Aeolos Beach (Kos)

Generalnie bardzo fajne miejsce, ktore jednak posiada swoje wady (dosyc stary hotel oraz kiepski internet). Szkoda, ze bungalow w ktorym mieszkalismy widzial lepsze czasy.

Okropne pokoje i łazienki, brudne, stare, zamiast szafy na ubrania stara otwarta półka, pomalowana farbą olejną. Śmierdzące starością szuflafy, jedno gniazdko w pokoju, drugie zastawione lodówką z plątaniną kabli. Jedzenie smaczne ale bardzo mały wybór- 2 rodzaje mięsa, 1 lub 2 dania bezmięsne, frytki, ryż, ziemniaki i to wszystko. Śniadania każdego dnia takie same praktycznie bez żadnego wyboru, kawa okropna. Trawa w ogrodzie usiana małymi kolcami, które wbijały się w obuwie, pokój z widokiem na morze miał widok na basen i piętrowe bungalowy bo był usytuowany na parterze! Hotel oszczędza na wszystkim. Sprzątanie na źyczenie, problem stanowił nawet papier toaletowy.

Zaraz po wejściu do hotelu zaskoczenie pani w recepcji każe mi wypisywać jakieś dokumenty do meldunku. Przecież ja jestem na wczasach a ta pani w pracy i to chyba jej obowiązek. Obsługa nie bardzo zainteresowana gośćmi ,,proszę czekać , proszę czekać i jeszcze raz proszę czekać,, W 60 % pokoi nie działa klimatyzacja ale nie ma sensu zgłaszać bo będą robić z ciebie durnia i wmawiać ci że działa. Al in jakieś dziwne bo greckie piwo ale alkoholowe jest płatne. Aby wejść do restauracji na kolację nie wystarczy mieć opaski al in trzeba odstać w kolejce aby pani z recepcji sprawdziła czy nie oszukujesz i podasz prawidłowy numer pokoju. Żenada. Odpoczywając na plaży możesz się zdziwić że po wyjściu z wody twojego leżaka już nie ma bo panowie ogrodnicy go wynieśli razem z twoimi drobiazgami typu ręcznik , telefon , klucze z pokoju ponieważ oni będą teraz kosić trawę spalinową kosiarką. Zapachy i odgłosy pierwsza klasa. Nie polecam tego Hotelu.

W Grecji urlop spędziliśmy po raz. Zawsze w hotelach4*. Jednak standard tego hotelu przewyższał wszystkie, w których byliśmy. Z biurem podróży Net Holady jechaliśmy pierwszy raz i nie rozczarowaliśmy się. Transfer z lotniska do hotelu przebiegł sprawnie, Pokój był duży i z widokiem na morze , tak jak to było w ofercie biura. Opis nie odbiegał od realiów. Zachwyciła nas ciekaw architektura w stylu arabskim. Dwupiętrowy budynek główny i ciąg pobielonych domków z niebieskimi drzwiami i oknami. W pobliżu hotelu nie ma żadnych zabudowań. Nam to odpowiadało. Hotel znajduje się bezpośrednio przy plaży. Po raz pierwszy spotkaliśmy się z tym, że przy plaży znajdował się duży trawnik, na którym rozmieszczone były leżaki (darmowe), tak że każdy mógł się czuć komfortowo. Leżaki były dostępne o każde porze dnia i nie trzeba było ich rezerwować ręcznikiem. Jak to było przy basenie? Nie wiem. Internet był darmowy i ogólnie dostępny (nawet na plaży), ale czasami dostawał zadyszki. Pokoje były sprzątane codziennie, codziennie były zmieniane też ręczniki. W porównaniu z innymi hotelami jedzenie było bardzo smaczne i zróżnicowane. Obsługa sympatyczna i chętna do pomocy.

Hotel położony z daleka od cywilizacji. Do najbliższego sklepu około 4 km. W okolicy tylko pola uprawne - papryka, pomidory. Jeżeli chcesz kupić wodę do picia bądź cokolwiek innego nie przepłacając w sklepiku hotelowym to wszystko musisz ze sobą przywieść z miasta Kos - 5km.

Nazwa  Aeolos Beach (Kos)
Miejsce  Grecja / Kos / Lambi
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, parking, zwierzęta

Hotel na rozległym terenie w bardzo zadbanym ogrodzie

Na terenie lobby WI-FI bezpłatnie, kącik internetowy ok 4?/godzina

Jeden większy basen ze słodką wodą a także basen dla dzieci

Krystalicznie czyste wody Morza Egejskiego otoczone piaszczystymi plażami

Wyświetlono 16 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Maciej

Zalety

Bardzo dobre jedzenie. Śniadania (7:30 - 11:30), lunche (12:30 - 14:30) obiady (18 - 20). Opròcz tego w ramach all-inclusive grill przy basemie (hamburgery, tortille itp - w zależności od dnia tygodnia). Obsługa hotelowa też bardzo sprawna i pomocna. Piekne morze - plaza piassczysta oprocz pasa 2-3 m kamieni.

Wady

1) internet (WiFi) jest dostepny w lobby. Internet komorkowy w pokoju hotelowym jest kiepski (Edge) lub niedostepny (rozwiazaniem jest zabranie ze soba modemu komorkowego. 2) Nie widzieliśmy bankomatu (ATM) na terenie hotelu a niektore go maja. Prosza w hotelu o depozyt zwrotny za reczniki hotelowe (10 euro za recznik) a platnosc za to jest mozliwa jedynie w gotowce. W naszym przypadku nie pobrano depozytu ale gdyby hotel sie uparl to musielibysmy jechac do miasta Kos po gotowke.

5.2
Kat Nz

Pobyt - Wrzesień 2020

Zalety

Hotel z olbrzymim potencjałem, super baseny, ogród, duża przestrzeń, prywatna plaża i leżaki do dyspozycji gości.

Wady

Pokoje, łazienki, jedzenie

2.4
Marek

Pobyt - Czerwiec 2019

Zalety

Dobre jedzenie

Wady

Wszystko a w szczególności obsługa na recepcji

Andrzej

Pobyt - Sierpień 2015

Zalety

atrakcyjne położenie, ciekawa architektura, darmowe leżaki, darmowy Internet, smaczne i zróżnicowane jedzenie, duża przestrzeń, miła obsługa, czyste pokoje

Wady

nieodnowione łazienki - jak z lat 80 - tych

GrzechotniC

Pobyt - Lipiec 2014

Zalety

Bardzo ładny, cichy i zadbany hotel z miłą obsługą i smacznym jedzeniem. Blisko przystanek autobusowy około 200m

Yeti

Pobyt - Czerwiec 2014

To był mój dziesiąty pobyt w Grecji i najspokojniejszy hotel w jakim byłem. Bardzo duży trawnik przy morzu i bezpłatne leżaki ( a nie jak w opisach Neckermana płatne). Plaża za kilkucentymetrowym murkiem oddzielającym plac hotelowy od plaży państwowej, piszczysto - kamienista. W morzu przy brzegu 2-3 m kamieni, dalej piasek. W tym hotelu lepiej wybrać opcję all, bo brak sklepów w pobliżu ( do hotelowego lepiej nie wchodzić - butelka mineralnej kosztuje drożej niż w sklepie cała zgrzewka). Butelka wina do obiadu to wydatek od 11 E w górę. Najbliższy duży market: w prawo na skrzyżowaniu po wyjściu z drogi hotelowej, 600 m i w lewo wzdłuż drogi z cyprysami. Po dojściu do głównej drogi skręcamy w prawo ( w kierunku lotniska) i po około 500 m po lewej stronie drogi dochodzimy do marketu. Duży wybór pamiątek i nie tylko jest w markecie Konstantinos w Tigaki i Lambi. Samochód można wynająć w hotelu - najtańszy 40 E za dzień. Opcję all można wykupić też w recepcji - 15 E dziennie. Hotel zdecydowanie polecam osobom ceniących sobie spokój. Rozrywkowicze raczej się tu zanudzą.

Zalety

Spokojna okolica i bardzo rozległy trawnik przy morzu.

Wady

Brak sklepów w pobliżu.

Yeti

Pobyt - Czerwiec 2014

Kilka dni temu wystawiłem opinię o tym hotelu. Dlaczego jej do dzisiaj nie ma ?. Myślę że byłaby ona pomocna przy planowaniu wczasów. Nawet jeśli niechcący zareklamowałem market, to tylko po to aby nikt nie męczył się w słońcu w poszukiwaniu sklepu. Wystarczyło ( jeśli to był powód niezamieszczenia mojej opinii) nie podawać nazwy marketu.

Pobyt - Lipiec 2012

Hotel na uboczu, piękny, cichy spokojny, 40-50 metrów do plaży, pyszne i urozmaicone jedzenie, miła obsługa mówiąca w kilku językach - bez problemu można się porozumieć w j. angielskim, francuskim, niemieckim czy włoskim. Hotel godny polecenia.

3.6

Pobyt - Sierpień 2008

masakra!!! gdyby nie fantastyczna pogoda i bosko ciepła woda, to nie byłby to urlop tylko kara!!! Nie polecam pokoje brudne i na poziomie jednej gwiazdki, jedzenie... sałatki ale położenie stołówki i biegające po niej koty tragedia. Mini bar- brak, sejf jest ale można gowziąć pod pachę i wyjść. Jadąc z dziećmi nieszans by skorzystały z wejścia do morza przy hotelu, tj. betonowe nabrzeże i drabinka do wody....nigdy więcej katastrofa!!!!!

2.0
Gabrysia

Pobyt - Sierpień 2008

właśnie dzisiaj wróciłam zurcji z tego hotelu. Porażka, porażka, porażka!!! Nikomu nie polecam!! Nie ma co jeść, nie ma gdzie wypoczywać, fatlne warunki z jakimi sie jeszcze nie spotkałam. ten hotel należy zamknąć i zapomieć o nim. Nie echać tam, szkoda pieniędzy- lepiej zostać w domu>

Ola

Pobyt - Lipiec 2008

Z zewnątrz i recepcja hotelu wizualnie do przyjęcia.Pod względem standardu odbiega od rzeczywistości.Pokój ,który mi przyznano katastrofa,porażka.Zdjęcia najlepiej to odzwierciedlą. Jedyny plus w pokoju łóżko, toaletka.Brak szafy,sprzętu RTV.Łazienka jak na zdjęciach ,kapiąca woda z rur,dziura, kontakty a właściwie ich brak,ściany zawilgocone, przedpokój łącznie z wejściem bez komentarza. Całokształt nie do przyjęcia nawet dla najmniej wymagających. Bród widoczny gołym okiem .Po wielkich perypetiach od godz 6:00 przyznano mi o godz 14:20 dopiero pokój o względnym standardzie.Nie smak na dzień dobry wakacyjnej przygody zaowocował w dalsze moje spostrzeżenia dotyczące stołówki pseudo baru,gdzie pod bieżącą wodą myje się kubki jednorazowego użytku(ślady użytkowników).Wygląd stołówki przypominał bardziej obskurną karczmę.Ciepłe posiłki jak za komuny z talerzem w ręku i kolejka.Poplątanie z pomieszaniem.Do kolacji serwowano ciasto.Samo wyżywienie mało estetyczne,monotonne. Jedyny plus basen ,plaża przy hotelu.Uwagi dotyczące sprzątania: w mojej obecności pracownik z brudnym mopem posłużył się brodzikiem w którym ja się myłam spłukał go bieżąca wodą resztę brudu spłukał bez użycia jakichkolwiek środków czystości.Przeszło to moje oczekiwania.Zaznaczam iż nie jest to mój pierwszy pobyt w hotelu*** za który zapłaciłam 7 dni pobytu(1078zł) NIE POLECAM NAWET ZA MAŁE PIENIĄDZE

Karolina

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel byłby fajniejszy, gdyby była normalna plaża. Niestety jest tylko betonowe nabrzeże. Pokoje miały jeden plus - klimatyzację sterowaną indywidualnie. Pokoje były sprzątane kilka razy w tygodniu przez miłe i uczciwe panie. Łazienki może nie najwyższej klasy, ale za to bez grzyba i brudu :) Hotel leży bardzo blisko centrum jakieś 10 minut spacerem, więc wszędzie mieliśmy blisko, w lokalnych biurach podrózy kupowaliśmy wycieczki, bardzo fajne wspomnienia, a każdy dzień był zajęty. Jedzenie niestety średnie, to znaczy zawsze było to samo. Hotel nie jest duży przez co jest w nim spokojnie, jednakże niski standard i monotonne jedzenie nie jest jego silną stroną.

Sandra

Pobyt - Czerwiec 2008

Hotel nie jest duzy, ale bardzo przyjemny. Pokoje są małe, dosyć fajne w sam raz na wakacje :) W hotelu jest nawet czysto. Pokoje sprzatane były praktycznie codziennie. Super fajna obsługa, bardzo miła i grzeczna :) Jedzenie dosyć monotonne codziennie było praktycznie to samo. W hotelu atrakcji nie jest zbyt dużo ale były animacje wieczorami tak do 22 takie średnie, potem można było pojechać, lub pójść do centrum, gdzie jest dużo dyskotek i knajpek, jest blisko jakieś 10 minutek spacerkiem. Hotelik jest całkiem fajny, ale nie jest to szczyt marzeń.

Anita

Pobyt - Czerwiec 2008

Plusem hotelu jest przemiła obsługa, nie jest to duży moloch i wszyscy bardziej się znają, obsługa bardziej nas traktowała jak kogoś z rodziny niz jak kompletnie obce osoby, którymi przecież byliśmy. Mimo tej serdeczności hotel jest kiepski pod względem standardu jaki w nim panuje. Pokoje małe, sprzęty i meble powinny być dawno wymienione, wszystko wydaje się brudne, łazienka też nieprzyjemna. Na plaży zamiast piasku była betonowa wylewka, do wody wchodziło się po drabince, dno kamieniste, plusem była czyściutka woda. Hotelowy basen ładny i zadbany, kąpaliśmy się w nim codziennie i nic nam nie było, sporo miejsca do opalania. Jedzenie po kilku dniach nam się znudziło, codziennie były te same potrawy, po tygodniu wszystko straciło smak. Dla urozmaicenia pobytu wykupiliśmy kilka wycieczek fakultatywnych, była to właściwie jedyna dobra rzecz, obok obsługi na tym wyjeździe.

Hanna

Pobyt - Czerwiec 2008

Hotelik mały, kameralny, otoczony kwiatami i krzewami, atmosfera bardziej rodzinna. Dobry dla osób ceniących sobie ciszę i spokój. Pokoje są małe, ale jak na hotel 3* w warunkach tureckich-czyste i ładne, mimo skromnego wystroju. Jedzenie smaczne, tylko słabo urozmaicone, mocno odczuwalismy brak mięsa, za to dużo jarzyn i sałatek. Plaży właściwie nie było, do wody trzeba było wchodzić po drabinkach, brzeg był wybetonowany. Było to nie tylko nie wygodne, ale i nieprzyjemne. Tym co przemawia za hotelem jest jego basen, czysty i zadbany z wystarczającą ilością miejsc dla gości. Obsługa sympatyczna, zawsze starała się nam pomóc. Pobyt mimo tych niedogodności uważam za udany:)

Regina

Pobyt - Maj 2008

No cóż hotel dla wybitnie nie wymagających klientów. Nawet jak na 3*. Pokoje zaniedbane, rzadko kiedy sprzątane, łazienki w kiepskim stanie. Co prawda hotel jest przy samym morzu, ale nie ma plaży, tylko betonowe nabrzeże, a do wody prowadziły dwie metalowe drabinki. Z dziećmi nie ma sensu tam chodzić, bo się wchodzi od razu do głębokiej wody. Jedzenie kiepskie, codziennie jedliśmy to samo w stołówce wymagającej natychmiastowego remontu. Animacje beznadziejne, mogło ich w ogóle nie być, wyszłoby na to samo. Były to okropne wakacje, nie życzę nikomu spędzenia tam chociażby jednego dnia.

Aeolos Beach (Kos)