Acharavi Mare (ex. Beis Beach)

Nie był to hotel, który mnie zachwycił,ale nie pozostawił też przykrych wspomnień. Poniżej o wadach i zaletach hotelu:)

Hotel brudny zaniedbany pokoje tak samo jak cały obiekt . Jedzenie monotonne bardzo mały wybór potraw. Na posiłki trzeba było czekać w kolejce ponieważ stołówka była bardzo mała . Luczba leżaków na plaży jak i przy basenie nie proporcjonalna to ilości gości . Basen brudny zaniedbany .

Hotel odnowiony. Ładne, choć niewielkie pokoje. Bary, restauracje, lobby- bardzo przyjemne dla oka. Miła, uśmiechnięta i pomocna obsługa. Jedzenie bardzo smaczne, choć dość monotonne- mimo wszystko, każdy bez problemu znajdzie coś dla siebie. Mała ilość leżaków przy głównym basenie. Baseny niewielkie, plaża kamienista- wyposażyć się w buty do pływania! A przy okazji zakupów w jakimkolwiek sklepie na Korfu, nie zapomnijcie o tym, by kupić puszkę/saszetkę dla kotów- same o to nie poproszą, a ich sytuacja na wyspie jest tragiczna!

Hotel bardzo dobry, pokoje czyste(codzienna zmiana pościeli i ręczników) łazienka jak na greckie standardy jest na wysokim poziomie. Obsługa hotelu na najwyższym poziomie( szczególna pochwała dla Mariusa który dba w szczególny sposób o wypoczywających) przepiękna lokalizacja przy samym morzu. Jedzenie b. Dobre, wszystkiego dużo,jak czegoś zabraknie - od razu donoszą. Polecam z ręką na sercu

Hotel jest wspaniałym miejscem. Z ręką na sercu polecam.

Kod hotelu HOT19836
Nazwa  Acharavi Mare (ex. Beis Beach)
Miejsce  Grecja / Korfu / Acharavi
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, tenis, rowery

Zielone wzgórza i oliwne gaje otoczone błękitnym morzem

Zabytkowe stare miasto z wąskimi uliczkami i fortecami

Malownicze wioski z autentyczną grecką atmosferą

3.5
3.8

Wyświetlono 30 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Dominika

Zalety

- hotel jest naprawdę uroczy, ma fajny grecki klimat i jest przepięknie położony. z jednej strony widać góry a z drugiej morze, to naprawdę niezapomniane widoki - bardzo miły personel , bardzo dobrze mówią po angielsku - pokoje sprzątane codziennie, pokój gustownie urządzony - smaczne jedzenie

Wady

- Pierwszy raz nie wróciłam z hotelu objedzona, dla jednych to może być zaletą a dla innych wada. Jedzenia nie brakowało,ale był bardzo mały wybór. Szczególnie dla osób,które nie jedzą mięsa. - długi czas oczekiwania na stolik, mimo że były wolne miejsca - basen był bardzo brudny, widziałam że próbowali go coś czyścić ,ale nie do końca wychodziło - bardzo mało leżaków na plaży - Uwaga,prysznice są źle wykonane przez co może zalać cały pokój!

2.0
Paulina

Zalety

Nie polecam hotelu

Wady

Bród , nie smaczne jedzenie ,mały basen ,znikoma ilość leżaków ,nie smaczne drinki

5.1

Zalety

Miła obsługa, spokojna okolica, ładne pokoje, ciekawa infrastruktura całego obiektu.

Wady

Niedokładne sprzątanie pokoi- mam wrażenie, że sprzątanie polegało tylko na zmianie ręczników, pościeli, zabraniu śmieci. Nikt nie mył luster, podłóg, czy nie opróżnił popielniczki z balkonu. Za mało leżaków przy głównym basenie.

Łukasz

Zalety

Czystość Obsługa Lokalizacja Jedzenie

Beata

Hotel jest wspaniałym miejscem. Z ręką na sercu polecam.

Zalety

Wszystko jest super

Wady

Bardzo miła obsługa hotelu, ale personelu brakowało do pracy, nie wykorzystane miejsca np.bar w lobby, który powinien serwować napoje cały czas a nie od 17tej bo pierwszy raz w życiu do posiłków zawsze była kolejka, ludzie zamiast pić kawę w lobby siedzieli na sali gdzie serwowano jedzenie. Pokoje ładne w miarę czyste.

Zalety

Nasz widok z pokoju był na morze i jeden z basenów co dawało dużo radości, zarówno rano jak i wieczorową porą. Klimatyzacja działała beż zarzutu. Jedzenie ogólnie bardzo słabe ale pizza robiona na świeżo na sali to petarda. Było ardzo gorąco,więc brakowało miejsc chroniących dzieci od słońca, dorosłych również.

Wady

Permanentny brak leżaków dla odpoczywających, zarówno na basenie jak i przy linii brzegowej. Brak jakichkolwiek atrakcji dla dzieci był tylko jeden występ magika. Animatorów widzieliśmy tylko raz zaranczyli dwie krótkie piosenki dla dzieci zresztą tylko przed jego wystepem.Dla dorosłych był jeden wieczór grecki, gdzie ludzie spragnieni zabawy brali w nim udział i to warte bylo uwagi.W sumie jak na 11 dni pobytu to nuda.brakowalo zabaw np. lotek , aerobiku w wodzie piłki wodnej i innych atrakcji.

Pobyt - Październik 2022

Szczerze mówiąc, czytając opinie moich poprzedników, mam wrażenie jakbyśmy opisywali inny hotel, inne miejsce...my jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni z pobytu! Wszystko dobrze zorganizowane, wszyscy uprzejmi i pomocni, jedzenie świetne- bardzo duży wybór i , jak to mówią, każdy znajdzie coś dla siebie;) oferta basenowa fajna, plaża bardzo fajna, czysta, kamyczkowa, ale wystarczy założyć buty na skałki i jest ok; pokoje duże, czyste i codziennie z grubsza sprzątane, ręczniki też co dzień wymieniane, duże, wygodne łóżko; komarów już prawie nie było, zresztą warto wziąć urządzenie i wkładki p-komarowe;) pani Aneta, rezydentka z Itaki bardzo miła, życzliwa i gotowa zarażać miłością do wyspy;)ogólnie super i polecamy !!!

Zalety

Pokoje super, czystość wystarczająca, baseny extra, domki w ogródkach więc super, że nie jakiś jeden wielki budynek kilkupiętrowy, ogród zadbany, obsługa bardzo miła, jedzenie świetne, organizacja hotelu dobra; w barach niewielka oferta drinków i napojów, ale świeże i zimne;) plaża fajna....nie bardzo wiem, do czego się doczepić;) z czystym sumieniem polecamy .

Wady

Brak jakichkolwiek animacji w hotelu, czy na plaży, ale byliśmy poza sezonem i goścmi byli głównie młodzi ludzie z małymi dziećmi i starsi , więc też super potrzeb w tym zakresie nie było .

Artur

Zweryfikowana opinia pracownika

Pobyt - Październik 2022

Elegancki hotel na północnej części wyspy, ulokowany w sąsiedztwie pięknego krajobrazu, który można podziwiać z tarasu.

1.4
Bożena

Pobyt - Wrzesień 2022

Najgorszy hotel w jakim byłam, pokoje ładne lecz brudne, basen ładny lecz brudny. Szyby przy basenie wyglądają jak obsmarkane. Obsługa recepcji przy meldowaniu miło się uśmiechała i obiecywała że bez problemu będzie można przedłużyć dobę. Przy wyjeździe powiedziano nam, że nie ma wolnych pokoi i nie ma możliwości dopłacić do dłuższego pobytu. Oczywiście było to nie prawdą bo pokój który mieliśmy, a wyjeżdżaliśmy o 1 w nocy stał pusty. Jedzenie bardzo niskiej jakości, nie doprawione. Mrożonki z supermarketu, ser feta lepszy w Biedronce. Najgorsze że chodziły po jedzeniu zielone muchy i nikt nie zwracał na to uwagi. Jak ktoś wcześniej pisał kucharz to mistrz recyklingu 🙂 Alkohole też bardzo słabej jakości. Wi-Fi to żart nigdzie nie działało. Animacje bardzo słabe. Brak wody w pokoju. Plusy piękny widok, obsługa sprzątająca i kelnerzy . Łazienki dostępne ogólne brudne i śmierdzące.

Zalety

Widok z pokoju.

Wady

Najgorszy hotel w jakim byłam, pokoje ładne lecz brudne, basen ładny lecz brudny. Szyby przy basenie wyglądają jak obsmarkane .

5.3
Adrian

Pobyt - Czerwiec 2022

Hotel był nadal w remoncie. Brak restauracji a La carte, brak strefy wellness, brak sali kinowej, brak animatorów i jakiejkolwiek rozrywki wieczorem, no może oprócz muzyki na żywo. Ta ostatnia została zorganizowana prawdopodobnie przez skargi na znaczną rozbieżność stanu faktycznego względem oferty. Nie było również miniklubu i niczego z oferty dla dzieci.

Zalety

Położenie. Piękny widok na morze. Rewelacyjny basen.

Wady

Nieprzygotowanie do sezonu. Brak ww. atrakcji . Nieczynny taras z widokiem na morze. Nadal był w remoncie. Brak atrakcji dla dzieci. Brak restauracji a La carte. Brak internetu w pokojach. Niestaranne sprzątanie pokoju. Kurz zalegał jeszcze z czasów remontu. W powietrzu czuć było zapach farby.

daX

Hotel i miejscowość dla niewymagających.Hotel w pięknym ogrodzie,obsługa miła,ale klimatyzacja dramatyczna!!Ekologiczna-czyli prawie żadna!A spanie przy otwartych oknach niemożliwe bo miliony komarów.No i wielki minus za plażę-kamienista,wąska i brudna.Leżaki można brać z hotelu,ale brak parasoli.W miasteczku mało wieczornych rozrywek dla młodych.Mamy porównanie z Rodos i wiemy,że warto poszukać i jednak dokładnie czytać oferty i opinie.Nas północ Korfu rozczarowała.

czesław tarach

byliśmy tydzień do 19.07.11 hotel fajny przy samej plaży oddzielony mało ruchliwą uliczką plaża kamienista ale w morzu piasek i długo płytko.zaletą hotelu jest niska kameralna zabudowa bujna roślinność dwa baseny.miła obsługa,jedzenie dobre.wadą jest słaba klima,nam się udało mieliśmy indywidualną,a druga to bardzo ciepła niezbyt czysta woda w jednym z basenów.polecam wynajęcie motorówki na 2(50eu)do 4 godz.w Roda 2km od hotelu.wynajęcie samochodu 6-7 osobowego 70 eu za dobę.nam się bardzo podobało,hotel był prawie pusty,barman i recepcjonistka mówią po polsku . naprawdę polecam

Michał M

Pobyt - Sierpień 2012

Rozbieżności z ofertą , utrudnienia, odchylenia od standardów: 1. Nieczynny jeden z dwóch basenów (fotografia) 2. Nieprzygotowany kort tenisowy do gry (fotografia) 3. Brak dostępu do internetu mimo wykupienia pakietu. 4. Brak codziennej wymiany ręczników 5. Wymienione ręczniki posiadają niesprane plamy 6. Nie zadbane pokoje. Grzyb na ścianach (fotografia) 7. Brak higieny na stołówce: a. Podczas posiłków obecne zwierzęta (koty) które wyjadają resztki jedzenia z odstawionych talerzy (fotografia) b. Nieprzygotowane miejsca do posiłków c. Mrówki na stołówce 8. Potrawy które kończą się na stole szwedzkim nie są uzupełniane 9. Nieład i brud wokół hotelu. Stojąca woda gnije i śmierdzi. (fotografia) 10. W ofercie polskie programy TV ? dostępny jest tylko jeden polski program. 11. Plac zabaw dla dzieci jest nieprzygotowany i niezdatny do użytkowania (fotografia) 12. Brak gorącej wody w pokojach. Hotel nie spełnia podstawowych standardów higieny. Wyjątkowy brak szacunku ze strony właścicieli hotelu do klientów. Brak higieny przy czyszczeniu pokoi. Codzienne dyskomforty żołądkowe po posiłkach objawiające się niestrawnością. Brudna plaża przy hotelu. To tylko część problemów które oficjalnie zgłaszamy do organizatora - ITAKA. Dramat. Jeśli wybieracie się tutaj - zabierzcie własne ręczniki i środki czystości do łazienki.

3.2
Mateusz

Pobyt - Sierpień 2012

Hotel pozostawia wiele do życzenia... pokoje "sprzątane" każdego dnia (z wyjątkiem niedziel), z tym, że sprzątanie ogranicza się do zamiatania podłogi i wygładzenia prześcieradeł na łóżkach. Jeśli chcesz, żeby ręczniki by?y wymienione na inne (co nie oznacza czyste) i dostać papier toaletowy (przydział 1 rolka dziennie), pamiętaj o zostawieniu napiwku. Łazienka brudna, sprzątanie obejmuje jedynie sporadyczne zmycie podłogi czarną od brudu wodą. Pościel poplamiona, można odnaleźć na niej włosy poprzednich gości. Klimatyzacja niesprawna, przez pierwsze 4 dni w ogóle nie działała, potem ruszyła na 2 dni i znowu padła... Wydawanie posiłków jest nieporozumieniem... Śniadanie w godz. 7:30-10:00, przyjście na śniadanie po godz. 9 oznacza pustki na tacach z jedzeniem, co chwilę brakuje kubków, sztućców, talerzy... kelnerzy zaczynają zbieranie tac z jedzeniem chwilę przed 10, nie przejmują się tym, że goście hotelowi jeszcze z nich korzystają. Na stołówce panuje chaos, stoliki nie są sprzątane na bieżąco, więc znalezienie wolnego jest niemałym wyzwaniem. Jednak najbardziej odpychające jest to, że na stołówce, między stolikami chodzą koty, które wyjadają z odstawionych talerzy resztki jedzenia - na obsłudze nie robi to żadnego wrażenia... Właścicielka hotelu (lub żona właściciela) jest osobą niezwykle antypatyczną, "pilnuje porządku" w hotelu każdego dnia. Patrzy krzywo na osoby, które wieczorem siedzą przy basenie i nie zamawiają napojów w barze hotelowym. W ofercie hotelu jest mowa o 2 basenach i korcie tenisowym. Czynny jest tylko 1 basen, a kort tenisowy jest w stanie nie pozwalającym na grę.

madzik

Pobyt - Sierpień 2012

Bardzo sympatyczny hotel. Będąc na miejscu, zastanawiałam się wielokrotnie, kto pisał te niektóre niepochlebne opinie? Hotel położony 10m od morza, posiada piękny, ogromny ogród, żyjący własnym życiem. Hotel leży u zbiegu miejscowości Acharavi i Rody, co pozostawia możliwość spędzania wieczorów w rozmaitych miejscach. Bardzo miła obsługa hotelowa - bez problemu można było porozmawiać z nimi, zapytać, poprosić o doniesienie czegoś na stołówkę - nigdy nie odmówili (nawet gdy poprosiłam o doniesienie nutelli o 10, kiedy śniadanie już się skończyło). W basenie nie było tłoku, leżaki zwykle dało się znaleźć przy basenie bez konieczności zajmowania ich o 8 rano (co troszkę zmieniło się po przyjeździe dużej grupy Polaków...). Na kolacji i śniadaniu każdy mógł znaleźć coś dla siebie, codziennie było coś nowego. Warto pamiętać, że wybierając ten hotel decydujecie się na 3*, a nie 5, bo mam wrażenie, że niektórzy spodziewają się, że zastaną cuda wianki. Hotel warty swej ceny. Jedzenie w lokalnych knajpkach pyszne, w sezonie może być problem z wynajęciem samochodu więc warto zatroszczyć się o to wcześniej. Są też skutery, które umożliwiają na wyruszenie w krótsze podróże - do Kassiopi lub Sidari. Wyspa piękna. Polecam.

Tom

Pobyt - Lipiec 2012

Bardzo spokojny hotel oraz okolica. Dla osób potrafiących sobie samemu zorganizować czas, gdyż jest tam mało atrakcji oprócz restauracji. Ale wypożyczając skuter (18 euro/dzień) lub samochód (40 euro/dzień) można każdy dzień spędzić bardzo ciekawie jeżdżąc po całej wyspie (stolica- Kerkyra, kanał miłości-Sidari). Wypożyczając skuter należy zwrócić uwagę, że często pływaki w baku są wygięte i pokazują rezerwę nawet jeśli jest jeszcze połowa pół baku paliwa, więc często oddaje się skuter z 1/2 czy 2/3 ilości paliwa, a po oddaniu pan właściciel spuszcza sobie 3-4 literki. Praktycznie w każdej przystani można wypożyczyć zadaszoną motorówkę (od 15 euro/h). Polecam pojechać do Paleokastritsa i tam wypożyczyć na 3 godzinki łódź, najlepiej w 4-6 osób (60 euro) i popływać wokół wysepek i dzikich plaż; niesamowite przeżycie. Ale wracając do hotelu, serwują bardzo dobre jedzenie, dobrze przyprawione, duże ilości, co dzień oprócz powtarzających się rzeczy coś nowego. Minusem są przerwy w pracy klimatyzacji (jeden dzień działa, dwa nie, bardzo różnie). Uwaga na komary. Obok hotelu sklep spożywczy (piwo -1 euro, cola- 1,5l -2 euro, woda 1,5l -0,5 euro). Ciepłe posiłki w tawernach zaczynają się od 6 euro/os i są przepyszne. Basen hotelowy mały, ale wystarczający w zupełności. Bar przy basenie od 11 do 17 oferuje piwo po 2 euro, drinki po 3-6 euro, polecam grillowanego kurczaka z frytkami za 6 euro (bardzo pyszny). Obsługa hotelu bardzo miła i pomocna. Hotel zasypia ok 23 godziny; najbliższa dyskoteka i nocne życie w Rodzie, kilometr plażą. Mimo, że hotel nie znajduje się w tętniącym życiem kurorcie, a nawet można powiedzieć, że Acharavi to wioska, to i tak był to nasz najlepszy wyjazd w życiu!!!

Sylwia

Pobyt - Czerwiec 2012

Jedzenie świetne, bardzo dobre i różnorodne. Pokoje czyste i zadbane. Byliśmy bardzo pozytywnie zaskoczeni co do standardu hotelu. Niestety dzięki pani z recepcji w upale czekaliśmy na pokój 2h (zakwaterowanie od 14.00), gdyż kazano nam czekać na pokoje przy basenie zamiast na recepcji gdzie było zdecydowanie chłodniej. Jednak trudno, żeby przez jedną osobę negatywnie odbierać cały hotel. Klimatyzacja kiepska. Położenie hotelu SUPER. Można było wynająć quad i zwiedzić tą cześć wyspy, która jest bardzo ciekawa. Niedaleko do Sidari, Kassiopi oraz Cape Drastis. Świetne miejsca polecam!

adam

Pobyt - Czerwiec 2011

Jedzenie rewelacja, obsługa ok, warto wypożyczyć samochód na 2-3 dni i oobjechać Korfu, wycieczka \"rejs berbecue\" beznadzieja-lepiej nie korzystać, knajpki w okolicy, dyskoteki-1500 m od hotelu- generalnie ja zapaciem po ok.1800 zł- za tę cenę warto, za cenę aktualną nie warto.

mariusz

Pobyt - Maj 2011

A najlepsze to są polskie animantorki - Patrycja i Ela - serdeczne pozdrowienia ode mnie i żony oraz oczywiście od Kalinki:))

Ela

Pobyt - Kwiecień 2011

Hotel położony w pięknym ogrodzie, w cichej okolicy, do centrum Acharavi ok. 5-10 minut spacerem, w pobliżu supermarket, tuż przy plaży (kamienistej!!!), jedzenie dobre, urozmaicone, ale to raczej FB niż All Incl. Bar przy basenie zamknięty, bardzo mało napoi do wyboru, brak soków, praktycznie nie było przekąsek między posiłkami. Ładny basen. Pokoje OK, czyste, ładnie urządzone. Do Korfu ok. 45 min autobusem, do Sidari 15-20 min.

Acharavi Mare (ex. Beis Beach)