Ada Beach

6.5

Jeżeli komuś nie zależy na wykwintnym jedzeniu, to ten hotel jest w sam raz. Piękny widok z pokoju, klimatyzacja działa. Niedaleko na plaży można skorzystać ze sportów wodnych w bardzo niskich cenach. Ogólnie hotel na plus, jedyny mały minus to odległość od sklepików z pamiątkami i jedzeniem. W okolicy nie ma sklepów, najbliższe 2/3 km od hotelu. Na szczęście bardzo łatwo o transport do miasta, autobusy jeżdżą co 5/10 minut i kosztują grosze. Taxi tez można zamówić, hotel daje namiary na kierowców którzy rzucają niższa cenę niż zazwyczaj. Gdybym miała wybrać to wróciła bym do tego miejsca.

Jedyną zaletą hotelu była lokalizacja - położony tuż przy brzegu. Niestety na tym kończą się pozytywne aspekty mojego pobytu w tym hotelu. Obsługa nie panowała nad czystością, organizacją jakością usług. przydzielony pokój był zniszczony, zaniedbany i brudny. dopiero po interwencji posprzątano, ale i tak poniżej moich oczekiwań. pomimo wielokrotnych próśb, nie wymieniono mi pokoju. Ogólnie rzecz bierąc, nie polecam tego miejsca.

Ogólnie jeśli ktoś chce odpocząć od hałasu i tłoku to cudowne miejsce. Można poprostu w ciszy poczytać książkę i się zrelaksować. Obsługa cudowna. Jestem zadowolona. Tylko to sprzątanie to trochę za rzadko. Ale ręczniki co dzień czyste.

KATASTROFA TYLKO NIE TEN HOTEL - nie nie nie - stary holel , łazienki bez wentylacji , strasznie śmierdzące , nie do wytrzymania - zatyklaiśmy ręćznikami odpływ w prysznicu z któego wydobywał się smród , otworzenie drzwi balkonowych niemożliwe , nawet obsługa nie mogła ich otworzyć , mieli naprawić ale nic nie zrobili w tej sprawie . Kolejna paskudną sytuacją to , sprzedawanie biletów osobą z zewnątrz od piątku -sobota- niedziela , do używania basenów , barów , plaży -SETKI LUDZI ,BRAK MIEJSCA W BASENIE BARZE , PLARZY - KATASTROFA . Reklamują hotel jako spokojny butikowy , a to NIEPRAWDA . ZDECYDOWANIE ODRADZAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! REKLAMACJA ODRZUCONA przez firmę Wakacje.pl - nie gwarantowali w swojej oferci ,że łazienki nie będą ŚMIERDZIEĆ

Butikowy hotel z małą plażą, kameralny klimat. Idealny dla szukających miłej atmosfery i spokoju.

Nazwa  Ada Beach
Miejsce  Cypr / Cypr Północny / Kyrenia (Girne)
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu

Atrakcyjna lokalizacja: obok zamku św. Hilariona , ok. 10 km od Kyrenii, ok. 30 km od stolicy Cypru Północnego - Nikozji.

Bezpośrednio przy hotelu znajduje się prywatna, piaszczysta plaża.

Z myślą o najmłodszych: brodzik, plac zabaw, w hotelu skorzystać można również z usług opiekunki do dzieci.

Sport i rekreacja: siatkówka plażowa, sauna, łaźnia parowa, masaże oraz sporty wodne przy plaży.

5.9

Wyświetlono 21 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Claudia

Pobyt - Wrzesień 2019

Zalety

Ładny hotel, fajna plaża przy basenie z leżakami i parasolkami za darmo, pomocna obsługa, duży basen, piękny widok z hotelu, spokojna okolica

Wady

Mały wybór jedzenia

Grzegorz

Pobyt - Sierpień 2019

Zalety

lokalizacja

Wady

obsługa, jedzenie, czystość = przerażający bajzel..

Pobyt - Sierpień 2019

Zalety

Przemiła obsługa pomocna bardzo

Wady

Sprzątanie trochę kuleje

3.2
rafał

Pobyt - Maj 2019

Zalety

spokojne miejsce

Wady

pokoje paskudne , łazienki śmierdzące bez wyntylacji - smrodu nie da się wytrzymać zatykaliśmy ręcznikami NA REKLAMCJE do firmy WAKACJE.PL. odpowiedzieli,że NIE MA W OFERCIE GWARANCJI BRAKU SMPODU W ŁAZIENKACH -ŻENUJĄĆE , stary hotel remontowany w czasie pobytu

Martyna

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Listopad 2018

Zalety

Niewielki hotel, ale jest wszystko, czego na wakacjach potrzeba. Plaża, SPA, beach bar.

Wady

Pokoje standardowe malutkie, ciasne korytarze w całym obiekcie. Jest taras słoneczny, ale przez położenie brak słońca po południu.

Pobyt - Listopad 2018

Ada Hotel to kwintesencja Cypru Północnego - kto tęskni za klimatami PRL będzie zadowolony. Ośrodek ma prywatą małą plażę, basen, pool bar, kryty basenik, spa, sea-view i inne frykasy na podstawie których przyznano 4* ale nie remontowano go przez dekady. Pourywane klamki, popękane ściany, poplamione wykładziny, przy progach ścieżki wydreptane przez mrówki, zdezelowana kabina prysznicowa, perlator do wymiany (odkręcasz kran i dostajesz strumieniem w oko - niby nic a wkurza). W TV dostępne 4 programy tureckie + BBC News. Internet hotelowy prędkość bez szału. W tak zwanej sali restauracyjnej tostery i kawiarki ze złomowiska. Posiłki ? Koneserzy powinni stołować się na mieście. Kuchnia nie truje ale Makłowicz by się rozpłakał. Jak komuś wszystko jedno co je to przetrzyma tydzień lub dwa na tostach z białym serem i oliwką oraz ekonomicznych mamałygach. Nadrabiają czystością (panie sprzątające szorują sanitariaty do zdarcia emalii) oraz przemiłą obsługą. No i widok na morze nieziemski. Lokalizacja - niby blisko do miasta ale daleko do cywilizacji. Brak chodnika czy pobocza a nikt nie respektuje ograniczeń prędkości. Można załapać się na \\\"busik zjawę\\\" ale potrzebny jest refleks. Nie ma przystanków ani rozkładów jazdy więc busiki zjawy pędzą na złamanie karku potrąbując na wszystkich pieszych - swoich potencjalnych klientów. Jak nie pomachasz w oporę, podwózka przejedzie koło nosa. Rada dla mających nocny transfer do hotelu - zabrać kanapki i napoje na kolację (bar hotelowy nie serwuje poza wyznaczonymi godzinami a najbliższa knajpa w Kyrenii 8 km lub w pobliskim kasynie 5 km) + zabrać procenty aby zgłuszyć pierwsze wrażenie.

Zalety

prywatna plaża, miła obsługa, czystość

Wady

standard nieadekwatny do deklarowanego, komunikacja, jedzenie

Andrzej

Pobyt - Listopad 2018

Spędzonych 14 fajnych dni. Wyjątkowo miła obsługa. Cisza i spokój. Polecam osobom o niewyrafinowanym smaku kulinarnym.

Zalety

Lokalizacja,plaża,spokój

Wady

Brak czajnika,monotematyczne wyżywienie

Paulina

Pobyt - Listopad 2018

Ogólnie oceniamy hotel pozytywnie, cisza spokój, można pozwiedzać dodatkowo kursują busy w stronę Lapty oraz Kyreni.

Zalety

Blisko plaży, bar w restauracji, miła obsługa (szczególnie w barze i recepcji)

Wady

Daleko do sklepów, restauracji (najbliższa oddalona ok 2 km. W pokoju niestety brudno , trafił nam się pokój który prawdopodobnie był dobudowywany, w sypialni były duże płytki które porządnie nie były myte. Boso w pokoju nie dało się chodzić. Sprzątanie codzienne polegało na usłaniu łóżka oraz wymiana ręczników.

Roman Bońkowski

Pobyt - Październik 2018

wymagalny remont , niesprzątane plaże , mało atrakcyjna kuchnia

Zalety

basen plaża

Wady

pokoje do remontu standart nieodpowiadający opisowi

Marzanna

Pobyt - Wrzesień 2018

Hotel bardzo dobrze położony bardzo blisko morza ,dodatkowo basen , super,obsługa bardzo miła i sympatyczna,jedzenie urozmaicone.Wszędzie można dojechać busem który zatrzymuje się żądanie.Nie polecam wycieczek organizowanych przez biura podróży drogie, nieadekwatne do ceny.

Zalety

Mały,blisko plaży,czysta woda

Małgorzata Polito

Pobyt - Wrzesień 2018

Wystawiamy opinie pozytywna chociaż nie wszystko nam się podobało ( stan sanitarny łazienki!!!) Hotel dla naprawde niewymagających. Nie dla imprezowiczow. Zanudzą się na śmierć. Jeśli ktoś chce odpocząć i spędzić czas zdala od tłumów to jest to miejsce idealne. Nasz pobyt 5 dni z nocnym przylotem i wylotem więc w sumie na 4 dni na miejscu, zrobiliśmy jedna wycieczkę do Kireni ( polecam !) A resztę czasu spedzilismy na kapielach w morzu ( koniecze okularki/ maska do pływania) i opalaniu był w sam raz. Dłużej też byśmy się nudzili.

Zalety

Hotel położony przy samej plaży ( a raczej dwóch). Piękne piaszczyste dno. Leżakow mnóstwo. Otoczenie dobrze zagospodarowane. Restauracja w której wydawane były posilki bardzo duża i czysta. Posilki w formie bufetu i mimo że codziennie było praktycznie to samo to jedzenia było dużo do wyboru. Istniala możliwość poznania lokalnych smakow. Hotel oddalony od innych miejscowosci ( Girne 8 km) do ktorych dojazd tylko busem ze wzgledu na ruchliwą droge i brak pobocza. Busy tanie i jeżdżą non stop. Brak jakichkolwiek animacji i rozrywek. Nie ma w pobliżu żadnych barów i "życia nocnego". Na lampę wina/ piwa chodziliśmy do hotelowego baru przy basenie. Mieliśmy pokój z balkonem ( duży +). Pokoje trochę zaniedbane, ale sprzątanie codziennie.

Wady

Hotel opisany na 4 gwiazdki wg nas na nie nie zasluguje. Najgorsza była łazienka- bardzo mała ( niski sufit) i zaniedbana. Wchodząc pierwsze raz do pokoju zapach był okropny i to właśnie że zlewu i sedesu. Ewidentnie w hotelu mieli jakiś problem z kanalizacją. Po 2 dniach ciągłego używania było już trochę lepiej. Nie zmienia to faktu że na ilość 4 gwiazdek to nie powinno mieć w ogólne miejsca. Klimatyzacja tylko w teorii z możliwością ustawienia temperatury- działała zawsze tak samo - zbyt mocno. Mało jej używalismy ponieważ pokoje cały czas w cieniu i dzięki temu nie było w nich gorąco ( to akurat zaleta ). Trochę zbyt późne godziny obiadokolacji ( od 19.30-21) .

Radosław

Pobyt - Wrzesień 2018

Biuro podróży Exim Tours oceniamy bardzo pozytywnie.Położenie hotelu przy samem plazy na dwóch zatoczkach gdzie dzieci maja rewelacyjne warunki,czysta woda i bez fali z piaszczysta plażą ( która jest zasypana petami).Hotel mocno oszczędza na jedzeniu codziennie to samo i tam sie nic nie marnuje.Kawiarnia serwuje dodatkowe beznadziejna kawę (mając dobry expres), i tragiczne posiłki, frytki przypalone, i hamburgery, gdzie z menu 40 pozycji dostepne sa często tylko 2.Obsługa hotelu BARDZO miła i pomocna, bardzo dobre podejście do dzieci ,to trzeba im przyznać.Pokoje duże ,ale nie sa sprzątane dobrze. Bardzo fajne położenie hotelu i to jest dla nas najważniejsze, i to że dziecko miało fajną plaże i nie chciało z wody wychodzić.Pobliska miejscowośc Kyrenia, świetne miejsce mnóstwo sklepów kawiarenek, pieknie.W hotelu cisza i spokój ,bardziej dla emerytów, mozna odpocząć.Ogólnie nie jest to hotel do którego sie wraca, ale oceniamy w miare pozytywnie.

Zalety

Plaża z zatoczkami przy samym hotelu, i piękna czysta woda, obsługa hotelu rewelacyjna, bardzo mili.Cisz i spokój

Wady

Fatalne posiłki, oszczędności na maxa, zaniedbane pokoje.Restauracja podaje fatalne posiłki i kawę.

piotr

Pobyt - Wrzesień 2018

witam, na początek jechałem żeby zobaczyć kraj i odpocząć dlatego w taki sposób ocenie/przedstawia hotel. hotel jest nie w Kyreni (Girne) tylko w Alsancak ale to jest jakieś 0,5km jest do początku miasta Kyrenia, ale problem dojazdu nie istnieje do centrum Kyreni jest jakieś 30 min busikiem koszt ok 4liry busy jeżdżą \\\"co chwila\\\" lub kto jest na tyle silny umysłowo może wypożyczyć auto; wypożyczalnia w hotelu. sam hotel w porządku można ponarzekać pokoje mogą być większe balkony szersze ale to jak ktoś chce luksus do nie bierze hotelu z 3 gwiazdkami i nie kieruje się cenną. poważny minus to czystość nie jest tak źle ale na pewno mogło być lepiej i to by podniosło wartość hotelu do 4 gwiazdek. łazienka to też problem hotelu (troszkę połączony z czystością aspekt) mała a dokładnie niska ma 183cm wzrostu przez drzwi bez \\\"ukłonu\\\" nie weszłem, a i przy lustrze brakowało światła mi się trudno goli po ciemku a żonie maluje jak od lustra trza być 1m oddalony żeby coś widzieć. jedzenie jedliśmy tylko śniadania było w porządku zawsze coś ciepłego i zimnego do jedzenia i picia skromne modyfikacje ale są. plaża a właściwie dwie plaże piaszczyste problem zamieszczenie petami (ale to już wina urlopowiczów) woda słona i krystalicznie czysta (no chyba że był sztorm ale to oczywiste) widoczność na 3-4m hotel ma sztucznie stworzone molo kamienne moża bez gogli zobaczyć rybki kraby... jeszcze klika słów o możliwości zobaczenia kraju to na ogromny plus rezydent, kobieta mieszka 34lata na cyprze posługuje się biegle turecki, polskim zna wyspę dobrze (dygresja na samym początku jak to polak szuka oszczędności wszędzie chciałem zwiedzić samemu i da się; wypróbowałem) na tyle że nie było mi szkoda zapłacić za wycieczki fakultatywne które organizowała każde euro się zwróciło historie które przytaczała były dobre, żaden przewodnik kupiony w polsce posiadał takich informacji. w skrócie hotel NIE dal imprezowiczów i szukających adrenaliny

Zalety

ciche miejsce 30 min do centrum autobusem blisko plaża (ok 100 m os drzwi hotelu) plaża piaszczysta a właściwie dwie plaże

Wady

brak siłowni brak atrakcji wodnych czystość mogło być na pewno lepiej brak możliwości korzystania z restauracji po 18.00 indywidualne zamówienia łazienka

kape6

Pobyt - Lipiec 2018

lepiej omijać ten hotel ze względu na brud, w pokojach, brak animacji

Zalety

położenie przy plaży, dużo miejsc na plaży, dobre posiłki

Wady

brudno, w pokojach, niesprzątana plaża, hotel wymaga remontu pustkowie, brak animacji, dostępu do sklepów, robaki w pokojach

Michał

Pobyt - Październik 2017

Niesamowicie miły personel, zawsze uśmiechnięty i chętnie służący pomocą. W pokoikach czysciutko i codziennie sprzątane i wietrzone. Jeżeli komuś przeszkadza odstająca listwa w łazience czy przy drzwiach to niech idzie się leczyć. Jeżeli chodzi o jedzenie to śmiało mogę dać 8/10. Szwedzki stół. Dla każdego coś dobrego. Jeżeli chodzi o położenie hotelu to było to dokładnie to czego szukałem. Cisza i spokój do najbliższego miasta Girne jest około 5 kilometrów więc śmiało można złapać busa który jeździ w zasadzie co chwilę. Do najbliższego sklepu spożywczego jest około 20 minut spacerkiem. Widoki i klimat wspaniałe. Raj na ziemi. Polecam osobom z dziećmi i starszym ludziom którym zależy na spokoju i relaksie

Zalety

Czysto Schludnie Piękne widoki Miły personel Dobre jedzenie Piaszczyste plaże (2) Super basen

ola

Pobyt - Sierpień 2017

Zdecydowałam się na ten hotel, bo liczyłam na ciszę i spokój. Hotel jest położony w cichym i pięknym miejscu, wystarczająco daleko od hałaśliwego ruchu ulicznego. Niestety, codziennie, przez kilka godzin puszczano naprawdę głośno muzykę na plaży i przy barze, więc tego hotelu nie polecam osobom szukającym ciszy i chcącym słuchać szumu fal. Na szczęście przynajmniej wieczorem i w nocy było dość cicho.

Zalety

sympatyczny personel, schludne pokoje, piękne położenie hotelu

Wady

głośna muzyka dyskotekowa puszczana prze kilka godzin dziennie,

Mirosława

Pobyt - Czerwiec 2017

Wszystko co podane w ofercie przez Biuro podróży Rainbow zgadza się oprócz dwóch bardzo istotnych dla nas informacji, a mianowicie: cytuję: 1/ \\\\\\\"Animacje prowadzone w ciągu dnia i wieczorami - gry i zabawy, muzyka oraz pokazy na żywo. Ponadto siatkówka plażowa, a za opłatą sauna, łaźnia parowa, masaże oraz sporty wodne przy plaży. Dla najmłodszych hotel posiada brodzik oraz plac zabaw. Za dodatkową opłatą skorzystać można z usług opiekunki do dzieci\\\\\\\". 2/ Nieopodal hotelu znaleźć można liczne sklepy, restauracje oraz klimatyczne tawerny\\\\\\\". Informacje powyższe są nieprawdziwe. Przez cały okres pobytu (7 dni) ani razu nie było żadnych animacji, gier ani zabaw, tak przy hotelu jak i na plaży. O godzinie 21.00 głucho ciemno i wszyscy grzecznie do łóżek. W dzień tylko muzyczka. Jest to hotel dla ludzi, którzy chcą w ciszy i spokoju spędzić czas i dla rodzin z bardzo maleńkimi dziećmi. Co do sklepów i restauracji: około 2 km od hotelu jest duży sklep, trochę wcześniej jakaś restauracja. Dotrzeć tam można idąc wąskim poboczem bardzo ruchliwej drogi (przejście na drugą stronę jest problematyczne). Dobrze by było gdyby Biuro Rainbow odwiedziło ten hotel i skorygowało podawane informacje. Jednym z ważnych argumentów dla nas było wesołe spędzenie czasu, tymczasem nuda i jeszcze raz nuda. Jesteśmy zawiedzeni.

Zalety

Plaża i basen tuż przy hotelu. Woda w morzu czysta, dno piaszczyste. Dużo miejsc z leżakami. Piękne widoki. Czysto w hotelu - także w pokojach.

Wady

Brak jakichkolwiek animacji, tak dla dzieci jak i dla dorosłych: nuda, nuda i jeszcze raz nuda. W pobliżu nie ma żadnych sklepów (oprócz stacji benzynowej), żadnych restauracji i klimatycznych tawern.

Teresa

Pobyt - Sierpień 2016

pobyt udany ze względu na wypoczynek, cicho i spokojnie, miejsce idealne dla osób z dziećmi i tzw.nierozrywkowych

Zalety

w bezpośredniej bliskości do morza

Wady

bez komentarza

Pobyt - Sierpień 2016

Hotel położony tuż przy piaszczystej plaży. Pokoje czyste, z klimatyzacją i lodówką, łazienki wymagają remontu. Na plaży leżaki, materace, ręczniki i parasole bezpłatne, jest ich bardzo dużo. Na terenie całego obiektu darmowe wi-fi. Dojazd do najbliższego miasteczka bezproblemowy - miejscowymi busami. Śniadania mało urozmaicone, obiadokolacje ok. Ogólnie cisza, spokój, można odpocząć. Jeżeli ktoś liczy na dyskoteki, czy inne rozrywki to się zawiedzie. Słoneczna pogoda gwarantowana. Podsumowując - za takie pieniądze można śmiało jechać.

Zalety

cichy, spokojny, mało turystów, położony przy samej plaży

Wady

wymaga lekkiego remontu, słabe śniadania

Dorota

Pobyt - Sierpień 2015

Pobyt oceniam bardzo wysoko. Byliśmy tam latem. Pogoda fantastyczna. Z hotelu można dojeżdżać do miast busami (kursują co chwila, trzeba machnąć ręką). Pobliska Kyrenia - piękna (port, zamek). Bez problem można dostać się do Nikozji, którą moim zdaniem koniecznie trzeba zwiedzić (nie warto kupować wycieczki fakultatywnej). Sam hotel spełnił moje oczekiwania z nawiązką. Pokój i łazienka bardzo ładne, piękny widok z okna na morze. Jedzenie bardzo smaczne. Dodatkowy plus jest taki, że w pobliżu hotelu (po przeciwnej stronie niż morze) rozciąga się pasmo górskie, dokąd wybraliśmy się na pieszą wycieczkę. Polecam.

Zalety

czystość, dobre jedzenie, spokój, przepiękny widok z okna hotelowego, świetne położenie nad samą plażą i \\\"molo\\\", na którym można się opalać, darmowe leżaki i parasole, mała zatoczka (można spokojnie kąpać się z dziećmi)

Wady

trochę oddalony od miasta i od sklepów

Ada Beach