Mimo iż hotel ma tylko 3* to zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie. Pokoje bardzo przyjemne, ładnie urządzone, fajna łazienka, w pokoju klimatyzacja cicho chodziła i po powrocie z upalnej ulicy czuło sie w nim przyjemny chłód :) Obsługa bardzo fajna, zawsze uśmiechnięta nawet do najbardziej marudzących osób, bardzo ich za to podziwiam, bo ja już dawno miałabym dosyć co poniektórych gości. Jedzenie smaczne, dużo owoców. Basen hotelowy bardzo fajny, nie za duży, hotel też nie jest duży więc miejsc zawsze było wystarczająco, nie trzeba było wstawać skoro świt, żeby zająć sobie leżak, bo potem nie będzie szans. Przy basenie również jest bar, obsługiwał nas bardzo fajny barman, który znał upodobania polaków i jego drinki zawsze były bardzo dobre i nawet mocne ;) W hotelu panuje miła atmosfera, polecam go wszystkim mniej wymagającym :)
Hotel jest raczej przeznaczony dla osób, które więcej czasu spędzają poza hotelem, na wycieczkach niż w nim samym. Dużym jego plusem jest lokalizacja. Sam hotel jest mały bez większych urozmaiceń. Jedzenie średniej jakości. Plaża bardzo blisko, widać że zadbana, piaszczysta:) Hotel jest zdecydowanie lepszy dla dorosłych, którzy jadą pozwiedzać Turcję :)
Hotel polecam przede wszystkim osobom młodym, które same potrafią o siebie zadbać i nie zwracają uwagi na drobnostki. Hotel skłąda się z dwóch sąsiadujących ze sobą budynków. Goście jdnego i drugiego mogą korzystać z basenów i barów znajdujących się w obu budynkach, przy czym posiłki dla wszystkich były nad basenem w pierwszym hotelu. Sporą część gosci stanowili Rosjanie i Niemcy, obsługa najlepiej znała rosyjski, potem niemiecki. Z angielskim było dużo gorzej. Jedzenie smaczne i nawet urozmaicone, do tego napoje i miejscowe alkohole bez ograniczeń. Czas sobie sami organizowalismy, najlepiej jest wykupić wycieczki w miejscowym biurze, tylko dobrze jest posprawdzać ceny, bo czasami próbują naciągnąć na wyższe ceny. Plaża kamienista, nadawała się tylko do opalania, o zabawach można zapomnieć. Do centrum, czy do dalszych miejscowosci jeździły busy co kilka minut.
To byly swietne wakacje. Hotel spelnil wszystkie nasze oczekiwania, dosyc maly z bardzo mila obsluga. Jedynie z jezykiem mialysmy problemy, bo wiekszosc obslugi zna rosyjski, ale jakos dawalysmy sobie rade:) Pokoje czyste, codziennie sprzatane, reczniki i posciel tez nam wymieniano co 2 dni. Na posilki chodzilysmy do drugiego budynku. Wszystko bylo smaczne i w duzych ilosciach. Drinki ok, troche slabe, ale przez to moglysmy wiecej wypic:)))W hotelu brak animacji i innych rozrywek, natomiast jest bardzo dobra komunikacja. Blisko hotelu czesto stawaly busy, jadace do roznych miejscowosci. Na plazy byl oddzielony kawalek dla gosci hotelowych, lezaki i parasole mielismy bezplatnie, trzeba bylo tylko uwazac na kamienie, zeby sobie nie poranic stop. Okolica hotelu srednio ciekaw do spacerowania, ale plusem byly znajdujace sie niedaleko sklepy. Zawsze moglysmy wyskoczyc na szybkie zakupy. Hotel jest dla ludzi aktywnych, potrafiacych o siebie zadbac, bo na rezydenta nie mozna bylo liczyc:(
Hotel jak na 3*** jest ładny.Jest ciekawie położony, miejscowość spokojna i do plaży blisko. Na terenie hotelu jest basen który jest naprawdę czysty. Zamykany jest o godz 18. Jeśli chodzi o pokoje to są codziennie sprzątane. Także pod względem czystości jest ok. Należy wspomnieć ze gośćmi tego hotelu w 99% są Rosjanie. Podstawowym problemem tego hotelu jest fakt ze nikt z obsługi hotelowej nie zna innego języka oprócz rosyjskiego. Także uzyskanie informacji np.w języku angielskim było niemożliwe. Nawet muzyka na terenie hotelu jest w języku rosyjskim. Należy wspomnieć ze wyżywienie jest średnie i mało urozmaicone. Moim zdaniem była to kuchnia rosyjska i wszystkie dania były sporządzane z myślą o Rosjanach. Ważna informacja jest fakt ze w tej miejscowości nie ma żadnego kantoru. Najbliższy znajduje sie w Kemer. Jeśli chodzi o walutę to tylko dolary lub liry tureckie. Ja miałam euro i nieciekawie na tym wyszłam. W moim przypadku na pomoc polskiego rezydenta nie ma co liczyć. Pokazała sie raz w hotelu i to tylko po to aby namówić nas na wycieczki. Należy wspomnieć, że te wycieczki są 100% droższe niż oferowane przez biura podroży w tej miejscowości. W każdym jednym biurze można indywidualnie zamówić wycieczkę. Wszystko wygląda tak samo jak wycieczki proponowane przez rezydentów. W biurach nie ma problemu z dogadaniem sie. Jeśli chodzi o leżaki na plaży to są bezpłatne. Bar na terenie hotelu jest zamykany o godz.22. W alkoholach jest duży wybór. Ważna informacja jest również to, że nie należy pić wody z kranu. Woda rano w hotelu jest zimna. W Turcji woda jest w specjalnych beczkach które umieszczone są na dachach i pod wpływem słońca woda sie nagrzewa. Także najlepiej kąpac sie ok.godz.14. Myślę ze wszystko co miałam do przekazania zostało przeze mnie napisane. Na koniec mogę powiedzieć ze wczasy były udane chociażby ze względu na pogodę na która nie można narzekać:-) Pozdrawiam.
Tak na prawdę hotel składa się z 2 budynków stojących kawałek od siebie. Jeden jest bliżej ruchliwej ulicy, natomiast ten drugi jest w bardziej zacisznym "kącie". My byliśmy w tym drugim z czego się bardzo ucieszyliśmy, bo nie przeszkadzały nam hałasy dochodzące z ulicy. Na posiłki musieliśmy chodzić do tego pierwszego budynku, bo w naszym nie było. Jadaliśmy przy basenie co nam się nawet podobało, natomiast osoby tam mieszkające i chcące popływać się wściekały, że tak to jest zrobione. Do dyspozycji mieliśmy 2 bary i baseny w jednym i drugim budynku. My w sumie i tak trzymaliśmy się swojego budynku, nie widzielismy sensu, żeby tak wędrować. Jedzenie nawet dobre, średnio urozmaicone, ale przez ten czas urlopu nie znudziło nam się. Obsługa fajna, zawsze byliśmy obsługiwani z uśmiechem. Hotel fajny, cena adekwatna do tego co zastaliśmy na miejscu.
Hotel posiada dwa budynki położone od siebie ok100m. Pierwszy jest bliżej ruchliwej ulicy, natomiast drugi, który polecam jest położony w znacznie spokojniejszym miejscu .Można korzystać z obydwu basenów i barów.W drugim hotelu nie ma posiłków i trzeba stołować się w tym pierwszym.Nie jest to wcale uciążliwe dla mieszkańców z obiektu II, natomiast posiłki odbywają się nad basenem obiektu I ,co praktycznie komplikuje korzystanie z basenu.Zdecydowanie polecam drugi budynek.Basen też .
Co do obsługi, to trudno się porozumieć.Najlepiej dogadują się po rosyjsku, bo goście to głównie rosjanie.Personel nie jest stały.Na rezydenta i jakąkolwiek pomoc lepiej nie liczyć.Atrakcje należy zapewnić sobie samemu. Najlepiej skorzystać z oferty tureckich biur podróży, tylko trzeba sprawdzić dokładnie i porównać oferty. Atrakcji i wycieczek nie brakuje,ale niestety wszystko kosztuje. Wyżywienie dla mnie ok. Drinki cienkie, ale biorąc pod uwagę liczbę wypijanych na dobę to raczej nie szkodzi. Piwo możliwe, choć nieraz kombinują.
Pokoje sprzątane codziennie.Pościel i ręczniki wymieniane co drugi dzień.W każdym pokoju balkon. Klima bez zarzutu na pilota.Zdarzyło się,że nie było prądu.Czasami kłopot z ciepłą wodą, albo nie miałam szczęścia,bo tylko ja się skarżyłam.
Do plaży blisko, trzeba przejść przez ruchliwą drogę.Dla hotelu wydzielona plaża,leżaki i parasole bezpłatne.Plaża kamienista.
Jeśli chodzi o komunikację wystarczy stanąć przy drodze i machnąć ręką na autobus lub busa z nazwą miejscowości.Co parę minut można go zatrzymać, bo jest ich mnóstwo.Płaci się kierowcy.Przy większej liczbie osób trzeba się targować.
Ogólnie podobało mi się. Myślę,że każdy znajdzie tam coś dla siebie.
Plaża znajduje się w pobliżu hotelu, jednak trzeba przejść przez dosyć ruchliwą jezdnię. W pobliżu znajduje się przede wszystkim dużo hoteli i sklepów,dyskoteka; mało zieleni, hotel usytuowany jest między górami i morzem. W okolicy nie ma za wielu atrakcji, także warto wybrać się na wycieczki. Hotel dla osób młodych, niewymagających, które potrafią zorganizować sobie czas i atrakcje. Mimo tego hotel można polecić- dobre jedzenie i miła obsługa atrakcyjna cena. Goście to głównie Rosjanie i Niemcy.