Aegean Garden

Okolica odrażająca! Miejscowość oddalona od Bodrum 20 km ( 20 minut jazdy dolmuszem). Jadąc z lotniska mijasz okropne widoki i masz nadzieję, że jedziesz dalej - a tu nagle autokar się zatrzymuje i okazuje się, ze to okropne miejsce to hotel. Nam się udało z pokojem - dostalismy w miarę ładny, czysty i przede wszystkim bez grzyba (niestety większość nie miała takiegon szczęścia). Jedzonko pyszne.Brak plaży.Rezydentka Eximu -bez komentarza. Hotel dla osób niewymagających, ceniących ciszę i brak rozrywek. Wybujała wyobraźnia szefa biura podróży OPAL/Oleśnica przy zakupie wycieczki była najbardziej irytująca.Przed zakupem chwali miejsce, po dokonaniu płatności chamsko stwierdza, że jedziemy do slumsów.

Hotel położony w bardzo cichym miejscu.Faktycznie plazy to tam nie ma tylko beton...ale byłem na to przygotowany bo biuro podróży Exim poinformowało mnie o tym.Jedzenie wysmienite!! może jak śniadania były by bardziej urozmaicone to byłbym bardziej zadowolony.polecam krótki tygodniowy pobyt.Nie jestem bardzo wymagajacy więc ogólna ocena to -4.pozdrowionka!!

byliśmy w hotelu w terminie 18.09.2014 do 25.09.2014 z grupą przyjaciół. W hotelu brak animacji, po wielokrotnych skargach doczekaliśmy się po trzech dniach doczekaliśmy się piłki do water poolo, do siatkówki. Rakietki do ping ponga to same deski. Sprzątanie pokoi tylko po awanturze u managera. Jedzenie monotonne, przez cały tydzień na śniadanie tylko jajka na twardo. Ryba tylko raz na kolację. Napoje alkoholowe kończyły się czasami około 16.00. Właściciel hotelu tłumaczył to faktem iż na dzień on przewidział na cały hotel 5 butelek wódki. Po południu czasem brak piwa lub innych napoi bezalkoholowych. Obsługa do niesympatyczna w większości nie mówi po angielsku.

Właśnie w trzy dziewczyny wróciłyśmy z tego miejsca. Było fajnie ale dwu-pokojowy kaskadowo usytuowany domek to miał poważny problem z klimatyzacją- w jednym pokoiku jej nie było, i łazienka to smrodek z odpływu w rogu łazienki to nie było przyjemne. Jedzenie i ludzie bardzo mili chociaż nie potrafią w żadnym języku niż turecki pomówić :) Jednak rozmowy na migi i możliwosc zadzwonienia do rezydenta załatwią potrzeby. Sa mili. W hotelu tylko my byłyśmy z Polski a tak to Turcy- całe rodzinki - ciepli ludzie i rosjanie - smieszni :). Możliwosc rannego wskoczenia to morza z platformy nabrzeżnej i schodków co chwila przytwierdzonych do wybrzeża to naprawde fajna sprawa (jak sie lubi w masce podglądać rybki). Standard Turecki ale jesteśmy zadowolone :)

MASAKRA.

Nazwa  Aegean Garden
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie / Bodrum
Udogodnienia  basen odkryty

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

4.7
5.9
5.5

Wyświetlono 22 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
MM

Johnny

1.6
Jacek...

Pobyt - Wrzesień 2014

Zalety

BRAK

Wady

brudno, syf w łazienkach, jedzenie monotonne, obsługa niesympatyczna nie mówi po angielsku

sylwetka

Pobyt - Lipiec 2012

3.2
Inga i Marek

Pobyt - Grudzień 2010

MASAKRA.

monkon

Pobyt - Czerwiec 2010

Pierwszego dnia menager zarowadził nas do pokoju z którego przed wejsciem smierdzialo grzybem,przeniesiono do hotelu obok na 1-sza dobę,poźniej dostalismy normalny bungalow z widokiem na morze.jedzenie jak na tydzien pobytu do wytrzymania, drinki lane od serca.Przemiła obsługa.Rodzinna atmosfera.Rezydentki wezyra pozostawiają wiele do życzenia.Super położenie warto zaopatrzyc się w okulary lub maski do nurkowania 200m od hotelu można było sobie super ponurkować.brak tradycyjnej plaży,wejście do morza z pomostu.Pokoje jak na 3* i tą cenę ok,klimatyzacja działająca bez zarzutu TV Polonia.Do łazienki \"bez klapków nie wchodź\".pokoje sprzątane na życzenie,to z wymiana ręczników.ten hotel za te pieniądze spełnia swoją rolę.

Zefir

Pobyt - Czerwiec 2010

Hotel ten na pewno NIE ma 3*: 1)nie jest to hotel tylko bungalowy. 2)klimatyzacja śmierdzi grzybem. 3)o tym czy dany pokój w hotelu jest lepszy czy gorszy świadczy to, że jest mniej grzyba w łazience. Do tego zostałem okradziony przez osobę sprzątającą pokój - oczywiście w recepcji usłyszałem: \"nie mamy pewności, że zamknął Pan pokój” (pieniądze schowałem w tajnej skrytce wśród ubrań) Animator w ciągu dnia był z gośćmi hotelowymi przez nie więcej niż 30 minut. Śniadania fatalne (choć obiady i kolacje wyśmienite). Opinię o pokojach w hotelu wyrażam na podstawie zwiedzenia około 8 pokoi. Zdjęcia przedstawione tutaj nie ukazują wcale realiów. NIE polecam hotelu! Za tę samą cenę byłem rok wcześniej w hotelu 3*w Tunezji i był o niebo lepszy.

jink

Pobyt - Czerwiec 2010

nie poleciłabym tego hotelu nawet największemu wrogowi. w pokojach grzyb,pajęczyny,mrówki,w recepcji obsługa nie potrafi się porozumieć nawet po angielsku,jednorazowe kubki używane wielokrotnie,zero animacji,dyskoteka bez komentarza.jedyne co było piękne to widoki i roślinność.

n_colka

Pobyt - Kwiecień 2010

Kamienna plaża tuz przy hotelu, ale nam przynajmniej w niczym to nie przeszkadzało :)) Pokoje różne ( opowieści znajomych ) wielkość OK. Wyposażenie również. Poleciłabym ten hotel niewymagającym luksusów, a pięknych okolic i krajobrazów. Niewątpliwym atutem hotelu jest jadalnia na świeżym powietrzu z pięknym widokiem na ogród i zatokę. Formuła all inclusive bez szału , ale za tą cenę ..........

bousten

Pobyt - Lipiec 2009

3* to jakieś nieporozumienie.Istny slums.Klima to zagrzybialy nawiew,ręczniki śmierdzące.Obsługa to banda niekompetentnych gówniarzy.Nic nie można zostawiać na wierzchu bo ginie.Jesli chodzi o alkohol to jest w nim 70% wody.Do wyboru tylko gin i raki.Piwo to siuśki a wino sama siara.Wszędzie pełno bezpańskich psów.Po prostu dramat.

Pobyt - Lipiec 2009

No jasne,Polacy potrafią zapłacić grosze a potem wymagać cudów na kiju... Hotel polecam osobom ceniącym spokój, ciszę, miłą atmosferę. Rewelacyjna obsługa-świetne chłopaki, estetyczne pokoje, jedzenia dużo i smacznie, do Bodrum niedaleko no i bajeczne widoki!!! Góry i morze w jednym. Trudno oczekiwać piaszczystej plaży skoro jedzie się w tereny górzyste. Nie polecam osobom lubiącym ostre imprezowanie w klubach oraz oczekującym Hotelu Plaza i złotych klamek. Ja byłam z chłopakiem - wypoczęliśmy, poznaliśmy fajnych ludzi, pozwiedzaliśmy - ekstra!!!

4.2
karolina

Pobyt - Lipiec 2009

Hotel tragiczny brud,zagrzybiale pokoje , szkoda slow.Zdecydowanie nie polecam!!!!!!!!!!!

Dorota

Pobyt - Lipiec 2009

Właśnie wróciłam z dwutygodniowego pobytu w tym hotelu.Nie polecam nikomu.Straszne warunki w pokojach, robactwo, grzyb.Przu hotelu nie ma plaży tylko betonowe nabrzeże, Do Bodrum jestok.20 kilometrów. Trzymaj się z daleka- to dobry opis tego hotelu

3.4
NIEZADOWOLONA

Pobyt - Czerwiec 2009

Odradzam. Pokoje zagrzybione, śmierdziało gorzej niż w niejednej starej piwnicy. zresztą grzyba było widać na pierwszy rzut oka. My zostaliśmy zakwaterowani w INNYM HOTELU!!!! Mieliśmy spory kawałek do przejścia i nie byliśmy jedyni. Tam pokoje bez klimatyzacji i tv. O godzinie 19.00 wypraszano z basenu. Brakowało kubków do picia, brud, wspinaczka po śliskich schodach. Tragedia. I na tym atrakcje hotelu się kończyły.Pan z biura podróży OPAL w Oleśnicy zachwalał strasznie i kłamał że zwykła plaża w odległości 250 m. Nie ma zwykłej plaży w odległości kilku km. Po zakupie stwierdził że kupiliśmy Tureckie Boguszyce. Zwykły krętacz.NIE JEDŹCIE TAM BO BĘDZIECIE ŻAŁOWAĆ JAK MY.

turysta

jak na hotel 3* wszystko ok,

MM

Pobyt - Czerwiec 2009

Hotel położony w bardzo cichej i spokojnej okolicy, posiłki na prawdę dobre, obsługa bardzo miła, mówiąca sporo w języku polskim ;-), plaża mała, ale dla lubiących pływać morze jest idealne...Polecam.

Marzena

Pobyt - Maj 2009

Potwierdzam,że Wezyr wprowadza ludzi w błąd.My jechaliśmy z Eximu i uprzedzano nas dwa razy,że w hotelu nie ma plaży tylko betonowe nabrzeże oraz dużo schodów.Nabrzeże miało jednak swoich zwolenników(dobrych pływaków).Hotel nie nadaje się dla osób starszych oraz rodzin z małymi dziećmi(wózki dziecięce trzeba nosić po schodach).Poza tym hotel w pełni zasługuje na trzy gwiazdki,jedzenie smaczne-ani razu w tygodniu się nie powtórzyło(z wyjątkiem śniadań).Pokoje czyste, codziennie sprzątane.Obsługa liczna i bardzo uprzejma.Z chęcią wrócimy do tego hotelu ale na tydzień(przez 2 tyg.trochę nudno-brak animacji)

TEDE

Pobyt - Maj 2009

Warunki tragiczne, woda w WC lodowata jak dupa Eskimosa, pokój zagrzybiony, obsługa w recepcji to niedorozwoje, hausekeeping zerowy, brak obiecanej plaży, praca rezydentki z Exim Tour to odprowadzenie do recepcji i chodu do autokaru. Masakra.

4.8

Pobyt - Maj 2009

Pokoje smierdzące i zagrzybione. Te po remoncie (podobno) tez nie wyglądają zachwycająco. Jedzenie ok, ale na zasyfionych obrusach mało przyjamnie się je. Pracownicy uprzejmi, ale z hotelarstwem to chyba tylko nieliczni mieli do czynienia... Plazy brak, jest tylko beton. Hotelu nie polecam, chyba, że ktoś nie zamiarza spędzać w nim zby dużo czasu, ale na pewno nie za cenę katalogową...W samej miejscowości bardzo nieliczne restauracje i sklepy (chyba ze 3), tak więc odradzam ludziom szukającym rozrywki.

Nikola

Pobyt - Maj 2009

Uważam ,że Aegean Garden to bardzo dobry hotel. Jestem niezmiernie zadowolona z miłej obsługi , jedzenie było rewelacyjne, codziennie coś nowego. Warunki mieszkalne bardzo dobre Minusem hotelu jest brak animacji dla dzieci,jednak dla ludzi którzy chcą odpocząc są one zbędne. Byłam tam 2 tygodnie i z chęcią zostałabym tam dłużej ** Mam bardzo miłe wspomnienia

Aegean Garden