Malownicze plaże
Zabytki architektury militarnej (fort San Felipe)
Atrakcje dla dorosłych (destylarnia rumu Burgal - najlepszego na Dominikanie)
Dużo atrakcji dla dzieci (parki rozrywki - np. Oceanworld Adventure Park Puerto Platai)
komplex rewelacyjny tylko nie wiem czemu ktos umiescił ten hotel na tej stronie w grupie puerta plata bo do cabarete jest 40 min plażą a do a do plata aż 40km :D hotel zachwyca bujną roślinnością czystą plażą pysznymi drinkami i jedzeniem, pomimo że zazwyczaj fale są wysokie i trzeba bardzo uważać ocean robi niesamowite wrażenie szczególnie w oddali wzniesienia heh ,,,, byliśmy pod koniec września mało ludzi 0 amerykanów więszkość europejczyków, barmani przemili robią drinki nawet z poza karty aaa pamietajcie na drobnych dolcach bo czasami trzeba dać napiwek (np bagażowym nie odejdą aż nei dacie) ale poza tym to w sumie nikt nie domaga sie napiwków, a jeżeli dacie nawet niewielki bedzie wam to mocno wynagrodzone jak dla srednio zamożnych polaków oszcędzających na wycieczke cały rok ceny różnych rzeczy są średnie z tendencją do drogo trzeba przeliczac i targowac się dużo niemców bo dla nich to bardzo nei drogo pamietajcie ze dominikańczycy to zazwyczaj bardzo biedni ale sympatyczni i mili ludzie czasami są nachalni trzeba stanowczo powiedziec NO THAX i bedziecie miec ich z głowy podsumowując DOMINIKANA TO RAJ NA ZIEMI:D