Hotel znajduje się w centrum Agadiru, zaledwie 400 m od plaży
Bezpłatne Wi-Fi ( w tym w części pokoi)
Długie, szerokie plaże nad Oceanem Atlantyckim
Sporty wodne, w tym surfing i kitesurfing w idealnych warunkach
Zmienialiśmy pokój kilka razy, generalnie trochę brudno, śmierdzi z pryszniców, widzieliśmy w pokoju ogromne karaluchy. Trzeci pokój był już okej, ale niesmak pozostał. Hotel na pewno nie powinien mieć 4 gwiazdek. Jedzenie w miarę ok. Bardzo głośno, drzwi nieszczelne, wszystko słychać. Od czwartku do soboty od 2 w nocy do 5 rano jeżdżą taksówki pod oknem i trąbią cały czas, nie da się spać.
Karaluchy, brudno, brzydki zapach z pryszniców.
ładny i czysty hotel, duże przestronne pokoje. Monotonne posiłki.
W przypadku biura Selectour absolutnie NIE polecamy jakichkolwiek wycieczek fakultatywnych przy udziale SkiClub, a w szczególności p.Michała z tegoż właśnie biura. Niestety nasza Rezydentka (Selectours) dała tego Pana w zastępstwie na wycieczkę do Marakeszu. Efektem tego był Praktyczny BRAK opieki przewodnika.
Hotel jak najbardziej w porzadku. Adekwatna jakosc do ceny. Posilki monotonne, a szczegolnie sniadania. Pierwsza kolacja rewelacyjna - stol szwedzki. Pozostale kolacje bez urozmaicen ( ryba i tadzin ). Obsluga hotelowa sympatyczna. Bez problemow mozna sie z nimi porozumiec. Rezydentka Selectours pani Malgosia spisala sie na medal. Jest tylko jedno zastrzezenie: nie polecam zadnych wycieczek fakultatywnych z panem Michalem! Rezydent sky club ma wszystko w powazaniu. Pojechalismy z p. Michalem do Marrakechu. Zadnych informacji dotyczacych miasta, kultury. Ciagle nas poganial. Palil papierosy a nawet w restauracji raczyl sie koniakami wraz z innym pracownikiem :) Wystarczy wejsc na grono a opinie same sie posypia na temat tego przewodnika.
Byłam w hotelu Adrar 17-24.02.2009. Hotel blisko oceanu. Przejscie przez ulice, spacerkiem 5-10 min i juz sie jest nad woda :) Pogoda świetna była.. odczucie nawet 30 stopni.. okolice hotelu super. Co prawda z samego Agadiru jest wszędzie daleko, ale warto sie wybrac np. do Marakeszu czy zwiedzic okolice Agadiru.
Ludzie, trzymajcie się daleko od \"tego czegoś\" (nam zaoferowała to Triada). Śmierdzący z zagrzybiałymi pokojami hotel,bardzo blisko ruchliwej drogi, jedzenie ohydne.
!!!!!!!Ludzie, trzymajcie się daleko od \"tego czegoś\" (nam zaoferowała to Triada). Śmierdzący z zagrzybiałymi pokojami hotel,bardzo blisko ruchliwej drogi, jedzenie ohydne!!!!!!!!!!!
Porównując swoje spostrzeżenia z zamieszczonymi tu opiniami dotyczącymi tego hotelu nabrałem podejrzeń, iż opinie te zamieszczane zostały w większości przypadków przez przedstawicieli biura mającego ten hotel w swojej ofercie. Średnia ocen wynikająca z tych opinii wskazuje, iż stosunek ceny do jakości jest rewelacyjny. Rzeczywistość widziana moimi oczami była troszkę inna.
Z zewnątrz hotel nie przedstawia się atrakcyjnie. Dużo lepsze wrażenie sprawiają hol powitalny, recepcja oraz sąsiadujący z nią bar (restauracja). Dalej (i wyżej) jest już jednak dużo słabiej. Sporo zastrzeżeń wzbudzać może poziom czystości - szczególnie w pokojach. Nawet biorąc poprawkę na to, iż jest to kraj arabski stwierdzić muszę, że nie jest z tym najlepiej. Pokoje z całą pewnością nie są urządzone nowocześnie. Mnóstwo usterek technicznych (szczególnie w łazienkach i toaletach), choć niewątpliwą zaletą jest to, iż są one umieszczone w odrębnych pomieszczeniach. Basen w rzeczywistości spawia lepsze wrażenie niż na zdjęciach, choć faktycznie nie jest zbyt duży. Określenie, iż znajduje się on w ogrodzie jest trochę na wyrost (zaledwie kilkadziesiąt metrów kwadratowych trawniaka i kilka palm).
Niewątpliwym plusem jest miła obsługa (ocena ta w przypadku kelnerów musi brzmieć: bardzo miła). Opinia ta nie dotyczy jednak osobnika z recepcji o imieniu Mohamed, którego poziom uczciwości oraz kultury osobistej jest równy zeru. Na pozytywne oceny zasługują też rezydentki biura Triada, co było dla mnie miłym zaskoczeniem. Usytuowanie hotelu jest torchę mniej atrakcyjne niż wynikałoby z opisu. Do plaży trzeba iść conajmniej 10-12 minut, więc z całą pewnością nie jest to odległość 400 metrów, lecz około 1000. Ogólnie jednak położenie hotelu uznać należy za dobre. Wszędzie jest blisko. W razie konieczności można skorzystać z Petit Taxi, które są tanie pod warunkiem, że wyegzekwuje się od kierowcy załączenie taksometru. Chętnie odpowiem na pytania dotyczące tego hotelu, okolicy, jak i samego Maroka.
Bylismy w okresie 04.2008
Hotelik ogólnie O.K jak na 3 * i arabskie warunki.
Sam pokój super; duży, przestronny, ładnie urządzony a przy tym przytulny.
Toaleta niezbyt zachęcająca ale ostatecznie do zaakceptowania.
Basenik fajniutki i pięknym ogrodem wokół.
Ogólnie jak na tak przystępną cenę byliśmy zadowoleni.
Właśne wróciłam z rodziną z Agadiru.Hotel i warunki tam panujące normalne jak na kraje tego typu...Opnie są bardzo krzywdzące.Jak komuś nie pasuje panująca tam kultura ,to niech siedzi w swoim kraju.Często można się było wstydzić za rodaków..Marokańczycy to fantastyczny ,uśmie chnięty naród.Nagabują do zakupów ,bo taką mają kulturę.Mają talent do nauki języków prawie szyscy mówią po angielsku,francusku,nawet po polsku...Nie spotkałam nikogo z kim bym się nie dogadała ..Plaże olbrzymie i jak całe miasto dobrze strzeżone przez policję.Właśnie tam trwa Ramadan,nie odczuliśmy tego w żaden sposób...może jedynie plaże były pustawe .Polecam ten hotel,który notabene leży blsko plaży,ludziom normalnym ,którzy tam jadą wypocząć . ...Na szczęście takich normalnych ludzi spotkaliśmy też w hotelu..
Właśnie wróciłam z tygodniowego pobytu w tym hotelu, polecam go osobom niewymagającym. Śniadania raczej na słodko, codziennie takie samo. Obiadokolację bardzo dobre, różnorodne, każdy mógł wybrać coś dla siebie, zawsze najadłam się aż zanadto ;) Hotel położony w bardzo miłej okolicy, wszystko miałam zaledwie kilka kroczków od hotelu. Kantory, restauracje, sklepy, McDonald na przeciwko (dla zainteresowanych ;p)Do plaży był kawałek, ok 400 m. Ogólnie polecam hotel, jestem pewna że wybrałabym go ponownie.
Pomijając brudne pokoje, brudną pościel, gdzie widać było ślady użytkowania przez poprzednich gości, łazienkę w fatalnym stanie z wędrującymi pluskwami, mało urozmaicone, niedoprawione jedzenie oraz brak jakichkolwiek animacji to najbardziej zszokowało mnie jedno. Otóż zdarzyło się, że pilnie z koleżanką potrzebowałyśmy pomocy w formie wody utlenionej, plastrów itp. w tymże hotelu nie mieli nic! Żadnej apteczki pierwszej pomocy, zero pomocy ze strony obsługi oraz zero zainteresowania naszą sprawą, żeby choćby na drugi dzień spytać jak się czujemy - nic. Powiedziano nam tylko, że \\\"gdzieś tam\\\" jest otwarta apteka (to było w nocy)i żebyśmy wzięły taxi. Nigdy więcej do tego hotelu...
polecam tylko osobom niewymagajacym takim ktore duzo przebywaja poza hotelem na wycieczkach lub plazy, trafilismy akurat na ramadan wiec moze z tego powodu nie bylo zanych atrakcji dla dzieci, bylam przerazona na poczatku balkon sie nie zamykal wogole a dostalismy pokoj na parterze (pieniadze telefony zegarki)balam sie poprostu,czysto ale widzialam karaluchy, lazienki tragiczne nie odnowione ale pokoj swierzo po remoncie,jedzenie ok sniadania monotonne na slodko, do slicznej plazy blisko,JESTEM OSOBA NIE BARDZO WYMAGAJACA BYLAM W POLOWIE SIERPNIA 2011 JESLI KTOS MA PYTANIA PISZCIE NA MAILA
To najgorszy hotel w jakim kiedykolwiek byłam!!! Jeżdżę zazwyczaj do 3-gwiazdkowych hoteli i wymagam właściwie tylko CZYSTOŚCI...nie znajdziecie jej tutaj - karaluchy, brudne meble, porwane ręczniki, stara armatura i cała łazienka w pleśni - czarny sufit!!! Pościel zmieniona na naszą prośbę - ale dalej brudna i niedoprana, podłogi niemyte od paru sezonów, winda jakby miała się zaraz urwać, recepcja jak w przydrożnym hotelu, jadalnia - jak w PRL, z brudnymi obrusami i krzesłami lepiącymi się od brudu. Jedzenie-właściwie brak! - śmierdzące mięso i dżem. Obsługa słabo mówi nawet po francusku.Woda w basenie dziwnie mętna. Po 1 dniu uciekliśmy za dopłatą 1100 zł do Argany - o niebo lepszy hotel.
Pokoje nie należą do najczystszych, z łazienką i toaletą jest najgorzej. Byliśmy na początki sierpnia, najpierw dostaliśmy pokój, który absolutnie nie był do zaakceptowania, trzy łóżka, wszystkie oddzielone szafkami, połamany blat na telewizor. Na szczęście szybko udało nam się go wymienić. Polecam korzystać w pokojach z kapci, bo podłogi nie są codziennie czyszczone.
Hotel bardzo przyjemny. Pokoje duże, czyste, zadbane. Przy odrobinie szczęścia można dostać pokój z widokiem na ocean i Kasbę. Jedzenie mało urozmaicone, ale ogólnie jest w porządku. Do plaży 10 min spacerkiem. Jest czysta, patrolowana przez policję, więc jest bezpiecznie. Basen hotelowy nie za duży, ale wystarczający. Leżaków zawsze wystarczało dla wszystkich. Na materace i parasole nie trzeba było długo czekać, chłopak przynosił, nawet nie trzeba było mu mówić, że się ich potrzebuje. Obsługa miła, przyjazna dla Polaków. Przy basenie bar z napojami i frytkami. Animacje dość słabe. Miasto duże, niezliczone ilości sklepów, kawiarenek i restauracji. Tak naprawdę wszystko zależy od osób, z którymi spędza się wakacje. Hotel godny polecenia.
Chciałbym jeszcze raz tam spędzić wakacje.
Jak szuka się odrobiny luksusu, to zdecydowanie nie ten adres! :) Pokoje skromne. W łazience coś przeciekało. Stołówka - jak wczasy nad morzem za PRLu. Śniadania to dramat: jajka, twaróg i nadgniłe pomidory, przynajmniej teoretycznie, bo zazwyczaj tace puste i trzeba się dopominać. Obsługa robi znudzone miny i wielką łaskę. Kolacje niby z karty, tyle że w niej zupa albo sałatka, zimna ryba albo kurczak. Deserów w sumie zero. Jedyny plus to ładny ogród, ale trudno go kontemplować przez cały dzień za taką kasę. Na plaże dosyć daleko (10-15 min.). Dużo lokalesów - to raczej hotel dla nich (nie \"europejski\" standard). Po za tym kłopoty gastryczne gwarantowane. Wycieczka do Marakeszu OK. Rezydentka miła i pomocna (przynajmniej stara się).
Hotel mógłby być bardziej czysty to główny minus. Panuje w nim miła atmosfera. Śniadania trochę za słodkie, ale smaczne. Lunch bardzo dobry. Podsumowując, cena za pobyt adekwatna do warunków.
Hotel przyjemny.raczej dla mało wymagających. Bardzo dobre jedzenie w formie bufetu. Sniadania były mało urozmaicone, codziennie to samo, natomiast kolacje pyszne, kilka dań do wyboru.Miła, wesoła obsługa.Jedyny minus to czystość łazieniek... Radze zabrać ze sobą jakieś środki czyszczące.Sprzątanie przez nich polega na polewniu wszystkiego chlorem i spłukiwaniu. Ogólnie jesteśmy zadowoleni z pobytu. Hotel oceniam pozytywnie.