Acar

3.5

Nie polecam , zdjęcia na stronie nie mają nic wspólnego z rzeczywistością jak wygląda hotel . Pytałam przy podpisaniu umowy pracownika na Długiej czy to jest ok hotel i polecił i pojechaliśmy do okropnego hotelu . Na stronie było że ultra all inclusive , wyboru jedzenie nie było , napojów też , żadnego drinku tylko piwo i wino . Stary remont , brak ciepłej wody , niedziałający TV . Gdy poprosiłam o zmianę hotelu to zażądali ode mnie dopłaty ponad 1000 zł chociaż nie z mojej winy trafiłam do takiego okropnego hotelu który nie warty swoich pieniędzy.

bardzo ok jesteśmy bardzo zadowoleni , lokalizacja ok jedzenie dobre

Hotel czysty, schludny. Pani sprzątająca zaglądała do pokoju codziennie. Pokój maly, ale bardzo ładny i również czysty. Oceniam hotel na bardzo dobry :)

Hotel wystarczający, nie idealny ale bardzo fajny. Obsługa super!!!

Hotel czysty, pokój odnowiony (niektórzy skarżyli się na swoje pokoje - warto dopłacić i wybrać pokój standard). Wyżywienie wspaniałe - duża różnorodność - nie wszystkiego udało mi się spróbować. Obsługa uprzejma. W ostatnim dniu (już po wymeldowaniu) otrzymaliśmy gratis lunch i napoje aż do odjazdu o godz. 17

Nazwa  Acar
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Obagol
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, sporty wodne, bez paszportu, rozrywka i życie nocne, parking

150 m od żwirowo - piaszczystej, publicznej plaży, gdzie ma wydzielone miejsce, przejście tunelem pod ulicą

4.1
5.5

3.5

Wyświetlono 134 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
2.0
Yana

Zalety

Nic

Wady

Wszystko

5.9
Marek

bardzo ok jesteśmy bardzo zadowoleni , lokalizacja ok jedzenie dobre

Zalety

jedzenie ok, all 24 h możliwość jedzenia nawet do 3 rano

Wady

brak wi fi nawet po zapłaceniu działa tylko w lobby, słabe alkohole

Aleksandra

Zalety

Dobre jedzenie, czysty, przyjemna obsługa.

Wady

Mały basen, plaża bardzo blisko więc wizyty na basenie są zbędne.

Natalia

Hotel wystarczający, nie idealny ale bardzo fajny. Obsługa super!!!

Zalety

Największą zaletą hotelu jest lokalizacja, blisko do plaży, sklepu, biuro wycieczek od razu pod hotelem, dużo miejsc imprez. Następnie obsługa bardzo pomocna, miła, przyjazna- Panowie z baru super, a zwłaszcza Pan Mustafa. W pokoju czysto, schludnie, codziennie było sprzątane. Jest winda, basen, duży wybór jedzenia- wszystko super.

Wady

Basen niestety był czynny 9-18, fajnie byłoby popływać w nocy, jednak jak najbardziej rozumiem takie godziny otwarcia. Jedzenie było spoko, jednak "menu" powtarzało się co 2-3 dni. Po tygodniowym pobycie zaczyna się nudzić. Zupki średnie, oprócz kremu z pomidorów. Dość cienkie ściany w pokojach...

Bogdan

Zalety

Kuchnia

Wady

Należy unikać pokojów "economy"

Basia

Nie było źle...blisko morze, pokoje dość duże, 5 pięter z windą, widok na basen lub na kebaba po drugiej strony ulicy.

Zalety

Możliwość skorzystania ze spa (masaż dla dwojga 1,5h za 50 €), odległość od morza, miła obsługa.

Wady

Chyba najsłabszym punktem programu było jedzenie. Będąc na allegro w 4 gwiazdkach, mógłby się już pojawić wybór jakiś konkretnych dań, a nie zestaw do samodzielnego przygotowania z przyprawami. Jeden wieczór, kiedy zobaczyliśmy sushi, wydawało nam się, że może chociaż raz...skosztujcie, a potem ładujcie na talerz. Owoce- spory wybór, dobre desery. Soki- do rozcieńczania wodą.

3.7
Jacek

Zakwaterowano nas w starej części hotelu, której stan pozostawiał BARDZO wiele do życzenia. Uważam, że było to celowe zagranie ze strony hotelu by wymusić zmianę pokoju za dodatkową opłatą. Jedzenie niestety słabe, tak samo infrastruktura hotelowa. Napoje na plaży hotelowej dodatkowo płatne. Animacje zupełnie nieinteresujące i codziennie te same, a szkoda ponieważ razem z żoną bardzo lubimy brać w takich udział. Obsługa nie zna języka angielskiego i jest na niskim poziomie. Nie mamy nigdy wysokich wymagań co do hoteli, ale tu było zdecydowanie poniżej jakichkolwiek oczekiwań. Ogólnie nie polecam hotelu, już dawno ma za sobą lata świetności. Jedynym plusem jest lokalizacja.

Zalety

Wady

Wyżywienie, obsługa, infrastruktura

5.1
Jan

Hotel dla niewymagających. W miarę schludnie, w miarę czysto, jest jedzenie, basen, bar. Nic nie urzekło, ale też nic nie zachwyciło. Pokój - lodówka, czajnik, balkon, klimatyzacja, TV (kanały tylko tureckie lub niemieckie, słaby sygnał), balkon z plastikowym stolikiem i 2 krzesłami wychodzi na ulicę (hałaśliwa, słychać muzykę w nocy). Łazienka z prysznicem i suszarką do włosów. Basen niewielki, ciasno ułożone leżaki, od połowy dnia w cieniu, obok bar z whisky/wódką/ginem z nalewaków do wymieszania z colą/fantą/spritem. Dodatkowo piwo (chyba bezalkoholowe), wino i raki. Śniadania i lunche monotonne, te same produkty pojawiają się na stołach z poprzednich posiłków, jeśli nie zostały zjedzone. Przy śniadaniu brak słodyczy. Najlepsze kolacje - codziennie coś ekstra oprócz stałych dań: sushi (niedobre), szaszłyki (smaczne), ryba (smaczna), kebab (robiony na bieżąco, ale przez pierwsze 40min kolacji). Wieczorne animacje raczej dla dzieci, chociaż animator próbuje też zaangażować mlodzież do udziału. Brak darmowego WIFI, nawet w lobby (2e za dobę za osobę). Leżaki i parasole za darmo na plaży (jakieś 500m od hotelu). Do samej plaży bliżej - 5min spacerkiem. Oburzającą sytuacją było to, że obsługa weszła nam do pokoju, mimo zdecydowanego sprzeciwu z naszej strony - byliśmy w łóżku, a pani się uparła, że serwisant ma sprawdzić telewizor (ostatecznie nic nie naprawił). Było to bardzo niezręczne i niekomfortowe. Nigdy się z tym wcześniej nie spotkałem.

Zalety

Blisko do plaży. Na kolację dają coś "ekstra". Schludnie i czysto.

Wady

Brak darmowego WIFI. Przeciętne jedzenie, chociaż zróżnicowane. Wąski wybór alkoholi i bezalkoholowe piwo (albo baaardzo słabe). Hałas w pokoju wieczorami. Obsługa weszła do pokoju, mimo naszego sprzeciwu.

Dariusz

Hotel bardzo fajny ,personel bardzo pomocny ,czysto skromnie i cicho

Zalety

Jedzenie bardzo dobre

Nataalia

Było w spaniele, mimo iż byliśmy w starej części hotelu nie mam żądnych uwag. Jeśli ktoś jedzie na wakcję, aby szukać samych wad zapewne je znajdzie. Mój pobyt oceniam 10/10 Jedzenie było pyszne i świeże.

Michał

Hotel adekwatny do swojej ceny. Dobre jedzenie, duży wybór. Pokoje sprzątane codziennie. Obsługa bardzo miła i uprzejma.

Zalety

Animatorzy hotelowi, gry, zabawy, rozrywka. Snack bar. Lokalizacja blisko miasta i plaży. Polska muzyka. Napoje podawane w szkle, bar 24/7, posiłek nocny.

Wady

Głośno działająca klimatyzacja. Nieco mały basen. Alkohole lokalne o posmaku i zapachu perfum. Drobne uszkodzenia i zużyte sprzęty w pokoju. Płatny bar na plaży.

5.9
Marzena

Byliśmy tydzień w maju, hotel w dobrym położeniu ,jedzenie ok, nudno i brak jakichkolwiek animacji , wi-fi płatne, bar na plaży płatny.

Zalety

Dobre położenie

Wady

Wi-fi płatne Brak animacji

Bartosz

Super hotel obsługa bardzo miło polożenie jest bardzo dobre hotel bardzo czysty co jest dla mnie bardzo istotne

Teresa

Pobyt - Październik 2023

Super lokalizacja.Personel bardzo pomocny.Jedzenie-zawsze coś można wybrać.,zupa o 23..Hotel klubowy bez animacji ale w związku z położeniem nie trudno gdzieś się zabawić.

Zalety

Czystość lokalizacja

Wady

Budynki hotelowe poza głównym to jakieś nieporozumienie.Czy

Waldi

Pobyt - Październik 2023

Jeśli ktoś szuka ekskluzywnych warunków może być zawiedziony. Ja osobiście jestem zadowolony, warunki spełniały moje oczekiwania jak na hotel z czterema gwiazdkami w Turcji.

Zalety

Położony blisko plaży, bardzo smaczne i urozmaicone wyżywienie, przemiła i sympatyczna obsługa hotelu, bliskość różnych sklepików i bazaru, wewnętrzny basen.

Wady

Przydałaby się może jakaś kosmetyka w niektórych częściach hotelu.

Patryk

Pobyt - Październik 2023

Pierwsze dni były tragiczne, biorąc pod uwagę, że wykupiliśmy opcje standard pokoju, którego zdjęcia widzieliśmy, a dostaliśmy „family room” w starej części hotelu. Droga do pokoju wiodła przez brudne i zniszczone klatki schodowe przez zaplecze. W pokoju brak cieplej wody i czasami prądu. Po tym jak daliśmy w ramach dodatkowej zachęty pare euro, pani stwierdziła ze porozmawia z managerem i postara się załatwić inny pokój. Dwa dni później byliśmy już w nowej części hotelu i nowym pokoju, który spełnił nasze oczekiwania, jednak miał problem z drzwiami, których czasami nie dało się zamknac i trzeba było chwile z nimi wojować. Jedzenie w hotelu było bardzo smaczne i był to niesamowity plus tego wyjazdu. Jeżeli ktoś planuje wyjechać żeby odpocząć do tego hotelu, stanowczo odradzam. W pokojach słychać wszystko co dzieje się na terenie hotelu, miedzy innymi muzykę do godziny 24 oraz głośne rozmowy i śmiechy pijanych ludzi do jakiejś 3-4 nad ranem każdego dnia.

Zalety

Jedzenie Obsługa

Wady

Głośno Malo zachecajacy do korzystania basen Stara część hotelu w bardzo słabym stanie

Robert

Pokoje bardzo czyste , sprzątane często i bardzo dokładnie. Personel bardzo przyjazny i miły.

Zalety

Bardzo dobre jedzenie. Super personel , dobra lokalizacja.

Wady

Mały basen. Bardzo kameralny. Brak darmowego baru na plaży.

Olga

standard room - wszystko czyste i zadbane, estetyczne; obsługa hotelu jak i baru bardzo przyjazna i pomocna, jedzenie pyszne i różnorodne, obiadokolacje przez cały tydzień praktycznie się nie powtarzały, jedynie w snack barze codziennie był hamburger i frytki. W ofercie na stronie nie widziałam wzmianki o nocnym posiłku, tj. zupie dostępnej do 02:00 :) Zawsze były jakieś wolne leżaki przy basenie, ani razu się nie zdarzyło, aby zabrakło miejsca - czy to na zewnątrz, czy na stołówce.

Artur

Sam hotel jak na tureckie warunki trochę po niżej średniej a mieszkaliśmy w odnowionej części. Pokój duży z balkonem. Łazienka wymagała remontu ale do przeżycia. Wszystkie gniazdka i kontakty ruchome. Brak szamponu i płynu go kąpieli, w dozowniki coś do wszystkiego+ szydełko. Oświetlenie pokoju i łazienki dość skromne i kapryśne. Sprzątanie pokoju i wymiana ręczników ok. Brak ręczników plażowych i płatne wifi, ale o tym wiedzieliśmy wcześniej. Alkohole i napoje tylko z nalewaka prócz rakii. Załoga nie grymasiła jeśli poprosiłeś o alko bez dodatku typu woda, sprite cola. Do wyboru wódka, whiski, rakija, wino. Za dopłatą o 6 euro osiem rodzajów drinków. Nie miały wzięcia.

Zalety

Położenie! obsługa! jedzenie!

Wady

Wymaga remontu w całości. Mały basen. Przy pełnym obłożeniu za mało leżaków. Animacje a raczej ich namiastka to niestety najsłabszy punkt tego hotelu, nie polecam rodziną z dziećmi.

Generalnie polecam. Recepcja, kelnerzy bardzo sympatyczni. Tip przy jakości sprzątania pomógł tylko raz ale nie było tragedii. Za każdym razem podłoga porządnie myta płynem. Plaża dosyć blisko, na pewno dalej niż 150 metrów. Jedzenie bardzo smaczne. Hotel dosyć mały co udaje za plus. Raczej nie przystosowany dla dzieci i było ich niewiele. Wieczorem głośne animacje nawet do 12. Od strony ulicy muzyka całą noc. Plaża hotelowa to najsłabszy element. Panowie pilnujący jej swoim zachowaniem sugerują że tylko tip może coś poprawić.

Zalety

Sympatyczna obsługa, smaczne jedzenie

Wady

Hałas, obsługa plaży

Acar