Aeolis

Wyśmienite położenie ze wspaniałymi widokami na bezkres morza i monastyr Archanioła Michała. Polecam wstać wcześniej i z własnego balkonu(tylko z widokiem na morze) obejrzeć wspaniały wschód słońca. Hotel położony na południowym krańcu wyspy. Minusem jest transfer trwający od chwili wejścia na prom od 1,5 do 2 godzin. Natomiast jest to świetna baza wypadowa na podróże po wyspie. Hotel położony jest na uboczu oddalony około 3 km od małego miasteczka Astris, dlatego wypad piechotą do tawerny to już większa eskapada. Hotel posiada prawie prywatną kamienistą plażę z bezpłatnymi leżakami i parasolami oddaloną około 150-200 metrów od hotelu. Za plażą prowadzi droga do słynnej Gioli. Warto się wybrać. Jakieś 40 minut piechotą. Hotel jest na wzniesieniu a do plaży prowadzi zadbana dróżka ze schodami. (pierwsze wejście daje w kość) Hotel bardzo nowocześnie urządzony z przestronnym lobby i wspaniałym tarasem z sofami i barem. Basen jest ozonowany a nie chlorowany, duży plus jednak mógłby być trochę większy i głębszy(max. 1,60 m). Obok brodzik dla dzieci. Jest również plac zabaw. W jadalni zawsze czysto i schludnie, dobra obsługa, można jeść na tarasie widokowym:) Jedzenia jest naprawdę dużo i jest całkiem urozmaicone. Tylko śniadania dość monotonne ale jest w czym wybierać. Jedzenie greckie, owoce morza plus zawsze jakaś ponadnarodowa potrawa(pizza, kurczak, spaghetti, wołowina etc.). Codzienny room service, pokoje czyste i zadbane. Klimatyzacja samodzielnie sterowana. Codziennie kilka razy kursuje minibus(ok 9 os.) na plażę Psili Ammos, W razie potrzeby kierowca wysadzi przy minimarkecie i odbierze w drodze powrotnej. Obok hotelu jest również przystanek lokalnej komunikacji. Hotel posiada siłownię, pokój gier, gabinet SPA($), kort tenisowy($) oraz drobny sklepik ale słabo wyposażony. Jak na greckie wyspiarskie standardy hotel wypada bardzo dobrze i na 4* zasługuje jak najbardziej. Naprawdę polecam, warto wydać troszkę więcej i spędzić przyjemnie czas.

Polecam żebyście powalczyli o pokój z widokiem na miasto i zamek. Ja dostałem taki przez przypadek. Widok cudowny. Zakwaterowanie troszkę w stylu apartamentów, z czego byłem zadowolony. Nie podobał mi się tylko telewizor zawieszony tuż pod sufitem. Chyba wolę jak stoją na jakiejś komodzie. Śniadania były dobre. Nidgy niczego nie brakowało. Na kolacje podają dużo tutejszych potraw.

a wiec, hotel generalnie ok. mieszka sie w bungalowach polaczonych ze soba, widok z balkonow super morze i turcja i zamek w Molivos,
mam zastrzezenia do : wyzywnienia po tygodniu jest przezarte i chadzalismy na girosy bo nawet nie mogłam powąchać, sniadanie ser szynka taaaa saaaamaaaa i jajo na twardo lub jajecznica dzien w dzien, obiad tzatziki sałatki buleczka 2 mieska i kartofle ryzyk itd. Sporo ale wszysko mialo już ten sam smak. Kolacja to co nie zjedzone z obiadku zostlo polaczone ze soba i wychodzila kolacyjka tenn saaaam smakkk ale nie ma co nazekac skoro się przytylo 3kg. Jeżeli chodzi o alkohole to ouzo metaxa piwko winko ileee się daaa  reszta platna a all inclu. Tylko do 22 30  wiec super krotko.
klimatyzacji czasem nie dzialala i nie dalo sie wyrobic w pokoju,
do animacji wieczornych ktore sa 1 lub 2 razy w tyg, z tym ze jedno z nich to tzw, cinema czyli film ??? na wakacjach sie nie oglada tv !!! druga animacja to music dj i tance naprawde super lub wieczor grecki :), polecam wycieczke fakultatywna WIECZOR grecki w tawernie w Petrze pyszne jedzonko ( baraninka :) i zabawa ojejejuuuu grecy wyciagaja tanczy sie na stolach krzeslach i ulicy super ale najlepiej pojachac na wlasna reke, TANIEJ :) (tawerna traditional) , ogolnie hotel plazy nie ma!!!!!!! na plazy niby hotelowej jest syf i laza kury i osly i to powinno byc nadmienione w opisnie hotelu do plazy trzeba dojsc lub dojechac. Polecam skuterek na 2 tyg, 150euro a nie pali prawie wachy :). same miasteczko super tawerny bary dicho :) ogolnie grecja jest super. I LOVE Greeeeece. 

Nazwa  Aeolis
Miejsce  Grecja / Lesbos / Molivos
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Malownicze wioski z kamiennymi domami i tradycyjną atmosferą

Niezwykłe gorące źródła w Eftalou i Polichnitos

Urokliwe plaże, takie jak Skala Eressos, z miękkim piaskiem i czystą wodą

Wyświetlono 4 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Michał

Pobyt - Wrzesień 2013