Po przeczytaniu wielu negatywnych opinii na temat biura TOP Touristik pojawiła, się niepewność. Jednak tydzień na Malcie z tym biurem przebiegł bezproblemowo. Wszystko zgodnie z umową. Przekaz informacji i dokumentów, jasny i zrozumiały. Transfer punktualny. Polecam.
Mimo tego, że w ofercie mieliśmy transfer z i na lotnisko, w dniu odlotu transfer nie przyjechał do naszego hotelu (po około 40 osób). Dodzwonić się na infolinię nie można, ponieważ działa w określonych godzinach, a transfer mieliśmy mieć o 21:30. Numer alarmowy nie odpowiada. Po kontakcie z lokalnym partnerem, dostawaliśmy różne informacje o transporcie. Kazali nam czekać na autobus, a potem informowali, że nie zamówili. Musieliśmy jechać Taxi. Przyjechaliśmy trochę ponad godzinę przed odlotem
Niestety złe doświadczenia z tym biurem w dzień powrotu nie przyjechał po nas autokar Dzwoniliśmy na numer alarmowy infolinię jaki też wakacje.pl przez które żeśmy kupili to wycieczkę ale niestety nikt nigdzie nie odebrał telefonu maile wysłane też były bez odpowiedzi w recepcji hotelu też nikt nic nie wiedział w związku z tym w ostatniej chwili musieliśmy wziąć taksówkę żeby dojechać na lotnisko zapłaciliśmy około 250 zł Złożyłam reklamację czas rozpatrywania tej reklamacji trwa około półtora!
Dramat! Nie polecam nikomu. Wycieczka do Dubaju za kosmiczne pieniądze patrząc na to jaką dostaliśmy ofertę. Jednego dnia zabrakło dla nas jedzenia na basenie, a drugiego alkoholu (all inclusive)... transfer z ludźmi z innego hotelu, katastrofa, godzinę czekania w aucie aż jaśnie Państwo się zjawią.. nawet miejsc w samolocie nie mieliśmy koło siebie... Po złożeniu reklamacji po powrocie, biuro odpisało że ustosunkowuje się tak, że trzeba było dzwonić od razu do opiekuna, ciekawe kto by zapłacił
Dobra organizacja czego się nie spodziewałem. Nie mniej jednak myślałem że rezydentka która się nami opiekowała spotka się z nami po przylocie i powie co zwiedzić co zobaczyć może coś zorganizuje ale niestety nie; z lekka czułem się zniesmaczony tym. Ale jeśli chodzi o samo biuro podróży to 5+, bardzo się też cieszę że, wyszukałem przez platformę wakacje.pl, z call center dzwonili po rezerwacji i przed samym wylotem w celu omówienia szczegółów i w razie pytań byli gotowi odpowiedzieć.
Nie mam zastrzeżeń, biuro wywiązało się z umowy. Wszytko ok
Sam hotel i godziny lotu zgodnie z opisem. Sama organizacja - porażka... Po wylądowaniu w Barcelonie brak rezydenta czy jakiejkolwiek informacji, gdzie szukać transferu. Biegaliśmy w nerwach po lotnisku, dopytując gdzie czekać na autobus - jeśli ktoś nie zna języka angielskiego to się nie dowie. Autobus wysadził nas i zabierał z powrotem z przystanka 500 metrów od hotelu - trzeba wlec się z ciężkimi walizkami. Brak informacji o godzinach powrotnego transferu na tablicy - trzeba pytać w recepcji.
Biuro Top Touristic to nierzetelne biuro podróży. Bardzo zła organizacją pr,ede wszystkim tranferów z lotniska do hotelu i z hotelu na lotnisko. Ws,ystki informacje przekazywane podróżnym albo są błędne albo transfer odbywa się nie z hotelu tylko z miejsc na mieście oddalonych od hotelu. Kontakt z Rezydentem jedynie telefoniczny a i tak jego zdanie nic nie gwarantuje. W naszym przypadku polecił wziąć nam taxi w ramach transferu a gdy wystąpiłem o zwrot kosztów to biuro odmówiło. NIE POLECAM.
Zakupiłam wycieczkę z lotem z Girony. W kwietniu już otrzymałam informację od linii lotniczych, że lot został odwołany. Czekałam na info z biura podróży ale jej nie otrzymałam więc zaczęłam interweniować. Wysyłam maile potwierdzające odwołanie lotu przez Ryanair i otrzymywałam ciągle informacje od biura podróży, że oni o niczym nie wiem i tak przez 2 miesiące. Wiedząc że wylot nie dojdzie do skutku otrzymałam ponaglenia o zapłacie drugiej części kwoty za wakacje. Unikać szerokim łukiem!
Lecieliśmy z tym biurem drugi raz, tym razem na Cypr. Wszystkie informacje i karty pokładowe dostaliśmy na maila. Hotel fajny, transfery na czas, spotkanie z rezydentem w hotelu, ale nie byliśmy, więc się nie wypowiem.
Porażka. Wyjazd kupiony w TOP Touristik przez Wakacje.pl. Od początku problemy z czekaniem na karty pokładowe. Miały być do 23 godz. przed odlotem, a były 9 przed. Powrotne dostaliśmy przed odlotem z Maroka, a tam trzeba prosić się na recepcji o wydrukowanie (i płacić). Przelot z Ryanair gdzie rozrzucają rodziny po cały samolocie jak się nie dopłaci pierwszeństwa wejścia. Za walizkę 520 zł. Rezydent porażka, w ogóle się nigdy nie pojawił. Na e-mail o interwencję odpisali żeby iść do recepcji.
Transfer był po prostu okropny, po prostu nie istniał i nie było o nas żadnej informacji. Moje małe dzieci i ja długo czekaliśmy, aż coś zostanie ustalone, a do hotelu zawieziono nas po drodze kolejnym transferem
oferta zgodna z opisem, wszystko ok, transfery też ok, ale trochę brak rezydenta z którym można byłoby porozmawiać i ustalić zasady i ewentualne wycieczki, i pogadać, dobrze, że było sporo rezydentów z Exim Tour to można było coś się dowiedzieć i uzgodnić, szkoda bo kontakt z rezydentem Biura jest na miejscu potrzebny, a w tum Biurze niestety nie ma takiej możliwości, nawet nie ma telefonu do jakiegokolwiek rezydenta...brak zatem rezydenta...trochę szkoda bo inni mogli mieć kontakt a My nie....
Proszę omijać szerokim łukiem. Transfer na lotnisko z hotelu nie zabrał nas do autobusu. Musiałam jechać w stresie i nerwach taxi na własny koszt. Po złożeniu reklamacji dostałam odpowiedź, że rzekomo nie stawiłam się na transfer. Żenada
Nikomu nie polecam tego biura podróży, chyba, że chce sobie zepsuć od razu na początku wakacje!! Wybraliśmy to biuro tylko dlatego, że mieli w ofercie hotel, który chcieliśmy. Jakie było nasze zdziwienie, gdy po przyjeździe do hotelu okazało się, że nie ma tam dla nas pokoju! Biuro to zrobiło świadomie, bo bali się naszej rezygnacji, bo na miejscu okazało się, że ten hotel był czynny tylko w 1/3 przez remont!! Po 3 godzinach dzwonienia i czekania na recepcji dali nam inny tańszy hotel...
Nie polecam nikomu tego biura podróży, chyba, że chcecie sobie zepsuć wyjazd! Byliśmy z nimi na Malcie, bo tylko oni mieli hotel, który nam się podobał! Po przyjeździe do hotelu okazało się, że biuro nie zrobiło dla nas tam rezerwacji! Zrobili to świadomie, bo dopiero na miejscu okazało się, że wybrany hotel był w totalnym remoncie i czynny w 1/3. Obawiając się, że zrezygnujemy z wyjazdu zabukowali nam bez naszej zgody inny hotel! Na minus również brak rezydenta w hotelu! Nigdy więcej z Top T.
Super, Wszystko zapięte na ostatni guzik.. Organizacja rewelacja
Oferta zgodna z opisem, transfer w porządku, ale nerwy z powodu polecenia odprawienia się w liniach lotniczych samemu na dzień przed odlotem bez wcześniejszego powiadomienia do dziś nie opanowane, brak rezydenta przez cały dwutygodniowy pobyt, odprawa z powrotem już ok, ale nerwy były czy znowu nie będzie trzeba samemu się odprawiać, trochę słabo. Rezydenci innych biur codziennie w hotelu opiekowali się swoimi klientami co byłe miłe, a my niestety sami, podobno nie opłacało mu się przyjeżdżać,
Bardzo negatywnie oceniam organizatora. Wydano nam dwa vouchery na transfer na dwóch różnych przewoźników przez co wprowadzono nas w błąd jedno z biur było zamknięte haos mają klienta w nosie nigdzie nie ma rezydentów o 12 w nocy z dwójką maluchów musieliśmy zapłacić ponad 400 zł za taksówkę nigdy więcej z biurem typu krzak
Omijać to biuro podróży, zapłaciłeś dalej radź sobie sam zero pomocy ,złe informacje liczy sie kasa .Hotel pięć gwiazdek ??? może 4 na wyrost