Hotel godny polecenia.Piękne, czyste pokoje, pyszne jedzenie, miła obsługa.Polecam z czystym sumieniem.......
Lot tureckimi liniami jak najbardziej w porządku .Miłym zaskoczeniem był serwowany na pokładzie posiłek i napoje . Pani Blanka- "pilot ,a nie jakiś rezydent" z wdziękiem i poczuciem humoru pilota Luft Wafe oddelegownego karnie do pilnowania obozu karnego, witająca "z uśmiechem" gości na lotnisku w Altanyi , nie wróżyła na starcie nic dobrego ... .Po "pozbyciu"się nas z autobusu Pani "pilotka"pożegnała nas pospiesznie do dnia następnego ,kiedy to miała czas na odpowiedzi na nasze najpilniejsze pytania . Straciliśmy , więc jeden dzień na zapoznawanie się na własną rękę z zasadami panującymi w hotelu , jego topografią itd. itp.
Na szczęście pracownicy hotelu wiedzieli za co biorą wypłatę i po co tam są .Miła ,fachowa i stale uśmiechnięta obsługa przez cały nasz pobyt służyła pomocą , była "do usług " . Podobno byliśmy jedną z pierwszych ,polskich grup w tym hotelu , tak więc nie pośpiewaliśmy na imprezie karaoke .Opinię o Polakach ( szczególnie u animatorów i barmanów((: ) pozostawiliśmy podobno bardzo dobrą .W Orient Palace byliśmy kilkunasto osobową paczką i wszyscy wracaliśmy zadowoleni z urlopu .Mankamenty: Pani Blanka ! ! ! Brak polskiego rezydenta ,animatorów .Nie humanitarna godzina wylotu do Polski 7.00 - o 3.00 wyjazd z hotelu . Generalnie ,POLECAM ! ! ! P.S. Pozdrówcie na miejscu Simbada, Kenana, Mahometa, Pokera i całą paczkę animatorów od Jarka i Michaelli.
Hotel bardzo dobry. Opcja all inclusive w pełni zaspokoi nawet największych żarłoków. 6 posiłków dziennie. Jedzenia i picia "do bólu". Hotel bardzo dobrze wyposażony, nazywany przez niektórych hotelem o złotych klamkach. Pokoje przestronne i dobrze wyposażone, ale uwaga: pokoje 2 osobowe w budynku głównym nie nadają się na dostawkę. Bardzo małe, jak na hotel 4*, a co dopiero na 5*. Są to pokoje dwu i TYLKO dwu osobowe. W szczycie sezonu obsługa kwateruje w miarę wolnych miejsc. Może się tak zdarzyć, że dwie osoby dostaną "mieszkanie" 2-pokojowe, a może być tak, że 3 osoby chcą zakwaterować w pokoju typowo 2 osobowym w budynku głównym, albo każą dopłacać za większy pokój (który inni dostali za darmo) po 20-25 EUR za dobę. Poza tym drobnym incydentem hotel naprawdę rewelacyjny. Plaża bardzo kiepska i brudna oddalona od hotelu o ok. 1 km. Dowozi na nią bezpłatny busik hotelowy (o pełnej godzinie i o pół, busik rusza z hotelu, a o 15 po i 45 rusza z plaży). Animacje w porównaniu z tymi w hotelach tunezyjskich na przykład - słabe i mało śmieszne. Hotel położony ok. 10 km od centrum Alanii raczej na odludziu. Do centrum można się dostać dolmuszem za 1 YTL od osoby (trzeba podejść ok 500 m z góry do głównej drogi) lub Taxi za 25 YTL (za kurs z Plaży Kleopatry pod sam hotel).
Witam wszystkich zainteresowanych. Właśnie wróciłem z osobą towarzyszącą z Orient Palace. Było świetnie, okolica piękna, położenie hotelu super, obsługa i wyżywienie rewelacyjne, nic dodać nic ująć. Dla mnie bomba! Wszystkim polecam!
hotel bajka nie chcialo sie wracac do rzeczywistosci!
Za wakacyjny tatuaż odbity na poszewce trzeba zapłacić 35euro, nie polecam dzieciom - trochę kosztowne!!!
Uwaga na wakacyjne tatuaże ,ktore można zrobić w hotelu. Brudzą pościel!!!! . Za którą później trzeba płacić w EURO.
Polecam hotel. Bezstresowe wakacje. Flagi polskiej nie ma, ponieważ nasi rodacy są skąpi (napiwki) i kłótliwi
Miłych wakacji.
Własnie wróciłam z urlopu w tym hotelu.
Polecam wszystko naprawdę na poziomie i można tam spokojnie odpocząć.
Własnie wróciłam z urlopu w tym hotelu.
Polecam wszystko naprawdę na poziomie i mozna tam spokojnie odpocząć
Witam serdecznie i z czystym sumieniem wszystkim polecam Orient Palace :-)).
Wczoraj wróciliśmy z cudownych wakacji, po których ciężko wrócić do rzeczywistości ;-)). Fantastyczny hotel składający się z czterech obiektów, położony na rozległym terenie wśród zieleni, sympatyczna i kompetentna obsługa, świetnie podane, wyśmienite jedzenie w ilościach wręcz niewiarygodnych. Żadnego problemu nie stanowi usytuowanie hotelu w pewnej odległości od morza, ponieważ na plażę dowozi wysłużony busik, którego sympatyczny kierowca rekompensuje niedogoności związne z przemieszczaniem ;-)). Nie jest również problemem dojazd do oddalonej o kilka kilometrów Alanyi - dolmusze kursują stale i do późnych godzin nocnych. Jedynym mankamentem hotelu jest średnio sympatyczna, nieco nachmurzona pilotka - rezydent Pani Blanka (podpisuję się pod wypowiedzią Jarka) - może to wynik upalnego klimatu, który męczy jednak Polaków, a może znużenie monotonią pracy???? Pani Blance proponuję dluższy urlop lub zmianę pracy i będzie super. Zastanawiające są równeż ostrzeżenia rezydentki przed ew. zakupami produktów typu skóry, złoto czy dywany w "niepewnych" miejscach i polecanie tego typu zakupów w miejscach "pewnych", czyli wskazywanych na wyjazdach przez ną pilotowanych.... ;-)) . To tyle tytułem oceny - rezydentka to tylko mała chmurka na bękitnym niebie, a ogólnie duża 5 !!! POLECAM, spędzicie cudowne wakacje.
Pozdrawiam animatorów i całą obsługę hotelu - A&R
Witam serdecznie i z czystym sumieniem wszystkim polecam Orient Palace :-)). Wczoraj wróciliśmy z cudownych wakacji, po których ciężko wrócić do rzeczywistości ;-)). Fantastyczny hotel składający się z czterech obiektów, położony na rozległym terenie wśród zieleni, sympatyczna i kompetentna obsługa, świetnie podane, wyśmienite jedzenie w ilościach wręcz niewiarygodnych. Żadnego problemu nie stanowi usytuowanie hotelu w pewnej odległości od morza, ponieważ na plażę dowozi wysłużony busik, którego sympatyczny kierowca rekompensuje niedogoności związne z przemieszczaniem ;-)). Nie jest również problemem dojazd do oddalonej o kilka kilometrów Alanyi - dolmusze kursują stale i do późnych godzin nocnych. Jedynym mankamentem hotelu jest średnio sympatyczna, nieco nachmurzona pilotka - rezydent Pani Blanka (podpisuję się pod wypowiedzią Jarka) - może to wynik upalnego klimatu, który męczy jednak Polaków, a może znużenie monotonią pracy???? Pani Blance proponuję dluższy urlop lub zmianę pracy i będzie super. Zastanawiające są równeż ostrzeżenia rezydentki przed ew. zakupami produktów typu skóra, złoto czy dywany w miejscach "niepewnych" oraz promocja w/w towarów w miejsach "pewnych", czyli wskazywanych podczas pilotowanych przez nią wycieczek i wyjazdów. To tyle tytułem oceny - pilotka to tylko mała chmurka na błękitnym niebie, poza tym duża 5 !!! POLECAM !!!! Spędzicie cudowne wakacje, podobnie jak cała nasza rodzina.
Pozdrawiam animatorów i całą obsługę hotelu - A&R
świetnie prowadzone animacje dla dzieci i dorosłych, każdego wieczoru prezentowany był program artystyczny na wysokim poziomie, animatorzy niestety nie mówią po polsku ale tłumaczą na angielski, niemiecki, rosyjski i holenderski - w hotelu buło dużo holendrów. bardzo urozmaicone jedzenie na obiedzie: do wyboru jest kilka dań miesnych, warzywa i olbrzymia ilość ciast, tortów i owoców. jedynym mankamentem jest mał ilosć leżaków przy basenach ale na plaży nie ma z tym problemów. obsługa hotelu miła. hotel jak najbardziej polecam!
Wspaniały zadbany hotel, miła i sympatyczna obsługa, jedzenie bardzo smaczne, urozmaicone , wysoka estetyka podania, codziennie sprzatane pokoje .
Do centrum łatwo się dostać poprzez dolmusze.
Plaża kamienista oddalona od hotelu, ale regularnie jeżdżący mikrobus rozwiązuje ten problem.
Polecam wszystkim , zwłaszcza tym dla których ważne jest czystość i estetyka.
Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne. Hotel leży jakie 20 min od centrum ( dolmusz 1 YTL od osoby, staje za szlabanem hotelu bub przy drodze głównej) i niestety nie jest położony przy plaży. Nie jest to jednak aż takie ucišżliwe. Plaża jest w odległoci ok. 1 km. Dojechać można bezpłatnym busem lub przespacerować się. Na plaży jedzenie i napoje bez ograniczeń, ale uwaga nie ma ręczników. Ręczniki można wypożyczyć codziennie na kartę ( 5 EUR kaucji od osoby) tylko przy basenie w budynku głównym. Pokoje super. Budynek główny ma bardzo malutkie pokoiki tylko na 2 osoby, ale z 2 osobnymi lóżkami. W pozostałych budynkach sš łoża małżeńskie, za to każdy ma dla siebie apartament ( sypialnia, super łazienka, pokój dzienny aneks kuchenny), zaopatrzony w zimne napoje barek ( 1-szy wkład gratis, potem bezpłatnie uzupełniana tylko woda), czajnik bezprzewodowy, herbata, kawa. Baseny sš 3 baseny. Najbardziej zatłoczony jest ten przy budynku głównym tutaj sš animacje. Powodzeniem cieszy się również ten ze zjeżdżalniami dla dzieci. Najmniej ludzi jest przy najwyższym basenie, praktycznie długo nie ma nikogo, można mieć cały basen dla siebie. Jedzenie jest go bardzo dużo i jest naprawdę dobre. Nie można narzekać. Wiadomo, że dania się powtarzajš, ale można codziennie wybrać co innego, dużo sałatek i owoców. Bar drinki sš ok., dla pań polecam czekoladowy. Barmani przygotujš praktycznie wszystko, czego się zażyczy. Codziennie wieczorem sš wieczory animacyjne ok., 1,5 godz. na scenie przed budynkiem głównym oraz dyskoteka na tarasie ( jeli kto nie ma ochoty pojechać do miasta). Obsługa z obsługš różnie. Męska obsługa w jadalni jest rednio miła dla kobiet jeli siedzš same. Jeli Siedzi przy nich jaki facet to jest ok., nie trzeba czekać na drinki i nie zaczepiajš. Panie, które sprzštajš pokoje sš bardzo miłe, zawsze było czysto. Zostawialimy czasem 1 EUR. Mielimy kompozycje z ręczników i wszystko poukładane, wyczyszczone i wymienione. Zakupy inf.dla Pań na straganach ustawionych przed hotelem jest taniej niż w miecie bo tam już im odbija, a ceny należy zbić ponad 50% tego co mówiš. Ogólnie polecam, ja osobicie pojechałabym tam jeszcze raz.
Witam serdecznie. Właśnie wczoraj wróciłem z wypoczynku w tym hotelu. Jestem bardzo zadowolony z wyboru. Wszystkim zainteresowanym polecam ten hotel i to miejsce. Rewelacja!
Hotel super. Operator GTI już nie - tragedia.
Witam serdecznie i z czystym sumieniem wszystkim polecam Orient Palace :-)). Wczoraj wróciliśmy z cudownych wakacji, po których ciężko wrócić do rzeczywistości ;-)). Fantastyczny hotel składający się z czterech obiektów, położony na rozległym terenie wśród zieleni, sympatyczna i kompetentna obsługa, świetnie podane, wyśmienite jedzenie w ilościach wręcz niewiarygodnych. Żadnego problemu nie stanowi usytuowanie hotelu w pewnej odległości od morza, ponieważ na plażę dowozi wysłużony busik, którego sympatyczny kierowca rekompensuje niedogoności związne z przemieszczaniem ;-)). Nie jest również problemem dojazd do oddalonej o kilka kilometrów Alanyi - dolmusze kursują stale i do późnych godzin nocnych. Jedynym mankamentem hotelu jest średnio sympatyczna, nieco nachmurzona pilotka - rezydent Pani Blanka (podpisuję się pod wypowiedzią Jarka) - może to wynik upalnego klimatu, który męczy jednak Polaków, a może znużenie monotonią pracy???? Pani Blance proponuję dluższy urlop lub zmianę pracy i będzie super. Troszkę zastanawiające są równiż "ostrzeżenia" rezydentki przed zakupem pamiątek typu złoto, skóry, dywany w sklepach "niepewnych", czyli innych niż polecane w czasie wycieczek jako "pewne" ;-)). A zatem - mała chmurka na całości to rezydent hotelu, a ostatecznie dla całości duża 5 :-)). POLECAM ORIENT PALACE, na pewno spędzicie cudowne wakacje !!!
Pozdrawiam animatorów i całą obsługę hotelu - A&R
Totalne NIE POLECAM nawet za karę. Syf i gnój. To wszystko.
żadnych
jeden wielki syf i nic więcej
Nigdy wiecej do tego hotelu nie wroce. Z Wezyrem bylem pierwszy raz i na pewno ostatni. Szkoda czasu i pieniedzy
Koszmar