielgrzymki turystów do atrakcji Canal D\'Amour Brak animacji Monotonne jedzenie