Abou Nawas Hammamet

bardzo dobry jest ten hotel dla rodzin z dziećmi

brud to mało powiedziane ale najwięszą tragedią jest plac zabaw i niby basen. Połamane bujawki do basenu krytego nie da wejść, ręczniki leżaki brudne nieoprane TEN HOTEL WYNAGA GENERALNEGO REMONTU ( tynk odpada ze ścian )

Zdecydowanie nie polecam tego hotelu!!!Bylismyw2008.Tragedia!hotel niczym PRL!Jedzenie katastrofa.Ilość kto pierwszy ten lepszy!Wczasowicze z All\'em traktowani jako druga kategoria!Tunezyjczycy z zewnątrzPlaża,basenWszędzie tubylcy!na plaży nie ma all\'a!Animacja-ogólnie Ciechocinek!Najgorsze-pokój z grzybem na drewnianej klimatyzacji,koleżanki mróweczki, tygodniowy kurz!2razy w ciągu14 dni wymienione ręczniki!Pointerwencji w informacji ciągle cisza i brudek.Ojmożna by pisać-jesli ktoś sie zastanwia moge podesłać zdjęcia dzieki którym dostalismy zwrot części pieniedzy za usługe niezgodną z umową!piszcie na aleksandra.zet@o2.plBywaliśmy tu i tam, w tej sytuacji wykupiliśmy wycieczkę z dnia na dzień, juz wiem dlaczego jeszcze były miejsca.

Hotel wymaga remontu.

Hotel nie był najnowszy, ale miał duże pokoje (bez suszarki!). Sprzątany był codziennie (wraz z wymianą ręczników). Kolacje dobre (pyszne ciasta!), śniadania skromniejsze, ale też w porządku. Obsługa dobra, nie była nachalna. Nie było większych atrakcji w hotelu (animacje, dyskoteki), ponieważ był styczeń i hotel był zajęty w 10%. Do plaży 200 m, spacerkiem przez ogród hotelowy. W hotelu był także basen kryty, temperatura wody - 32 stopnie.
Wycieczkę załatwiałem przez portal Wakacje, chciałbym podziękować pani Agnieszcze Szewczuk z profesjonalną (i sympatyczną) pomoc.

Nazwa  Abou Nawas Hammamet
Miejsce  Tunezja / Hammamet / Hammamet
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje, all inclusive
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi

5.9

Wyświetlono 16 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
kocur

xxx

Pobyt - Listopad 2008

Beduinb

Pobyt - Sierpień 2008

Hotel Spoko Jedzenie jak dla mnie bardzo ok. Każdy znajdzie coś dla siebie, dużo mięsa, warzyw,ryb,deserów przede wszystkim dużo coca coli :) wszędzie jej nalewają. Jak dla kelnera dasz 1 kebab ( dinar :) ) to zapamięta Ciebie i jak zobaczy że przyszedłeś na śniadanie, obiad, kolacje to odrazu przyniesie Tobie to co pierwszy raz zamówiłeś u niego:) do stolika jeszcze przed przed przyjściem twoim - jest bardzo miłe ale czasami chciało by się czegoś innego napić. Dużo sałatek i deserów ( smaczne ciasta ). Ja osobiście wszystko jadłem i problemów większych nie miałem, piszę większych:)

Sztela Czesława

Pobyt - Lipiec 2008

Jedzenie byle jakie,jabłka to nie jest owoc regionalny tunezji .a gdzie malony i arbuzy,w kazdym mięsie dużo kości.w fasolce po bretońsku był i makaron spagetti.KIeliszki brudne .W przypadku brzydkiej pogody zadnych rozrywek.

Mila

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel nie jest taki zły jak o nim piszą :) Może bardziej dla nie oczekujących luksusów, dla tych którzy spędzają tylko noc w hotelu. Jedzenie smaczne, animacje mogłyby być bardziej ciekawe. Cena adekwatna do poziomu hotelu. Nam się podobało :)

van mlekau

Pobyt - Sierpień 2006

nie byl to Ritz ale ogolnie nie ma co biadolic... zreszta ja nie do hotelu tam sie kisic przyjechalem tylko lezec plackiem gdzie sie da poza budynkiem i moczyc postac w basenie lub morzu....NAM SIE PODOBALO !!!

Krzchu

Pobyt - Sierpień 2006

Godny polecenia, obsługa bardzo sympatyczna, sprzwdawcy w okolicy również.

marika

Pobyt - Lipiec 2006

Hotel raczej w starszym wydaniu, lecz posiada wiele zalet. Jedną z głównych jest fakt, że nie tworzy zwartej bryły (blockhausu) lecz jednopiętrowy rozgałęziony układ. We wrześniu w hotelu było już b. spokojnie tzn. brak animacji... Podobno wcześniej więcej się działo. Daltego młodym osobom polecam wyjazd we wcześniejszym terminie. Ogólnie ok.

Gabaa

Pobyt - Czerwiec 2006

Hotel bardzo sympatyczny. W prawdzie nie jest nowoczesny, ale czysty, spokojny z dość duzym balkonem.Za 1 dinara napiwku(2,5zł) pokojówka sprzatała dokładnie, łacznie z układaniem porozrzucanych ubrań. Plaża czysta, nie trzeba płacić za lezaczki. Polecam to miejsce :-)

Pobyt - Maj 2006

Mi osobiście bardzo sie tam podobalo, codziennie sprzatanie, atrakcje srednie poniewaz czesto leciala muzyka tunezyjska co dla polakow jest ciezkie do zniesienia, ale znajduje sie obok rowniez dyskoteka w sumie to w samym hotelu i prawde mowiac nie zaciekawa, ale zawszye mozna jechac do centrum gdzie jest ich wiele ciekawych. (aha i taka mala uwaga dla dziewczyn uwaga na animatora, ktory nazywa sie sophi :P jak ktos sie wybierze tam prosze pozdrowic go od moniki:P) polozenie hotelu jest dobre niedaleko sa sklepy, a do samego centrum hammametu mozna dojechac taxowka i nie ma problemu na jej zlapanie bo jada czesto, kosztuje to 5 dinarow(kurs dinara wynosi ok 2 ,50) jedzenie szwedzki stol, bardzo dobre, przemila obsluga, jesli ma ktos wiecej pytan mozna je wyslac na adres dziacha212@o2.pl

Michał

Pobyt - Maj 2006

Na hotelu zawiodłem się bardzo. Najpierw przygotujcie się na walkę o pokój, te lepsze bowiem są zaklepane dla Arabów i Francuzów. Jedzenie, a szczególnie śniadania fatalne - bardzo mało, często nieświeże (szczególnie owoce) i monotonne. kolacje już lepsze. Oczywiscie jedzenie przez 3 dni weekendu lepsze - przyjeżdzają Włosi, francuzi i Arabowie na weekend to trzeba się pokazać (ale tez nie oczekujmy cudów). Przygotujcie się na koty biegajace bo restauracji i po kuchni. Obsługa a szczególnie kelnerzy traktują cię jak obywatela 3 klasy, obgadują cie za plecami i głupio się podsmiewują myslac, ze nic nie rozumiesz. Sprzataczka hotelowa bardzo leniwa. Jej praca polega chyba tylko na sprzątaniu łożka i mówienia dzień dobry, bo nie doświadczysz odkurzania czy zmiany ręczników chyba, ze wyraźnie tego zarzadasz. A no i najwazniejsze jeżeli jedzac kolację w restauracji pamietaj by nie porudzić obrusa, na śniadanie bowiem bedziesz miał ten sam. Można by duzo jeszcze wymieniać. Ogólnie hotel zrobił na mnie bardzo negatywne wrażenie, szczególnie, ze zdjecia zostały lekko zretuszowane (basen wyglada na większy a w rzeczywistości to brodzić gdzie nie sposób plywać itp.).

luiza

Pobyt - Kwiecień 2006

Hotel dla ceniących spokój raczej dla starszych ,w okresie II poł.czerwca czyli przed sezonem totalna cisza i spokój na terenie hotelu zero animacji i rozrywek ,plaża super nie ma zadnego tłoku ,hotel starszego typu otoczony pieknym ogrodem co nie wątpliwie jest plusem.Pokoje bardzo skromne z działającą bez zarzutu klimatyzacją .Polecam dla ceniących spokój dodam ze przed sezonem,poniewaz w sezonie dostepne sa animcje dyskoteki itp

ania

Pobyt - Marzec 2006

w terminie weekendu majowego tj.przełom kwietnia i maja w hotelu jest bardzo mało gości z zagranicy, organizuje się w nim sympozja dla Tunezyjczyków, nie ma żadnych animacji na basenie, ani baru na plaży, dyskoteka nie funkcjonuje, nie można uprawiać żadnych sportów wodnych, korty tenisowe są nieudostępniane - wszystko z powodu tego iż sezon w tym hotelu rozpoczyna się w czerwcu, zalety to - spokój i brak kolejek przy posiłkach, ( które są wydawane w żółwim tempie ), dla osób średniowymagających jest ok, tak jak w Polsce w odnowionym postkomunistycznym hotelu trzygwiazdkowym.