Afroditi

Super warunki i obsługa. Zachwyca nieprawdopodobne dbanie o czystość przez właściciela hotelu. Otoczenie i basen przy hotelu bezpieczne dla dzieci. Szczególnie polecamy dla turystów przyjeżdżających własnym samochodem - bezpieczny i bezpłatny parking.Polecam wykupić jedzenie w tawernie \'filexonia\' gdyż jest przepyszne i urozmaicone. Śniadania w hotelu troszkę monotonne ale wszystko było świeżutkie i w dużych ilościach. Basen co wieczór czyszczony. Wokół hotelu czyściutko. Do morza 5 minut spacerkiem. W okolicy dożo sklepów i tawern.Woda z kranu jest tam wodą pitną wiec nie trzeba kupować.Obowiązuje sjesta od 15:00-17:00 basen w hotelu jest nieczynny.Jest bar przy basenie gdzie serwują pyszna kawę frappe,można kupić lody,piwko,drinka.

Właśnie wróciłem z tego hotelu. Ogólnie hotelik ładny, ja bym to nazwał pensjonatem dla emerytów. Śniadania zawsze takie same, ale smaczne.Minusy brak muzyki greckiej- a jeżeli już była to puszczona bardzo cicho. Do basenu nie można już było wchodzić po 20 godzinie. Ceny w miasteczku obok hotelu 3 razy droższe niż w Polsce. Obiady w pobliżu organizowane przez Rego Bis masakra. Często podawane z poprzedniego dnia np. pizza. Obiady ogólnie zrobione na ilość a nie na jakość. Bardzo późno wydawane bo o 19,30. Ja już na pewno tam nie pojadę.

Hotel bardzo ładny i czysty. Właściciel przemiły i bardzo uczynny. Polecam ten hotel wszystkim ceniącym spokój. Okolica mało rozrywkowa, spokojna a plaże nie są przeludnione. Ceny 3 razy droższe niż w Polsce, ale tak chyba jest w całej Grecji. Co do posiłków- to na śniadania zawsze to samo- ale dla każdego coś się znajdzie, a obiady nam akurat smakowały, i nie słyszałam żeby ktoś narzekał. Były urozmaicone i można się było najeść do syta, bo nikt nikomu niczego nie żałował. Właściciel hotelu w którym wydawano obiady również bardzo miły. Na pewno tam wrócimy.

Gorąco polcam ten hotelik, zwłaszcza dla rodzin z dziecmi. Hotel z ogrodem i basenem w cichej i spokojnej okolicy. Przemiła obsługa a zwłaszcza sam właściciel. Jedzenie bardzo dobre, hotel czysty i zadbany. Blisko do plaży i sklepów. Z jednej strony widok na Olimp a z drugiej na zamek Platamonas. Jednym słowem REWELACJA.

Hotel to 3 gwizdki.Ale czystość,posiłki,praca obsługi,wlaścicieli...to przynajmniej 4.

Nazwa  Afroditi
Miejsce  Grecja / Riwiera Olimpijska / Panteleimonas
Wyżywienie  śniadania, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty

Długie, piaszczyste plaże nad Morzem Egejskim

Bliskość mitologicznej góry Olimp oferującej niesamowite widoki

Urokliwe miasteczka z tradycyjną grecką architekturą

Wyświetlono 57 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Czerwona

qki

aom

d_k

Tomasz

Pobyt - Wrzesień 2018

Zalety

Atmosfera prawie rodzinna.Czystość.

Magda&Bartek

Pobyt - Wrzesień 2018

Super hotel, z niezwykle gościnnym Menagerem P. Steliosem. Jeśli ktoś szuka hotelu w spokojnej okolicy i miasteczku to będzie to dobry wybór. Pokoje czyste, codziennie sprzątane, jedzie bardzo dobre jak na hotelowe. Dziękujemy za świetne wakacje!

Sabina Nachlik

Pobyt - Lipiec 2018

Zbyt mały wybór posiłków i urozmaicenia,za duży odstęp czasowy pomiędzy śniadaniem A kolacja.Dobra godzina byłaby 18

Zalety

Hotel czysty

Wady

Mały wybór posilkow

Aneta

Pobyt - Czerwiec 2018

Na wczasy wybraliśmy się w czerwcu 2018r. z biurem podróży netHoliday. Na lotnisku przywitała nas przemiła rezydentka Ania. Podroż przebiegła bezproblemowo. Na miejscu przywitał na właściciel hotelu oraz pomimo iż byliśmy wcześnie rano dostaliśmy klucze do pokoi odrazu.. co było mega wiadomością, że możemy iść się położyć po podróży. Hotel kameralny, rodzinny interes. O wszytko dba sam właściciel. Pokoje czyste, sprzątane codziennie , pościel i ręczniki wymieniane codziennie.( ręczniki faktycznie troszkę twarde, ale da się przeżyć :). Jedzenie przepyszne! Dla każdego coś do wyboru. Można spróbować lokalnej kuchni, która okazała się dla mnie mega pyszna. Wiadomo ogólnie dużooo fety i pomidorków, a śniadania raczej powtarzalne, lecz smaczne ! Podczas wyjazdu na wycieczki fakultatywne dostawaliśmy suchy prowiant jak śniadanie, a kolacja zawsze czekała. Miejsce spokojne, okolica w porządku, dużo tawern. Do plaży spacerkiem, plaża żwirowo-kamienista. W oklicy znajduje się zamek z XI w. do którego ponoć można dojść tunelem, my go akurat nie znaleźliśmy, więc obeszliśmy na około jako forma aktywności fizycznej. Ogólnie miejsce i wakacje godne polecenia! Tanio, miło, czysto, smacznie ! Wszystko na plus!

Zalety

Spokojne miejsce, czysto, miła obsługa. Super!

Asia i Bartek

Pobyt - Lipiec 2017

Plaża piaszczysta ze żwirkowym i kamienistym zejściem do morza, buty do wody wskazane. Podczas przypływu (około 2 dni) woda mętna, ale za to z delikatnymi falami. W pozostałe dni morze klarowne i spokojne, można pooglądać rybki, koniecznie wziąć okulary. Butelka słodkiej wody niezbędna, aby móc przepłukać usta i oczy po wyjściu z mocno słonego morza. Na plaży na szczęście są liczne prysznice ze słodką wodą. Temperatura wody...wiadomo:) Powietrza, non stop 33-35. Hotel bardzo zadbany, jak pisali poprzednicy prowadzony rodzinnie i właściciele bardzo dbają zarówno o stan obiektu jak i o gości. Prym widzie Stelios, zawsze zapyta czy wszystko OK. Można ze wszystkim się do niego zwrócić. Po bliższym poznaniu nie zachowuje się jakby ta uprzejmość czy wręcz sympatia do nas była wymuszona, przeżyliśmy tam niejedną imprezę i bardzo go polubiliśmy. Oczywiście nie każdemu taka \"bliskość\" właścicieli będzie pasowała, ale oni też się nie narzucają. Jak odpoczywasz to odpoczywasz, najwyżej czasem zawołają Was na darmowe \"czipuro\" przy barze (52%). Pokoje bardzo czyste, codziennie sprzątane, klimatyzację mieliśmy darmową, nie wiem jak w czerwcu czy wrześniu. Jedyny mankament to ręczniki, twarde jak kamień, jak się ma podrażnioną skórę to klękajcie narody;) W lipcu wszystko otwarte, spora ilość tawern i można zjeść smacznie i w rozsądnych cenach. Polecam kurs pociągiem do Platamonas (3e w obie strony), bardzo urokliwy deptak i multum knajp. Trzeba spróbować \"mix sea food\", pozwoli to na skosztowanie większości potraw bez zamawiania 30 dań. Za taxi z Platamonas do Afroditi płaciłem 7e. Sporo wycieczek do różnych miejsc. Jednak polecam wybrać się do lokalnego biura podróży Tsibukas Travel. W porównaniu do polskiego przewoźnika na 3 wycieczkach (Skiatos, Meteory, Olimp) przy dwóch osobach oszczędza się prawie 100e...polski przewodnik (Luiza), brak różnic w programie zwiedzania. Wycieczki PIĘKNE. W meteorach nie korzystajcie z tawerny do której zabiera przewodnik, tragedia.

Zalety

- bardzo ładnie położony - czysty i zadbany - 300 metrów do morza - bardzo smaczne posiłki - ogólna pomoc i zaangażowanie właściciela

Wady

- godzina zamknięcia basenu pokrywa się z kolacją (20), przydałoby się przedłużyć otwarcie do 21

małgorzata

Pobyt - Czerwiec 2017

Ogólnie z pobytu byliśmy zadowoleni, Szkoda że w hotelu nic się nie działo wieczorami,Miejscowość raczej mało atrakcyjna,jedna ulica z kilkoma mini marketami. Dla osób lubiących spacery można się przejść plażą do Leptokarii ok. 6 km albo do Platamonas, W miejscowości zamek (warto zobaczyć),można wypożyczyć auto (najtańsze za ok. 45 euro za dzień)

Zalety

Hotel zadbany i czysty,mili właściciele,posiłki smaczne choć mało urozmaicone.

Wady

brak animacji w hotelu, brak placu zabaw chociaż jest miejsce bo spory ogród czy hotelu

My

Pobyt - Październik 2016

Dla osób ceniących spokój polecam ten hotel. Blisko do morza, plaża czysta, mało ludzi, większość to osoby starsze. Co około pół godziny przejeżdża w pobliżu hotelu pociąg jednak osobiście mi to nie przeszkadzało. Jedzenie bardzo dobre. Miejsowość malutka, około 3km do większego miasteczka. Byłam w połowie września i połowa tawern, sklepików była już niestety zamknięta. Polecam wycieczki z lokalnego biura podróży znajdującego się w pobliżu hotelu.

Zalety

Czyste pokoje, codziennie zmieniane ręczniki, wejście do pokoi, bardzo miła obsługa i właściciele hotelu.

Krzysiek

Pobyt - Październik 2016

Hotel prowadzony jest przez dwóch braci, którzy starają się umilić pobyt wszystkim gościom. Sami witają przyjezdnych, obsługują ich podczas posiłków. Sprawia to wrażenie jakbyśmy byli u nich w gościach a oni chcieliby nas jak najlepiej przyjąć. Właściciele dbają o jak najlepszą atmosferę i dobre samopoczucie wszystkich, którzy u nich mieszkają. Nie traktowali nas jak klientów tylko jak swoich przyjaciół, którzy przyjechali do nich na wakacje i to było bardzo fajne. W zupełności rekompensowało to nam nie zawsze gorące i trochę mało urozmaicone posiłki. Hotel z czystym sumieniem polecam wszystkim, którzy podczas wakacji szukają ciszy, spokoju i miłej, rodzinnej atmosfery.

Zalety

Super miła obsługa

Wady

Brak czajnika w pokojach

Krstyna

Pobyt - Październik 2016

hotel o wyzszym standarcie niz w opisie,goscinni gospodarze,okolica po sezonie troche wymarla

Zalety

czysty,zadbany hotel

3.8

Pobyt - Wrzesień 2016

Nie ukrywam że sugerowałam się opiniami dlatego wybrałam ten hotel i to był błąd. 1.\"Hotel przepięknie położony\" - to nie prawda położone normalnie przy głównej drodze co w tym pięknego nie wiem, po prostu hotel ok. i tyle ;) nam wiele nie trzeba dlatego byliśmy zadowoleni ale jak koś przeczyta coś takiego i nastawi się na przepiękne położenie to się zdziwić może ;) 2.\" blisko plaży \" - to nie prawda położony w pewnej odległości od plaży trzeba przejść przez dwie uliczki ok 4-5min. Nie mówię że to problem bo my lubimy chodzić ;) ale fakty i rzetelna informacja to podstawa 3\" centrum z licznymi tawernami i sklepami\"- w tej \" miejscowości\" nie ma centrum jest ulica na której nie ma za dużo, a istniejące knajpy nie maja dobrego jedzenia jest jedna na plaży w której jest dobre jedzenia - to również dla nas nie problem bo poszliśmy do miejscowości obok ale jeśli ktoś nie lubi chodzić to będzie miał problem jak wybierze HB. 4. Na pewno nie jest to typowa miejscowość nadmorska polecam dla przykładu pieszą wycieczkę do miejscowości obok którą (gdybym trochę bardziej przygotowała się do wyjazdu i po sprawdzała ) bym wybrała, cudowna z pięknym deptakiem urokliwą zatoką w której jest piasek i fajne wejście do morza, z małym ale urokliwym portem naprawdę fajnie polecam wszystkim wakacje w Nei Pori. Spacery do tego urokliwego miasteczka uratowały nasze wakacje ;) oraz wycieczki. 5.Polecam wycieczki z lokalnym biurem podroży:TSIBOUKAS TRAVEL ,rejs na wyspę Skiathos, masyw Olimpu i Meteory, Pani Luiza jest polką dlatego można dogadać się i zaoszczędzić 1/2 pieniędzy przeznaczonych na wycieczki dla porównania rejs wyspę Skiathos 25 e, a z biurem Net Holiday -45e, zaoszczędzone pieniądze 20e. dokładamy do wycieczek na Meteory 15e. i Olimp 10 e :). 6.Ogólnie jak ktoś tak jak my zapłaci 1500zł. za tydzień to czego się spodziewać złotych zamków ? ;) hotel i jedzenie jak na tą cenę ok. bez jakiś rewelacji i tyle.

Zalety

Pokoje dziennie dokładnie sprzątane. Jedzenie ok. ale nie gotowane w hotelu tylko przywożone przez catering co sprawia że nie jest gorące tylko letnie

Wady

Lokalizacja w miejscu gdzie nie ma nic jedna ulica ok 500m na której przynajmniej we Wrześniu połowa lokali zamknięta a otwarte średniej albo złej jakości to istotne bo w hotelu jest tylkośniadanie i kolacja i obiat trzeba sobie zorganizować.Zimna woda w basenie.

Pobyt - Wrzesień 2016

Pogoda nie dopisała zupełnie, bardzo zimno. Spanie pod prześcieradłami i ewentualnie narzutkami na łóżko przy takiej temperaturze bardzo niedogodne. Okolica niezbyt urokliwa, przynajmniej przy takiej pogodzie, brudnawo. W Grecji dużo bezpańskich, wychudzonych psów i kotów, którymi nikt się z miejscowych chyba się nie bardzo interesuje. Psy bardzo łagodne, wychudzone, z daleka proszą o jedzenie, dokarmialiśmy w miarę możliwości, jak zresztą inni turyści, głównie Polacy. Przykre, że nie istnieją odpowiednie służby które zajęły by się tym problemem.

Zalety

Pokoje codziennie dokładnie sprzątane, wymiana ręczników.

Wady

Położenie w niewielkiej miejscowości, brak rozrywek w okolicy.

nina

Pobyt - Wrzesień 2016

Jestem zadowolona z pobytu w ośrodku Afroditi oraz wycieczek szczególnie w Meteory

Zalety

miła atmosfera, ciszabrak

Wady

brak aneksu kuchennego

Bartosz

Pobyt - Wrzesień 2016

Jesteśmy świerzo po wakacjach w hotelu Afroditi położonym na uboczu. Można super wypocząć, cisza i spokój. Nie polecamy wycieczek z lokalnego biura TSIBOUKAS TRAVEL - obiecano nam wycieczki w języku polskim, wysłuchaliśmy wykładu w języku rosyjskim, oszukują!!!

Zalety

Dobre jedzenie, miła obsługa, dobre położenie.

Maria

Pobyt - Wrzesień 2016

Polecam hotel z całego serca! Super własciciele, super hotel, super wakacje.

Zalety

Wspaniały, rodziny hotel, spokój, cisza, czyste, duże pokoje, duży basen, dobre jedzenie, wlasciciele osobiście dbają o gości

Paweł

Pobyt - Wrzesień 2016

Pobyt uważam za udany. Widok z pokoju na góry Olimpu oraz ruiny zamku. Droga na plażę zajmuje spacerem 5 minut. W miejscowości o tej porze roku ( 28.09. - 05.10.2016 ) niestety większość sklepików, tawern i barów była pozamykana. Miłym zaskoczeniem było to, że mimo wykupionego pokoju 2 - osobowego z dostawką dostaliśmy od właściciela hotelu do dyspozycji 2 pokoje z kuchnią. Codziennie jest sprzątane i wymieniane ręczniki. Obsługa bardzo miła i pomocna we wszystkim. Jak na tę porę roku, temperatura 30 stopni. Liczne wycieczki fakultatywne organizowane przez rezydenta. Rezydentka pani Ania na wycieczkach pełniła rolę przewodnika. Posiadała fachową wiedzę na temat odwiedzanych obiektów.

Zalety

Dbałość właścicieli o dobrą atmosferę i samopoczucie gości.

Wady

Bliskość linii kolejowej. Pociągi przejeżdżają co około 3 godziny lecz słychać je tylko przy otwartych oknach.

Kamil

Pobyt - Wrzesień 2016

Hotel położony w wiosce, atrakcji brak, wieczory spędzaliśmy podróżując do pobliskich: Leptokaria, Platamonas. Byliśmy we wrześniu, więc sezon się kończył, pogoda zmienna, 3 dni słońce, 4 deszcz. Pobliskie tawerny pozamykane. Idealne miejsce dla osób starszych, albo rodzin z dziećmi - ładny ogród. Plaża mało atrakcyjna - kamienista, za to ludzi niewiele, nie ma problemu z leżakami. Brakuje opcji all inclusive, posiłki OK, szału nie ma, do dramatu daleko. Hotel skromny, ale czysty.

Zalety

czystość

Wady

sąsiedztwo linii kolejowej, brak rozrywek w okolicy, lokalizacja w wiosce

Afroditi