Akalia Resort

Słaby

Hotel max 1 gwiazdka wyżywienie podłe nawet zwierzęta które chodziły po obiekcie nie chciały tego jeść co kuchnia oferowała. Odradzam wszystkim spędzanie wakacji w tym obiekcie.

Plaża tego hotelu to jakieś nieporozumienie połamane leżaki parasole brudno brak barku dla osób z all inclusive pokoj był bardzo spoko. Bardzo daleko do płazy

Brud i niesamowity smród. Pokoje z pleśnią na ścianach i w łazience. Niezabezpieczone kable wystające ze ściany w łazience. Okropne jedzenie. Glony w basenie.

Hotel raczej dla niewymagających, nie dla rodzin z dziećmi. Myślę że grupie chcącej poimprezowac, by odpowiadał, ale dla nas z dziećmi za dużo minusów. Malenki basen /brodzik, zero atrakcji dla dzieci, menu też nie dostosowane dla dzieci, z wyjatki śniadań :na śniadanie różne płatki,pancake, jajecznica, bułeczki z nutellą lub dżemem. Bardzo daleko do plaży, w takich temperaturach 1.5na plażę publiczna to hardcore, na plażę hotelowa 6km rozważającym się starym, zatłoczonym buse. Bus ma tylko dwa ranne kursy, ludzi sporo,miejsca brak . Obsługa naprawdę bardzo miła, sprzątają codziennie pokoje, na korytarzach, schodach niestety syf. No i ta ich muzyka,mega głośna i męcząca w części basenowej . W opisie all miała być przerwa kawowa, w tym czasie rzeczywiście można było napić się kawy/ herbaty/gorącej czekolady, ale ciasta, które miało być nie było albo było baaardzo malutko.

Hotel czysty, jedzenie zróżnicowane, myślę że każdy mógł znaleźć coś dla siebie. All inclusive zgadzało się z ofertą. Jedzenie smaczne , cały czas dokładane,. Obsługa hotelowa bardzo przyjazna i pomocna. Nikt nawet nie robił problemu jak ktoś chciał wziąc drinka do pokoju. Moim zdaniem wszyscy pracownicy starają się aby umilic pobyt. W trakcie naszego pobytu był nawet turecki wieczór podczas którego można było spróbować tradycyjnych potraw oraz podziwiać tureckie tańce . Nie ma na co narzekać :)

Nazwa  Akalia Resort
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Side
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, sporty wodne

Słaby

5.1
4.3
3.9
2.6
2.7

Wyświetlono 16 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.8
Łukas

Zalety

Wady

Brak dostępnej ilości liter, które można wpisać w poście. Żeby opisać wszystkie wady tego obiektu.

Zalety

Jedzenie w miarę znośne

Wady

Plaża daleko do płazy wyłączany Prqd i brak cieplej wody bardzo często brak rozrywki wieczorami za 1500 zł nie ma co narzekać ale więcej bym za niego niw zapłaciła

1.7
Eliza

Zalety

Miła obsługa

Zosia

Zalety

Jedzenie naprawdę smaczne, śniadania do wyboru do koloru, obiady i kolacje też na bogato. Codziennie różne ciasta i owoce Piękna, ale daleka plaża Bar przy basenie zaopatrzony w napoje i soki cicha klimatyzacja w pokoju

Wady

mega głośna muzyka muchy na jedzeniu brak lodów brud na korytarzach i schodach zero atrakcji dla dzieci plaża hotelowa bardzo daleko bus hotelowy bardzo stary

Elwira Kraska

Zalety

Bardzo pomocny i przyjazny personel

Wady

Trochę za daleko do plaży jak się ma małe dzieci

5.3
robert

Hotel przebudowany dodali trochę wiecej pomieszczeń. Pobyt w czerwcu okazał się strzałem w dziesiątkę. Sporo polaków mega towarzystwo. Obsługa hotelu dość młoda ale ogarniali temat. Ogolnie podobno przed naszą turą było bardzo dużo ludzi starszych ale nam się trafiło bardzo fajne towarzystwo. Wiek 18-50 wiec było Ok. Dzieci widziałem może 3 kę wiec dziecko było atrakcjką co chodziło przy basenie i każdy się z nim bawił. Drink bar to można się tam doszukiwać alkoholu zatem trzeba zamawiać wódke samą i jakoś to łączyć. Ogolnie pokoje może małe ale tam się tylko śpi wiec sprzątane pobieżnie codziennie czy ktoś chce czy nie wchodza i ogarniają temat. Klima działa raz nie było prądu to dramat :) bo wcześniej była jakaś turecko polska impreza przy basenie to potem bez było ciężko. Technicznie sporo jedzenia dosyć zróżnicowanego dla kobiet raj bo tych sałetek ciastek to było aż za dużo. Ogólnie Ok. Wady wypiszę poniżej. :)

Zalety

Kameralnie, czysto, urozmaicone pożywienie dość bogata oferta. Miła obsługa.

Wady

Wady to brak dodatkowych atrakcji. Brak dyskotek, brak animacji, technicznie tam można tylko posiedzieć przy basenie wyspać się i zjeść nic wiecej. Kobiety skarżyły się na ciągle zmieniające się temperatury wody pod prysznicem bo woda była raz wrzątek raz zimna i tak cały czas że dla nich to było uciążliwe i dość niebezpieczne bo można się faktycznie poparzyć. Drzwi balkonowe się nie zamykają zatem majać wspólny balkon trzeba uważać i nie zostawiać nic wartościowego.

Emilia

Pobyt - Wrzesień 2022

Nie jesteśmy wymagający, jednak nie polecam tego hotelu. Już na samym początku po przyjeździe mieliśmy problem z zakwaterowaniem, niby w naszym pokoju wysiadł prąd i pierwsza noc spędziliśmy w innym hotelu, który był obok ( o 3 rano, zmęczeni po podróży, na recepcji nikt nie rozmawia po angielsku) - średni początek. Akalia po remoncie wydaje się ładna, ale pokoje malutkie, łóżko jakby połamane, woda z prysznica zimna, jednie na plus super klimatyzacja. Jedzenie w hotelu takie sobie, mało zróżnicowane, mięsa niewiele, kawa okropna. Bar przy basenie nie jest taki zły, był alkohol, ale te soki- nie do picia. Większość gości to Turcy, pod nich są przygotowywane posiłki i głównie jest ich muzyka ( często bardzo głośno i do późna w nocy). Ogólnie hotel ten nie jest gotowy na turystów z Europy. Radzę poszukać innego hotelu.

Zalety

Klimatyzacja Basen

Wady

Jedzenie Malutkie pokoje Brak przekąsek Daleko do plaży Brak baru na plaży

1.6
Emilia

Pobyt - Lipiec 2022

Koszmar, nie jedzcie tam. Najgorzej wydane pieniądze w życiu. Jeździmy na wakacje za granicę all inclusive regularnie, takiego koszmaru nie przeżyłam. Jedzenie to cztery tace, do wyboru brak, pełna kolejka ludzi ciągnąca się przez cały obiekt, do tych czterech marnych tac. Porażka.... Mrówki w pokoju, cała masa, zimna woda z prysznica, brak animacji, czegokolwiek nic zero. Plaża to jakiś nie śmieszny żart. Oddalona bardzo daleko, ciężko się z niej wydostać bo bus jeździ co 4 godziny .. a my po pójściu tam chciałyśmy wracać po pięciu minutach. Nie jesteśmy typami co narzekają, ale musiałam wystawić opinie bo to jakiś cyrk. Chodziliśmy cały czas głodne, bo jedzenia brak, wymieszane z jakimiś resztkami, HORROR. na plaży brak baru, czy też jedzenia..m to jest all inclusive ? Szkoda gadać....pokoje malutkie, spada się z łóżka. Naprawdę coś okropnego, na wakacje odkładało się cały rok a przeżyło takie rozczarowanie.... Głośno na basenie od rana, bo obiekt mały to wszystko słychać. W nocy nie można spać gdyż ludzie urządzają sobie imprezy, a rano cały basen dzieci nie można wejść.

Zalety

Wady

Wszysyko

1.1
Claudia

Pobyt - Lipiec 2022

Nasz pobyt był w lipcu 2022. Transfer z lotniska 1,5-2godz. Hotel czysty. Lokalizacja: hotel na odludziu. Daleko wszędzie. Do morza w słońcu na pieszo nie ma szans by dość, ok 2km. Centrum starego Side 3km, centrum miasta nie wiem, za daleko bo nie doszliśmy. Podobno na plaże jeździ Busik, nie wiem, nie byliśmy. Pokoje: malutkie, nie ma jak walizki rozłożyć. Klimatyzacja działa bardzo dobrze. Szafa to prowizorka, nawet drążka nie ma. Lodówka działa. Drzwi balkonowe się nie zamykają, wiec sąsiad zawsze może wejść. Łazienka ciemna. BRAK CIEPLEJ WODY!!!! Przez cały wyjazd tylko zimna. Jedynie cieplejsza była ok 16-17. Pokoje codziennie miały buc sprzątane, jednak gdy dostaliśmy pokój z brudną podłogąa to do końca wyjazdu była brudna. Ręczniki nie są wymieniane codziennie. Bardzo głośno w hotelu, imprezy trwają do 24. Spać ciezko. Animacje tylko dla dzieci i codziennie te same dziecięce piosenki. Oszaleć można. Hotel kategorycznie nie nadaje się dla Europejczyków. Nikt w hotelu nie mówi po angielsku, tylko po turecku i tacy goście to 90% obłożenia. Posiłki: katastrofa!!! Śniadania 7-10.30 wszystko stoi na słońcu, brak lodówek i klimy, jedziecie cieknie, muchy na tym siadają. Na śniadania pieczywo, jajka, roztopione masło, dżem, twarożek, ogórek, pomidor i jajecznica dziwna. Obiad- kolejki metrowe, za czym stoją nie wiem, bo nie ma co zjeść. Warzywa, sałata, czasem frytki, jakieś klopsy albo kurczak. Owoce tylko melon i arbuz. Szkoda po nie mogliśmy spróbować lokalnych bananów ani pomarańczy. Kolacja- nie wiem, woleliśmy jeść w mieście, bo tu nic nie ma. To kpina z opcji All inclusive. Zero przekąsek, lodów itp. Tylko trzy posiłki. Napoje to koncentraty bardzo mocne. Jeśli chodzi o colę czy fante czasami jest, chyba ze wyłącza maszynę i mówią ze się skończyła. My nie mieliśmy napoi przez kilka dni. Jakiś żart! Jedynie to drinki są mocne. Jednak z barmanem się nie porozumiewa bo oni tylko po turecku wiec jedynie zrobią wódkę czy whisky z cola. Lodu do drinków tez brakuje. Basen- mały, przeludniony. Leżaki i parasole są jednak zbyt mała ilość dla gości. Ręczniki można wypożyczyć, ale tez brakuje. Wifi po zalogowaniu w lobby działa w całym obiekcie. Ogólnie katastrofa!!!! Stracone pieniądze! Oferta powinna być usunięta z katalogu biur podróży!

Zalety

Czysto, drinki .

Wady

Glosno, daleko, ZIMNA WODA, posiłki po których się rozchorowałam, animacje głośne te same codziennie dla dzieci .

1.7
Odi

Pobyt - Lipiec 2022

Wyjazd lipiec 2022. Transfer z lotniska 1,5-2godz. Hotel malutki. Odnowiony. Czysty. I to koniec zalet. Położenie- bardzo daleko do morza, podane 800m wzięte z nieba. Podobno jeździ bus, ale nie sprawdzaliśmy. Hotel na uboczu, do centrum Starego Side ok 3k, do centrum nie doszliśmy bo za daleko.. Jedzenie- koszmar. Śniadania od 7-10.30godz. Wszystko wystawione na słońcu.muchy po tym latają. Masło płynie, dżem, miód, czekolada, ogórek, pomidor, jajka na twardo, twarożek , jakas mielonka, dziwna jajecznica. Obiad- kolejka baaaardzo długa stojąca do, nie wiem do czego, bo nic nie było. Codziennie chodziliśmy głodni. Czasem były frytki, jakas dziwna zupa, kurczak, jakieś klopsiki, warzywa takie same jak śniadanie do tego kapusta. Kolacja- byłyśmy tylko dwa razy, bo nie było co jesc. Owoce to tylko arbuz i melon. Napoje sam koncentrat. W barze była cola, fanta ( była to za dużo powiedziane- przez dwa dni mieli zepsuta maszynę wiec napojów w ogóle nie było). Opcja All inclusive to kpina. Żadnych przekąsek, lodów, nic. Basen- mały, pełny ludzi, ze zjeżdżalnia. Leżaków czasem brakowało dla wszystkich. Parasole są. Ręczniki można dostać, lecz tez brakowało. W hotelu jest spa- 40euro za cały zabieg. Drinki- bardzo mocne. Normalne. Jedyny plus. Ale barmani nie potrafią nic innego zrobić jak tylko wódkę z cola lub whisky. Pokoje- bardzo małe, szafa prowizorka ( nie ma drążka nawet), łazienka czysta, klimatyzacja bardzo dobrze działa. Drzwi balkonowe w żadnym z pokoi się nie zamykają, wiec sąsiad zawsze może wejsc. W hotelu NIE MA CIEPLEJ WODY!!!!!! Jedynie letnia jest o godz 16-17. Poza tym cały czas zimna. Mimo zgłaszania problemu został on zignorowany. Personel nie mówi w żadnym innym języku niż turecki. Wiec o cokolwiek prosisz, słyszysz, ze on nie rozumie. Hotel tylko dla lokalnych. Kompletnie nie wchodzi w standardy gości z Europy. Powinien być usunięty z ofert biur podróży. Animacje- codziennie to samo, nakierowane na dzieci. Impreza do 24godz. Ile można słuchać piosenek dziecięcych ?! Imprezy w hotelu dla lokalnych trwały do rana, hałas, spać nie można.

Zalety

Czysty. Prawdziwe drinki.

Wady

Zimna woda. Wyżywienie. Odległość. Hałas bo imprezy dla Tureckich gości. Animacje. W całości katastrofa .

Marek

Pobyt - Czerwiec 2022

Kameralny hotel, blisko centrum Side. Bardzo czysty, przyjazna obsługa. Jedzenie smaczne, choć mało zróżnicowane. Drinki ok.

Zalety

Miła obsługa, kameralna atmosfera, czysty basen, lokalizacja blisko centrum.

Wady

Jedzenie mogłoby być bardziej zróżnicowane. Obsługa słabo mówi po angielsku.

2.7
Barbara

Pobyt - Czerwiec 2022

4 gwiazdki to nieporozumienie. Hotel odnowiony. Niestety bardzo dużo niedociągnięć. U nas np pęknięta szyba w drzwiach balkonowych ( raczkujące dziecko... Mimo zgłoszenia i obietnicy wymiany nic się nie zmieniło do końca pobytu), urwany uchwyt w szafce łazienkowej, szafa bez drążka z jedną półką ( większość rzeczy cały pobyt była w walizkach), pokoje klaustrofobiczne, między łóżkiem a stolikiem było ok 40 cm mogła stanąć tylko jedna osoba, jakaś totalna porażka. Walizkę trzeba było otwierać na łóżku gdyż na podłodze nie było miejsca by ją całkowicie rozłożyć więc można sobie wyobrazić jak ciasno było. W opisie oferty dwie zjeżdżalnie (potwierdzane jeszcze przed wylotem) natomiast w rzeczywistości jedna... Formuła all inclusive to jakieś nieporozumienie. Codziennie tylko 4 dania na ciepło ciągle te same plus jakieś sałatki z majonezem (w 40 stopniowym upale, leżące na ladach na zewnątrz bez żadnych chłodni itd, pełno much przy jedzeniu, brak sali klimatyzowanej przy posiłkach, wszystko pływało od upału), jedzenie dobre, ale wybór marny, alkoholi nie piliśmy ale większość narzekała, że tragedia.. Plaża... Niestety to nie jest 800 m jak w opisie, 2.5 km zmierzone😡, plaża mini, połamane stare leżaki, brudne materace, tylko dla kilku osób więc większość zostawała bez.. Byliśmy z niemowlakiem, zapewnione miało być krzesełko i ewentualnie łóżeczko na życzenie. Oczywiście nie ma tam zapewnionych takich rzeczy, nie mówiąc o tym że łóżeczko by się nawet nie zmieściło w pokoju. Jednym słowem porażka.

Zalety

Starali się być mili ale to za mało przy całym rozczarowaniu. Czysty basen i otoczenie wokoło.

Wady

Lokalizacja Odległość do plaży Słaba formuła all inclusive Ciasne pokoje Brak odpowiedniego wyposażenia Wiele rzeczy do poprawy Obsługa nie komunikuje się po angielsku

Marek

Pobyt - Czerwiec 2022

Hotel kameralny, spokojny. Świeżo po generalnym remoncie, więc wszystko nowe. Pokoje czyste. Obsługa bardzo miła. Jedzenie smaczne i świeże, choć mogłoby być bardziej zróżnicowane. Alkohole ok.

Zalety

Spokój, dobra obsługa, czystość. Jakość jedzenia.

Wady

Daleko do plaży, ale jest bezpłatny bus hotelowy. Jedzenie mogłoby być bardziej zróżnicowane i większy wybór, ale generalnie smaczne.

2.3
Adam

Pobyt - Czerwiec 2022

Nowy hotel nie w pełni gotowy na przyjęcie gości. Personel w większości miły ale nie komunikuje się w j.angielskim czy niemieckim. Plaża około 3 km od hotelu bus kursuje 4 razy.Pokoje nowe ładne ale bardzo małe potykasz się o meble w szafie brak wieszaków i drążka.Wersja all inclusive praktycznie nie istnieje. Obiad i kolacje serwowane przez kelnera do stolika zazwyczaj to kurczak udko z frytkami ,kaszą lub wątróbka.Podczas mego pobytu nie było żadnego deseru .Jedzenie serwowane na otwartej przestrzeni pełno much na produktach bardzo słaby wybór. Nie było bufetów z przekąskami dosłownie.Bar z alkoholem świecił pustkami zazwyczaj piwo dostępne ,wino o smaku octu nie do wypicia.Pani kelnerka przegania ludzi na inny stolik rzuca sztućcami podaje cytrynę w palcach. Brak animacji występów parasoli przy leżakach basenowych.W większości gośćmi były to Tureckie rodziny. W gorszym hotelu nie byłam w Turcji. Po interwencji przeniesiono nas do hotelu Dosi w którym było 1000 razy lepiej. Omijacie ten hotel szerokim łukiem.

Zalety

Nowy i czysty.

Wady

Małe pokoje . Okropne jedzenie brak wyboru . Brak all inclusive za którą zapłaciłam.

5.3

Pobyt - Czerwiec 2022

Niestety jedzenie stało na dworze muchy latały zatrulismy się wiecznie brak alkoholu dla Polaków nie było nic . Kiepsko

Zalety

Czysto miła obsługa

Wady

Słabe jedzenie zero alkoholu

2.1
Dora

Pobyt - Czerwiec 2022

Nasz pobyt w hotelu określam jako jakiś koszmar. Odradzam !!! Te cztery gwiazdki to jakaś niedorzeczność. Słabe usytuowanie hotelu na uboczu .Jedynym plusem jest nowy i czysty niedawno oddany do użytku obiekt i wszyscy na to się złapaliśmy.Pokoje bardzo małe w których trudno się poruszać swobodnie. W szafie brak wieszaków i drążka na wieszaki oraz brak sejfu. Brak windy. Basen i leżaki ok, ale brak parasoli trudno wytrzymać na słońcu.Jedzenie okropne nie ma żadnego wyboru dosłownie na śniadanie parę produktów i parę warzyw. Wszystko na otwartej przestrzeni pełno much na jedzeniu które dodatkowo zniechęcały. Mimo wykupionego all inclusive otrzymywaliśmy obiad serwowany na talerzu do stolika, zazwyczaj frytki i łódko z kurczaka lub wątróbkę.Nie było żadnych przekąsek w trakcie dnia żadnych deserów.Brak bufetu. Bar dla cierpliwych trzeba było oczekiwać aż się zjawi" barman".Najczęściej dostępne piwo czasami można było trafić na wódkę lub inny alkohol. Alkohol wyeksponowany na słońcu gorący w miniaturowych buteleczkach , lodu brak. Część personelu nie miła. Reszta personelu nie wyszkolona brak komunikacji .Pani kelnerka rzucała sztuce na stół i przynosiła w ręku cytrynę dosłownie. Plaża oddalona około 3- 4 km ,a nie jak w opisie. Busiki kursowały tylko 4 razy. dziennie. Kelner odrywał się od pracy i stawał się szoferem.W hotelu cały czas trwały prace wieczorem spawanie lub inne. Na plaży niewystarczająca ilość leżaków czasami brakowało. W hotelu brakowało jakichkolwiek rozrywek, żadnych animacji. Większość turystów tureckich.Wszyscy turyści z Polski chodzili głodni i smutni mega wkurzeni. Po trzech dniach skarg do rezydenta i biura otrzymaliśmy zmianę hotelu. Dopiero mogliśmy przekonać jak wygląda prawdziwe all inclusive .

Zalety

Czystość.

Wady

Małe pokoje Okropne jedzenie ,brak bufetów ,wydzielone ,brzydko podane ,muchy,bar świecił pustką. Nie istnieje all inclusive mimo wykupionego. Brak parasoli nad basenem. Zła lokalizacja daleko od centrum Bardzo daleko plaża mało busów mało leżaków i trzeba się o nie wykłócać. Niewyszkolony personel, częściowo niemiły. Smutny hotel w którym nic się nie działo.

Akalia Resort