W tym roku organizacja jest tragiczna. W biurze zatrudniają osoby, z którymi nie da się porozumieć. Jak syn jeździł z nimi od 7 lat i nigdy nie miałam żadnych zastrzeżeń to ten rok jest ostatni, kiedy z nimi jedzie. Aż się boję co będzie w trakcie imprezy jak teraz są problemy
Nie polecam biura .Wpłaciłam zaliczkę rok temu na obuz prosili zeby nie wypłacać pieniędzy ze przejdą na ten rok na obuz.Niestety obuz się nie odbył a oni nie chcieli wypłacić pieniędzy z wielką łaska po przepychance pisemnej raczyli zwrócić 75% moich pieniedzy
Nie polecam biura.Niekompetentne osoby na wysokich stanowiskach bez szacunku do drugiego człowieka.
Zielona szkoła zaplanowana na 05.2020 dla dzieci z 8 klasy szkoły podstawowej nie odbyła się i jest to zrozumiałe - ze względu na panująca sytuacje epidemiczną. Niestety Biuro Podróży Szarpie Travel odmawia zwrotu wpłaconych zaliczek wszystkim dzieciom. Pomimo tego, ze zgodnie z prawem musza dokonać zwrotu. Nie polecam. Oszuści. Dzieci i ich rodzice tez znajdują się w trudnej sytuacji i nie maja żadnego obowiązku pomagania Szarpie Travel! Wielu z nich straciło pracę a Szarpie Travel zawłaszcza sobie ich pieniądze!!! Na stronie piszą, ze zaliczki są zabezpieczone funduszem gwarancyjnym!
Nie polecam. Zielona szkoła nie odbyła się z powodu COVID-19 a biuro nie chciało oddać wpłaconych zaliczek. Po wielu interwencjach zwrócili część. Własne problemy finansowe przerzucają na klientów i łamią do tego prawo. Nie tak powinno wyglądać profesjonalne biuro.
Nie polecam syn pojechał na obóz w pokojach wilgoć do dzisiaj wszyscy kaszlą jedzenie też są zastrzeżenia Hotel DANA PALACE, Golden Sands, Varna 9007, Bulgaria,
Pojechałam na obóz do Albanii . Bardzo nie polecam wysyłania tam dzieci i nie mówię tutaj o atrakcjach czy nawet o standardzie pokoi ( chociaż był bardzo niski pleśń, brak papieru toaletowego, nikt nie sprzątał łazienki i dopłata po wyjeździe za ręczniki 20 euro). Chodzi mi przede wszystkim o bezpieczeństwo. Po pierwsze w ramach atrakcji była zorganizowana dyskoteka, wszystko fajnie, tylko opiekunowie w ogóle nie pilnowali co się dzieje w ośrodku podczas zamkniętej dyskoteki, na dyskotekę dostali się lokalni mężczyźni. Którzy przystawiali się do młodych dziewczynek i dziewczyn. Dochodziło do tego, że oni później chodzili za dziewczynkami i chcieli je gdzieś zaciągnąć. Następnego dnia dosłownie prześladowali uczestniczki, które bały się wyjść poza lobby. Wychowawcy nie dość, że ich nie wyrzucili z dyskoteki lub w inny sposób nie zareagowali, to nie przejmowali się w ogóle sytuacją prześladowania. To była Albania obcy kraj i zwyczaje. Wielokrotnie dochodziło do sytuacji które groziły gwałtem bo opiekunowie nie potrafili dopilnować uczestników, albo inaczej nie byli zainteresowani ich pilnowaniem. Doszło nawet do sytuacji, jak jedna z uczestniczek koloni pijana tańczyła na jednym z stole. Czy opiekunowie to zauważyli? Na pewno nie zareagowali na taką sytuację. Dochodziło do wielu niebezpiecznych sytuacji które mogły się źle skończyć. Pojechałam tam aby odwiedzić inny kraj, ale ja po prostu cudem nie zostałam zgwałcona. Nie będę wdawać się w szczegóły do jakich skrajnych sytuacji doszło. Po prostu uprzedzam o niebezpieczeństwie.
Polecam. A nawet bardzo polecam. I polecam szczególnie.
Było Ok. Kolonie na Mazurach się udały, Ośrodek ładny.
Moje dziecko 2018 bylo w Kolobrzegu na koloni z tego biura,tragedia,porazka,najgorsi opiekunowie .Nie polecam,raj dla dzieci starszych bo swoboda ,dla malych tragedia.
Bardzo dobre biuro podróży. Opinie to chyba od konkurencji bo moja córka była 2 razy i bardzo zadowolona. Raz była w Polsce i raz w Hiszpanii. Dużo atrakcji a dobra cena. Opiekunowie mili i opiekuńczy a hotele zadbane. Polecam
Koszmarne jedzenie, zero atrakcji i brak nadzoru ze strony kierownictwa kolonii.
Pobyt w Albanii w dniach 9.08-21.08.2015r. Podróż z właścicielem biura w roli pilota. Zachowanie pilota poniżej wszelkiej krytyki. Nie będę wchodził w szczegóły powiem tylko, że w drodze powrotnej został nam "zafundowany" 3-godzinny postój na granicy węgierskiej ponieważ pilot z kierowcami przewozili zbyt dużą ilość alkoholu. Zero samokrytyki ze strony pilota i właściciela biura w jednej osobie. Rzeczywistość na miejscu w hotelu Grand daleko odbiegająca od oferty. Kłopoty z otrzymaniem ręczników, brak suszarek sprzątanie raz w czasie pobytu, walka o leżaki na plaży, które były w połowie uszkodzone. Śniadania w czasie pobytu codziennie takie same: kawałek sera, jajka, dżem, i trzy razy opiekane parówki. Podobno raz nam podano wędlinę ale nikt jej nie widział na oczy. Dodam tylko, że już w drodze powrotnej została napisana zbiorowa skarga do biura i Krajowej Izby Turystyki. Najbardziej żenujące jest to, że pilot i właściciel biura w jednej osobie na prośby wyjaśnienia pewnych spraw reagował odwracając się i odchodząc od uczestników wyjazdu. W autobusie zacytował słowa pewnego pisarza; "psom wolno szczekać na Boga" to chyba najlepiej obrazuje jaki stosunek miał do ludzi, którzy zapłacili za wypoczynek organizowany przez Skarpa Travel.
koszmarne jedzenie, brak atrakcji i przede wszystkim brak nadzoru nad uczestnikami kolonii - czternastolatki pod wpływem alkoholu wychodzące z ośrodka po 22 BEZ nadzoru dorosłych!!!
Moja córka i cztery koleżanki wróciły właśnie z kolonii z Kołobrzegu był na wyjeździe z biurem Szarpie Travel w Domu Rybaka mogę powiedzieć iż dziewczyny wróciły zadowolone ale bardzo głodne i rozczarowane nudą jaka była na wyjeździe. Wychowawcy byli ok ale niestety bez weny do jakich kolwiek pomysłów aby coś zorganizować. Oprócz trzech wycieczek na przemian była plaża i spacer po Kołobrzegu jeżeli ktoś szuka dobrej zabawy i dobrej organizacji to raczej nie tu. Co do jedzenia to porostu Tragedia na śniadanie i kolacje było wszystko wyliczone po jednym plasterku wędliny, sera jeden plasterek pomidora jedna kromka chleba po dżem były wyścigi kto pierwszy dobiegł ten miał. Na kolację po jednym małym naleśniczku lub na następnej kolacji jedno jajko. Dziewczyny musiały same kupować sobie jedzenie. Pomimo interwencji wychowawców w kwestii jedzenia nic się nie zmieniło do samego końca. Uważam, że jak na koszt 1600,00PLN to o wiele za mało.
Szarpie Travel to jeden z największych organizatorów wypoczynku dzieci i młodzieży. W organizowanych rzez biuro koloniach i obozach uczestniczy rocznie blisko 10 000 osób. Profesjonalna kadra i bezpieczeństwo klientów są dla biura priorytetowe, dlatego zespół Szarpie Travel tworzy kilkudziesięciu pracowników i blisko 200 wychowawców, kierowników kolonii i instruktorów.