Akin Paradise

Słaby

Hotel dobrze usytuowany dla kogoś kto chce tylko korzystać z morza i plaży, nie polecam osobą które lubią coś pozwiedzać bo wszędzie daleko. Hotel nie zasługuje na 4 gwiazdki. Właściciel hotelu zachowuje się jak król i cała obsługa wręcz się go boi to bardzo bulwersująca sytuacja. Nie ma żadnych atrakcji a animacje tylko w języku rosyjskim dla dzieci. Jedzenie monotonne i bardo mało owoców. Pokoje wymagają pilnego remontu i sprzątania.

Krótko mówiąc, jesteśmy rozczarowani hotelem, ponieważ pomijając już zaniedbany pokój przez 2 tygodnie właściwie nie mieliśmy co jeść. Hotel nie oferował żadnych atrakcji, a na mieście też nie było na co liczyć. Wyjazd do Turcji będziemy wspominać dobrze, ale hotelu zdecydowanie nie polecamy, chyba że ktoś ceni sobie spokój i jest bardzo niewymagający.

Maksymalny standard hotelu to dwie gwiazdki, bardzo niemiła obsługa, brak możliwości komunikacji z personelem (jedynie język turecki i rosyjski), bardzo małe, zaniedbane i brudne pokoje, łazienka- tragedia. Działa tylko jedna winda ale jeździ do 5 pietra więc resztę trzeba biegać schodkami, nie polecam dla rodzin z dziećmi. Basen z obdrapanymi płytkami, trzeba bardzo uważać, bardzo mało leżaków przy basenie, zawsze wszystkie zarezerwowane. Jedzenie dobre ale strasznie monotonne- codziennie to samo. Brak rozrywek dla dorosłych, wieczory bardzo nudne. O 24.00 gaszenie świateł i zakaz korzystania z rozrywek (bilard i pin pong- to jedyne rozrywki). Dla dzieci dostępny tylko brodzik, dwie huśtawki i zjeżdżalnia. Wszędzie daleko, niema gdzie wyjść i co ze sobą zrobić. Plaża blisko hotelu ale bardzo zaniedbana, kamienista. Zdecydowanie nie polecam tego hotelu.

Pierwszego dnia próbowano nas oszukać i zakwaterować w pokoju 4 lub 6 osobowym z zupełnie obcymi nam ludźmi z powodu "braku" pokojów. A daliśmy napiwek! :) Dopiero po 2 godzinach i interwencji rezydenta otrzymaliśmy swoje pokoje. A Panowie w recepcji do końca pobytu wyglądali jakbyśmy zabili kurczaka z ich rodziny. Gdyby nie to i fakt nieznajomości języka rosyjskiego i tureckiego które były jedynymi honorowanymi językami na terenie hotelu to pobyt można uznać za udany. Więc jeśli umiesz rosyjski i uda Ci się wywalczyć pokoje na początku wakacji to na pewno nie będziesz rozczarowany wyjazdem :D:D

Nazwa  Akin Paradise
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Okurcalar
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu

Słaby

3.8
3.5
4.8
2.3
5.3

Wyświetlono 4 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
2.2

Pobyt - Sierpień 2015

Zalety

blisko plaża

Wady

hotel wymaga remontu, w pokojach brudno

4.2
Paulina

Pobyt - Sierpień 2015

Zalety

- obsługa, która nie znała angielskiego mimo wszystko starała się jakoś \"zagadać\" i była uprzejma dla gości - piękne widoki z plaży i możliwość nurkowania niedaleko od hotelu - dostępność rożnych sportów wodnych na plaży (oczywiście za dodatkową opłatą) - dobre nierozcieńczane napoje

Wady

- obsługa nie mówi po angielsku - jedzenie: monotonne, pomimo wyznaczonych godzin posiłków czasem już po 30 min. brakowało jedzenia i nikt go nie uzupełniał, goście mieli widok na kuchnię, w której jedzenie walało się po podłodze, brak lokalnego jedzenia - za mało leżaków przy basenie i nad morzem, \"rezerwacje\" leżaków zaczynały się skoro świt - podczas 14-dniowego wyjazdu animacje były tylko przez 4 dni, potem nie było wcale (czasem któryś z kelnerów nieudolnie prowadził mini disco dla dzieci), raz był pokaz tańca ale już o 22.30 kelnerzy wypraszali ludzi od stolików bo chcieli je jak najszybciej posprzątać, brak muzyki na basenie, zazwyczaj o 22 (pomimo turystów siedzących przy barze) gaszono światła zmuszając ludzi aby poszli już do swoich pokojów - różne prace w czasie posiłków: czyszczenie szamba (które spływało ścieżką wiodącą do morza), mycie okien i zamiatanie podłóg pod nogami gości - pokoje: zniszczone i brudne, sprzątaczki zupełnie nie dbały o czystość - 90% gości to Rosjanie, więc Polakami nikt się nie przejmował (na \"dzień dobry\" dostaliśmy kartkę z rozpiską dot. posiłków i usług oferowanych przez hotel po czesku, bo nie mieli polskiej wersji), Polacy dostają gorsze pokoje w starszej części budynku - kamienista plaża - zagrzybiony basen - przyhotelowy sklep z zawrotnymi cenami, drogo w sklepach na mieście w porównaniu ze sklepami w większych miejscowościach - okolica: jedyną atrakcją w miasteczku był wielki bazar, więc zdecydowanie nie jest to dobre miejsce dla młodych ludzi (co potwierdzała dużo ilość emerytów).

Dominika

Pobyt - Lipiec 2015

Zalety

blisko plaża

Wady

komunikacja, standard pokoi, animacje i rozrywki

galileo

Pobyt - Wrzesień 2014

Zalety

- bardzo dobry dostęp do morza - czysty basen - sport, tenis stołowy, piłka wodna, siatkówka - leżaki bezpłatne (wszędzie)

Wady

- brak możliwości komunikacji w jakimkolwiek języku poza tureckim lub rosyjskim. - niemiła i nieuczciwa obsługa na recepcji. - uszkodzone prysznice w pokojach (o 3 nam wiadomo) - pokoje rzadko i nie dokładnie sprzątane

Akin Paradise