Bogata historia i zabytki, takie jak katedra w Modenie i mozaiki w Rawennie
Wspaniałe plaże na wybrzeżu Adriatyku, idealne do relaksu i kąpieli
Wyśmienita tradycyjna kuchnia włoska
Nie polecam!Właścicielka nieżyczliwa i opryskliwa.Powinna udać się na kurs savoir vivre.
Cała masa. Pierwsze ,to Brak zwykłej życzliwosci! Kuchni włoskiej tu nie doświadczysz. Śniadania przez cały okres pobytu takie same.Wlascicielka BARDZO NIEUPRZEJMA,Brak kultury osobistej.
Nie polecam tego tz.hotelu. Tutaj gość,traktowany jest jak intruz. Jeśli ktoś z Państwa zdecyduje się na pobyt w tym" czymś".Radzę zabrać ze sobą zapas papieru toaletowego i środków uspakajających. Właścicielka opryskliwa i arogancka.
Menu śnuadania od pierwszego do ostatniego dnia takie samo. Brak papieru toaletowego.Hotel nie należy do czystych.
Najgorsze wskacje w moim życiu. Skandal.Wladcicielka pragnąca tylko nabić kasę, nie liczącą sie z zadowoleniem gości.Jedyny plus to położenie.
Położenie.
Okropne jedzenie, a raczej jego brak.
Nie powinno się tam w ogóle jechać. Ostrzegam!!! Jedynie co było miłe to chłopaki którzy tam pracują.
Wlascicielka
(...)Obiazdówka. Właściciele.cóż.Brak kultury osobistej!Zwłaszcza właścicielka.Nie powinna pracować z ludźmi.Przy posiłkach czujesz jej wzrok na plecech.Siedzi przy stoliku i obserwuje.Śniadanie ciągle takie samo.Zapomnij o warzywach(pomidor,ogorek,czy sałata).Tylko żółty ser i wędlina.Dzem i pseudo nutella Proponuję przed opuszczeniem pokój sprawdzić,czy wszystkie rzeczy są zabrane.Jesli coś pozostanie w pokoju po zdaniu kluczy,jest nie do odzyskania.Doswiadczylam osobiście. NIE POLECAM!
Blisko plaży
Nieskończona ilość wad.
Największym plusem hotelu jest jego położenie, ale na pewno nie zasługuje on na 3 gwiazdki.
- położenie (blisko plaży) - czystość - klimatyzacja
- brak lodówki w pokoju - brak suszarki do włosów w pokoju - bardzo mały pokój - brak kabiny prysznicowej! - śniadania mało zróżnicowane
Ja nie należę do ludzi którzy na wszystko narzekają. Co roku przez ostatnie 18 lat jeżdżę za granice po średnio 2 razy, ale tą noclegownię oceniam zdecydowanie najgorzej. Jest to noclegownia dla BARDZO niewymagających, którzy tylko imprezują i spędzają czas na plaży a jedzą tylko na mieście. Dla wszystkich, którzy maja choćby minimalne wymagania i juz byli w innych hotelach w europie w podobnej cenie, ta noclegownia będzie na pewno rozczarowaniem. O zaletach Rimini nie bedę sie rozpisywał, bo już inni o tym pisali. Podpisuję sie pod tym - to wspaniały kurort.
Jedyna zaletą tej noclegowni jest jego położenie
Małe pokoje (około 9 m2) Malutka łazienka, gdzie woda się wszędzie leje Balkony tylko w kilku pokojach, natomiast w większości to tylko takie wypustki metr na 30 cm. Jedzenie tragiczne: na śniadania tylko tosty oraz mortadela i ser o który cały czas trzeba się dopraszać, bo obsługa dodaje po kilka plasterków. Obiado-kolacje to starasznie małe porcje i jest to np sam plasterek mięsa (bez ziemniaków czy surówki) Zupa w małżami okazała się talerzem około 15 muszli z małżami (jak wiadomo są bardzo małe) w środku - I to było całe danie! Kolejny przykład - na naszym stoliku stał wciaż stary chleb, podczas gdy na stolikach przy którym siedzieli Włosi chleb był świeży. Nawet nasza interwencja nic nie dała, kolejnego dnia był ten sam stary , kilkudniowy chleb.
Wadą hotelu jest wyżywienie ake to we Włoszech ponoć standart.Rano na śniadanie ciągle to samo czyli pieczywo tostowe o przedłużonej trwalości jakaś wędlina i ser żółty ale pokrojone tak cienko;że nie dało się włożyć na talerz i ciągle brakowało wszystkiego.Jakieś ciasto płatki jogurt kawa herbata z automatu. Slowem nie bylo co jeść i kto przychodził późno to mogło zabraknąć. Śniadanie i kolacja trwały godzinę.Kolacje trochę lepsze,zaznaczało się dania na kartce które podawano przy kolacji. Czyli zupa i drugie ale mało. Oprócz tego warzywa gotowane i wszystko. Butelka wody i karafka wina ćwiartka na dwie osoby. Nic w tym hotelu się nie mogło zmarnować wszystko pod wydatkiem. Nawet rezydentka na spotkaniu mówiła aby przychodzić wcześniej na posiłki bo może zabraknąć. Na plaży wszystko płatne leżaki z 15 zrobili na 18 ?. Nawet widziałem prysznic przy plaży płatny 1 lub 2 ? . San Marino mialo być taniej a wszystko droższe niż w Rimini oprócz tanich likierów. Z biura podróż 28 ? za osobę do San Marino .Ja pojechałem 10 za osobę autobusem w dwie strony. Drugi raz bym tam nie pojechał nawet za darmo strata czasu.Ogólnie hotel tani dla aktywnych. Goście to starzy Wlosi emeryci i garstka Polaków była łącznie z nami. Ceny w barach i sklepach do przeżycia. Jest też czego się nie spodziewaliśmy market w Rimini, ceny są tam niższe diametralnie niz w innych sklepach. Dużo sklepików mają hindusi a nie chińczycy o dziwo.Ogólnie całość mogła by być gdyby nie te posiłki
Położony blisko plaży
Wyżywienie.
Byłam w tym hotelu w lipcu 2019. Położenie bardzo dobre blisko morze i plaża, piaseczek, leżaki oczywiście płatne,ale jak ktos nie chciał mozna tez było leżeć nad samym brzegiem, chociaż właściwie to siedziało się w wodzie taka przyjemna, z ratownikiem plaża. Zaraz przy ulicy przystanek, w Tabakierze bilety mozna kupić, w autobusie skasować i jechaćnp. na stare miasto , polecam wieczorem , ładnie oświetlone, autobusy chyba do godz. 2 kursują. Wyzywienie dramat , dieta odchudzająca. Oczywiście śniadania na słodko, ale brak warzyw i owoców i to jeszcze we Włoszech to juz kpina. Plasterki sera krojone tak , że aż przezroczyste, nie do uchwycenia. Dania niby wybierane z karty dzień wcześniej czyli np. risotto z owocami morza, czytaj risotto z popłuczynami po owocach morza, na pierwsze pasta, na drugie pasta. W pokojach przy większej liczbie osób łóżka piętrowe, większość łazienek z prysznicem, który wygląda tak , ze słuchawka przy suficie i wszystko sie leje na kibel i inne rzeczy , bo jest to pomieszczenie niewielkie do dziury w podłodze. Hotel dla niewymagających, lubiących dużo ludzi wkołoi na pewno po okazyjnej cenie. Na pewno nie zasługuje na polskie trzy gwiazdki.
Położenie, blisko morze, blisko główna ulica z knajpkami, sklepikami, restauracjami
Wyzywienie - niezła dieta odchudzająca, pokoje niski standard, w łazienkach prysznic w postaci słuchawki z góry i dziury w podłodze.