Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos
Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą
Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami
Nasz pokój zlokalizowany był na pierwszym piętrze, było to standardowe Sudio. Na początek powiem, że obsługa codziennie wymieniała pościel oraz ręczniki, co było plusem. Nie spodziewaliśmy się cudów po hotelu mającym 3,5 gwiazdki w Grecji, ale niestety pokoje wymagają MOCNEGO odświeżenia: łóżka były bardzo niewygodne, sprężyny wbijały się w plecy, do szaf było strach cokolwiek włożyć, łazienka bardzo zaniedbana, a pierwszego dnia w pokoju były karaluchy co lekko zepsuło już klimat na resztę wyjazdu :)))
Dedykowany przystanek autobusowy, lokalizacja: umiejscowienie na uboczu względem centrum, blisko do Anthony Quinn Bay.
1. Łóżka były BARDZO niewygodne, spreżyny materaca uniemozliwiały odpoczynek 2. Pierwszego dnia w pokoju mieliśmy karaluchy, które zabiliśmy. Nie zmienialiśmy pokoju bo w opiniach Google znaleźliśmy informację, że niestety to się zdarza w tym hotelu. 3. Klimatyzacja dodatowo płatna 35 euro za tydzień, o czym nie było informacji w ofercie na stronie. Tak samo suszarka i inne dodatkowe udogodnienia.
Hotel położony w niewielkim zadbanym ogrodzie przy basenie. Lata świetności już za nim, ale jest czysto, personel się stara i panuje tu bardzo miła atmosfera.
Spory basen, długo czynny, bo od 8 do 20. Nigdy nie brakowało miejsca na leżakach. Hotel zapewnia ręczniki także na basen. Czysto, miło, sympatycznie.
Mało funkcjonalne wyposażenie pokoju niestety. Jest aneks kuchenny, ale stół z krzesłami już tam się nie mieści, więc śniadanie na upalnym tarasie. Gniazdka w całym pokoju dwa. Klimatyzator wycelowany prosto w łóżko, więc trzeba się nakombinować z ustawieniami, żeby nocą chłodzić, ale nie zamarznąć. Klimatyzacja płatna 5 eur za dzień.
Zielona oaza na obrzeżach Faliraki. W przeciwieństwie do ogromnych hoteli spa, czuliśmy się jak z wizytą u rodziny. Kameralnie, przyjaznie, spokojnie.
Zaangażowanie właścicieli. Personel. Zadbany duży basen i teren wokół basenu z leżakami. Tawerna prowadzona przez fantastycznego Steva i jego żonę Marię, serwująca najlepsze salatki i domowe wino na Rhodos. Wieczorem hotelowy pub na świeżym powietrzu z dużym wyborem drinków. Brak tłumów rozwrzeszczanych dzieci. Działającą klimatyzacja. Czysto.
Achousa to hotel 3 gwiazdkowy I taki jest jego standard. Twarde łóżka i spartańskie wyposażenie pokoju np. jedno krzesło i brak stolika. Akustyka hotelu, cienkie ściany Słychać innych gości i trzaskanie drzwiami.
Pobyt oceniamy pozytywnie. Pokój sprzątany codziennie, łóżka w miarę wygodne. W wyposażeniu płyta grzewcza, lodówka, szklanki, patelnia, garnki i sztućce. W łazience prysznic. Codziennie świeże, czyste ręczniki. Klimatyzacja w pokoju jest ale działa po opłaceniu 5€ za dobę. Na terenie hotelu duży basen obok którego jest bar. Można tam dobrze zjeść i się napić. Jest dużo leżaków a otoczenie bardzo zielone i przede wszystkim z dala od ruchliwej ulicy.
Wiele hoteli w tym mieście ma basen położony tuż przy ulicy a Achousa Hotel wyróżnia się tym, że jest na uboczu wśród zieleni
Chyba tylko to, że klimatyzacja dodatkowo płatna
wszystko super , czysto , mila obsluga , ........
winda , wifi ,
Drugi raz byśmy nie przyjechali, materace stare z roztoczami, wyrobione, hotel przy głównej drodze dosyć mocno głośno w pokoju, w naszym pokoju cały czas meowki przez cały pobyt obsługa hotelu nie reagowała pokój w standardzie naszych starych hoteli z lat 80 odległość hotelu od centrum 1,5 km.
Pobyt był bardzo przyjemny. Nastawiliśmy się na zwiedzanie wyspy więc ten hotel był dla nas wystarczający. Hotel posiada stare instalacje, choć bardzo zadbany i czysty. Parking jest bezpłatny. Klimatyzacja jest dodatkowo płatna. Wybraliśmy opcję bez wyżywienia i to był strzał w 10 chociaż codziennie jedliśmy śniadanie przy basenowej restauracji. W ostatni dzień wypiliśmy pysznego drinka przy basenie i skorzystaliśmy z basenu. Pani sprzątaczka pytała codziennie czy coś potrzebujemy i robiła makeup naszego pokoju. Nie posiadamy nawet zdjęć z hotelu bo było tak super 🙂
Cisza, spokój, przemiły personel, lokalizacja blisko centrum
Stare instalacje ale za tą cenę naprawdę jest super i uważamy że to zaleta
Opis hotelu zgodny z informacjami. sprzątanie codzienne. Dobra baza wypadowa na wycieczki samochodowe. Dodatkowo dojście do 4 plaż w okolicy w czasie 25-35 min.
Dobra baza wypadowa na wycieczki samochodowe. Dodatkowo dojście do 4 plaż w okolicy w czasie 25-25 min.
Blisko hałaśliwej drogi . Wielki minus to działania rezydentów którzy za wszelką cenę chcieli anulować nasz transfer sprzed Hotelu. Dążyli do wymuszenia na nas przejścia na przystanku do którego zgodnie z przepisami trzeba dojść w upale 1 km. Choć przystanek jest na przeciw hotelu to jest po przeciwnej stronie czteropasmowej drogi. Działanie to było niezgodne z umową. Informacja zostawiona na recepcji jasno wskazywała godz.. odbioru z recepcji hotelu.
Dla mnie hotel super. Czyściutki co jest dla mnie najważniejsze. Pokoje nie są nowoczesne, jednak w tej cenie jest wszystko co potrzeba żeby spędzić miło wakacje. Pokoje codziennie sprzątane bardzo dokładnie, a właściciele hotelu są bardzo pomocni i sympatyczni. Basen zadbany, jednak ja z niego nie korzystałam bo wolałam przepiękne pobliskie plaże -np. Tragonau.
Miejsca parkingowe bez problemu jeżeli planujesz wynająć auto. Przystanek autobusowy zaraz obok hotelu w dwie strony. Bar hotelowy i mini sklepik.
Dla mnie wszystko było na plus
Pokojom przydałby się remont, obsluga przemiła Piwo na recepcji lub przekąskę można kupić właściwie 24/7, basen w porządku czysty woda ciepła. 20 minut pieszo do plaży głównej, 30 min pieszo do zatoki Quinna, hotel położony w cichej lokalizacji (nie licząc cykad za dnia)
Cudowna obsługa, bar 24/7
Pokoje do remontu (zepsuta spłuczka, ciężko otwierające się drzwi, brak kontaktu w łazience i przy łóżkach).
Bardzo miła obsługa, przesympatyczny Pan kelner i barmanka, dobre jedzenie. Dużym plusem był brak \"walki\" o leżaki przy basenie.
Miła obsługa
hotel dla osób spragnionych ciszy i spokoju i lubiących dużo chodzić. Do najpięknięjszej zatoki 3,5 km, do innych plaż niewiele bliżej. Dobra komunikacja publiczna do Rodos i Lindos
kameralne położenie, super obsługa, czysto, aneks kuchenny w pokoju
mało urozmaicone posiłki
Wrzesień 2016 - Położenie hotelu w dobrej lokalizacji, parę kroków do przystanku autobusowego, krótkim spacerem można dojść do atrakcyjnych zatok Anthony Quinn oraz Ladiko, a także w drugą stronę - do centrum Falirak oraz (trochę dalej) do Water Parku. Bez problemu można dojechać autobusem do Rodos czy Lindos, blisko do marketów a także wypożyczalni aut/skuterów. Fajna baza wypadowa dla osób nie spędzających wyjazdu tylko w hotelu. Sam hotel do luksusowych nie należy, ale ma wszystko, co potrzeba, jedyne czego mi brakowało, to czajnika (ale nie pytałem obsługi o to czy dostanę, tylko zwyczajnie gotowałem wodę w garnku) oraz jakiegoś płynu do zmywania naczyń i gąbki. Obsługa codziennie ogarniała pokój i wymieniała ręczniki oraz pościel, raz się pojawiła podczas naszego pobytu w pokoju, zapukała i spytała się czy później ma być sprzątanie - po naszym wyjściu zostało wszystko ogarnięte jak zwykle. W lobby jest mały sklepik z najpotrzebniejszymi artykułami typu woda, coś do przegryzienia i w normalnych cenach, może jakieś grosze drożej niż w markecie. Z basenu za bardzo nie korzystaliśmy, ale jest i wydawał się przyjemny. Ogólnie hotel polecamy, jest to bardzo dobre miejsce oceniając stosunek jakości do ceny.
Położenie, obsługa, stosunek jakość/cena, codzienne sprzątanie pokoju
Płatna klimatyzacja
Spędziliśmy w Achousa aż 14 dni. Jest to do zrobienia, ale na wiele rzeczy trzeba przymknąć oko i zagryźć zęby. Pokoje bardzo skromne. Telefon chyba 30-letni, ale działał, radio było, ale nie działało, brak tv. Szafki, krzesła, łóżka, łazienka - wszystko bardzo stare. Łóżka są niewygodne. Ale... kiedy poprosiliśmy o wymianę materaca, to właściciele wymienili mi go jeszcze tego samego dnia i szczerze przeprosili za nieudogodnienia. Uważam, że obsługa jest bardzo uprzejma i pomocna. Jeśli chodzi o mapę Rhodos, bądź o wskazówki, co warto zobaczyć i jak najlepiej dojechać tam itd. to za to właściciele mają ogromny plus ode mnie. Jedzenie w snack barze tanie, podstawowe, bo podstawowe, ale smaczne. Dla mnie ogromnym minusem był hałas. Rozumiem, że wakacje, że nikt czasu nie mierzy, ale lokatorzy z pokoi obok często późno wracali, głośną rozmawiając idąc korytarzem, a czasami nawet i krzycząc. Drzwi nie są szczelne, pod dołem są \"szpary\", także chcąc nie chcąc wszystko się słyszy. Basen ? Dla Nas to było wybawianie po całym dniu zwiedzania w 50 stopniowym upale wskoczyć i się schłodzić.. ale dookoła basenu jak i leżaków dużo mrówek. 3/4 leżaków połamanych, fakt faktem można na nich jeszcze leżeć, ale trzeba być ostrożnym. Wi-fi ? Jest, ale na 2 piętrze baaaardzo słabe. W ciągu 15 minut kilka razy trzeba się ponownie logować... Klimatyzacja ? Ciężko byłoby wytrzymać bez, ale jednak trzeba za nią extra zapłacić (65e za 2 tyg.). Czysto ? Ogólnie tak, ręczniki wymieniane codziennie, podłoga w łazience przecierana, od czasu do czasu odkurzone. I to by było na tyle jeśli chodzi o sprzątanie. Myślę, że wanna nie była myta przez 14 dni. Dużym plusem, że w pokoju jest lodówka, talerze, sztućce, szklanki. Jest to ułatwienie, żeby np. śniadanie sobie samemu zrobić w pokoju. Położenie ? Super, ok. 1,5 km spacerkiem do plaży, nie cały km do super marketu i fajnych małych restauracji. Plus za bar na parterze. Hotel podstawowy dla niewymagających.
- położenie, - miła obsługa - tanie i smaczne jedzenie
- hałas - czystość - bardzo stare wyposażenie pokoi - wi -fi -
Hotel dla niewymagających. Dość daleko od centrum. Jest przystanek przy hotelu ale autobusy to sobie jeżdżą jak chcą mimo rozkładu jazdy. Pokój prosto umeblowany ale generalnie czysty i wyposażony we wszystko co potrzeba, plus za aneks kuchenny. Obsługa na recepcji pomocna i bardzo miła. Płatna klima i sejf. Z basenu praktycznie nie korzystaliśmy ale leżaki były darmowe. Mieliśmy wykupione tylko śniadania - generalnie dramat. Codziennie to samo w małych ilościach i mały wybór (chleb tostowy, mielonka, ser zółty, jakis dżem i to wszystko, do picia sok lub herbata). Generalnie masz to za co płacisz. Ze względu na fakt, że jesteśmy raczej małowymagający (w hotelu tylko śpimy) to generalnie nie byłam jakoś specjalnie zawiedziona. Samo Faliraki to raczej miejscowość dla młodzieży, kolejny raz wybrałabym miasto Rodos. A sama wyspa Rodos przepiękna.
- aneks kuchenny
- daleko od centrum -śniadania - codziennie to samo, marna mielonka i ser, i w sumie tylke, bardzo monotonnie
Hotel dla ceniących spokój. Odległość od miasta i plaży zmusza do spacerów, ma to swoje zalety (ruch). Do miejskiej plaży tak samo daleko jak do Zatoki A. Quinna... Proponuję tę drugą. Pokoje sprzątane każdego dnia, wymiana ręczników także. Nie ma co narzekać. Na wakacje jadę by skorzystać ze słońca i ciepłej wody w morzu czy tez w basenie, a nie siedzieć w hotelu.... Ogólnie pobyt udany. Polecam szczególnie dla tych którzy nie muszą mieć 5 gwiazdek by poczuć się szczęśliwymi....
oddalony od plaży i od miasta
Generalnie nie mam zastrzeżeń ddo pobytu w Arousa.Do plaży jest 1800 m do piaszczystej a w drugą stronę około 1500m do urokliwej , kamienistej zatoki Antony Quina gdzie nakręcano film Działa Navarony.
Super obsługa . Czystość.Posiłki
Trochę potrzebuje remontu