Tygodniowe wakacje w Sharm El sheikh z biurem JoinUp zakupione przez wakacje.pl. Ogólna ocena dobra. Czegokolwiek Na temat biura można dowiedzieć się właściwie z opinii w internecie. Organizacja dość sprawna. Dobry kontakt z rezydentem w j. polskim. Natomiast olbrzymi minus za spotkanie z nim, mające na celu wciśnięcie wycieczek fakultatywnych. Niby niższe ceny dla klientów gdzie w hotelu wycieczki o wiele tańsze. Plus stwierdzenie, ze wszystkie inne organizacje są NIELEGALNE. Brzydko.
Tragedia. Rezydent poinformował mnie nie wracam do domu ,może za dwa dni. Farm się przy tym okropnie. Po awanturze jednak wróciłam, transfer przykładał 3 razy na niby prywatny bus. Straszył że jak się będę komuś skarżyć to nie wrócę do domu Na lotnisko pojechałam taksówka sama. Sprawę kieruje do Rzecznika praw. Izby turystyki itp... koszty które poniosłam na tel taxi itp prawie 700 zł. Zmuenili moje wakacje z 8 letnim dzieckiem w koszmar. Wakacje pl się wypielo. Mam screeny rozmów. Tragedia
Nie polecam. Dwa dni przed wylotem go Egiptu zmieniono nam hotel. Po wielu prośbach otrzymałam voucher na nową lokalizację. Po przylocie nie było nas na liście transferowej do hotelu, w hotelu też oczywiście wielkie zdziwienie, brak nas na liście gości. Rezydent to jakaś kpina, mówi tylko po ukraińsku. Nie zostawił nawet kontaktu do siebie, dzień przed wylotem sami w recepcji mamy dopytać się o godzinę transferu. Jego jedyne zadanie to sprzedaż wycieczek, jeżeli nic nie kupujesz to się obraża.
Hotel Jaz Aquaviwa w Hurgadzie w pełni zasługuje na 5 *. Jesteśmy bardzo zadowoleni. Po przylocie dostaliśmy nr.tel do naszego rezydenta z Join up , kontakt przez wathsap, Michał zawsze odbierał telefon,udzielał konkretnych informacji, odpisywał na SMS i przyjechał do hotelu kiedy poprosiłam o spotkanie. Byliśmy na wycieczce w Kairze wykupionej u niego-również polecam Join up, przewodnik bardzo dobrze mówił po Polsku .
Brak możliwości z rezydentem w Egipcie Sharm el sheikh. Nawet jak zadzwoniłam do niego to przerwał połączenie, a jak ponownie zadzwoniłam to mnie odrzucił Tragedia a chciałam zapytać o wylot z Egiptu, nie polecam tego rezydenta
Wylot do Egiptu, 7 dni. W ofercie wylot był o godz. 9:00 z Warszawy. Dwa dni przed podróżą wylot został zmieniony na godz. 20:00 z międzylondowaniem w Katowicach. Zamiast być w hotelu tego samego dnia po południu dotarliśmy dnia nastepnego o 5 nad ranem. Po napisaniu reklamacji po dwóch dniach dostaęłm odpowiedź z propozycją rekompensaty połowy kwoty za utracony dzień. Zgodziłem się, natomist do tej pory rekompensata nie została wypłacona, nie odpowiadają na żadne wiadomości. Zgłaszam do UOKiK
Oszustwo, uważajcie na biuro Join Up. Odwołano nam wycieczkę do Marsa Alam na 8 dni przed wylotem bez podania konkretnego powodu ‼️ wszystko było opłacone we wrześniu 2024, to był ostatni wyjazd z biurem join up i z wakacje.pl ‼️ uważajcie żebyście nie zostali wyrolowani tak jak ja i moja rodzina ‼️ Napisali, ze nie mogą zrealizować wyjazdu ,,z przyczyn operacyjnych” Nikt do tej pory nie potrafi powiedzieć co tak naprawdę się stało ‼️ odsprzedano drożej komuś innemu ‼️ Jaz Maraya 3-10.11.2024
Oferta zgadzała się z opisem ale biuro całkowicie klapa ponieważ przy odlocie i przylocie nie było nas jak i dużej ilości gości na liście pokładowej i musieliśmy czekać ponad 2h w kolejce zanim to uzupełnią maskra myśleliśmy że nigdzie nie polecimy
Biuro niestety nie dorosło do europejskich standardów obsługi klienta. Książka w hotelu tylko po ukraińsku/ rosyjsku. Najpierw przesunęli wylot na 3h później- w tym odbiór z hotelu, po czym bez żadnej informacji w dniu wylotu okazało się, że wylot jest wcześniej. Wiem- godziny wylotu są niezależne od biura ale już informowanie klientów: jedźcie na lotnisko sami, autobus nie przyjedzie jest poniżej krytyki.
Po przeczytaniu opinii o tym biurze mieliśmy spore obawy przed wyjazdem. Wyjazd do Turcji odbył się bez żadnych problemów, przeloty, transfer bez opóźnień szybko i sprawnie. Hotel zgodny z opisem. Generalnie bez zarzutu od momentu zakupu do powrotu.
wyjazd bez komplikacji .dwie uwagi do biura 1 transfer na lotnisku 4 godz przed odlotem i 2 wycieczka do kanionu bardzo droga i nic za to polowa uczestnikow rosjan polowa polakow przewodnik mowil po (...) a po polsku tylko dzien dobry wiec duzy minus
Najgorsze dziadostwo w jakim kiedykolwiek latalam.Kupilam wczasy w innym hotelu.Dostalismy umowe na inny hotel o gorszym standardzie.tak sie podrozuje z Join Up!
Wszystko przebiegło sprawnie ,nie wiem skąd tyle negatywnych opinii.Rezydent był na każde "zawołanie"gdy dopadła zemsta faraona ,przywiózł tabletki,dzwonił,pisał,nic dodać nic ująć.
Byliśmy z tym biurem w Tunezji na początku października i nie mamy żadnych zastrzeżeń. Wszystko było ok polecam
Problem z bagażem na lotnisku w Turcji, przez co odjechał nasz transport a rezydentka powiedziała że bus czeka zawsze tylko do 35 min. To było powodem do wyłudzenia od nas 100 euro na kolejny bus. Nie wyraziliśmy zgody i powiedzieliśmy że czekamy chociażby do rana aż coś po nas przyjedzie….i stał się cud po 20 min….Nigdy więcej tego biura‼️W tej sytuacji z nami było kilka osób.
Nie mam pretensji o wczasy bo wiem na co się zdecydowałem ale o wycieczkę oferowaną przez przedstawiciela JoinUp p. Marcina który nam ludziom po 72 roku wcisnął wycieczkę dla młodych rozklekotanym jeepem po bezdrorzach. Całą drogę czuć było spaliny a na bezdrorzach tumany kurzu bo jechaliśmy jako 4ty jeep. Zachwalał nam jako najlepszą w komfortowym samochodzie. Cena obok w innym biurze byla 30 euro a nas skasowano 65 euro i choć w połowie składała się z Polaków nie było przewodnika Polskiego.
Był problem z bagażem na lotnisku a nasz transfer odjechał . Musieliśmy jechać prywatnym busem za 100€. Brak transportu zastępczego .
Biuro tragedia. Przyjechaliśmy na miejsce zakwaterowanie i zaproponowano nam pokoje w piwnicy...gdzie byliśmy dwie pary z dziećmi 2 i 3 lata ... W piwnicy syf i grzyb brak słów. Zrezygnowaliśmy z tego pokoju od razu i nie zaproponowano nam nic...musieliśmy czekać od 17 w holu by dostać o 2:30 w nocy pokój. Rezydent nic nie pomógł, napisaliśmy reklamacje i dziś mija termin na jej odpowiedź stąd już ten komentarz ponieważ nikt nie odpisuje.szkoda że tylko 500znakow bo opisałbym więcej tragedii
TRAGEDIA! Kupiliśmy wycieczkę 8-dniową, a na 2 dni przed wylotem przesunęli nam wylot na następny dzień, czyli z 8-dniowej wycieczki zrobiła się 7-dniowa. Pieniędzy nie chcą zwrócić , jedynie zapłacić jakieś śmieszne 82$ odszkodowania. Karygodne! Złodziejstwo! Sprawy nie odpuszczę, żeby ci złodzieje nie okradali kolejnych ludzi. Na dodatek na dzień przed powrotem do Polski, przesunęli wylot o godzinę do przodu, a na lotnisku okazało się, że samolot jest opóźniony o kolejną godzinę.
Dzień dobry, niestety nie polecam biura podróży JoinUp. Po przylocie do Tunezji czekaliśmy 2h w autobusach bo podobno biuro nie opłaciło naszych pobytów. Po wielu wysiłkach Pani która przyjmowała nas na lotnisku wyruszyliśmy do hotelu. Rezydent widmo- pani wmawiała nam że czekała na nas w lobby hotelu- żart 10 osób czekało 30 minut przed umówioną godziną spotkania. Brak informacji w hotelu o godzinie transportu na lotnisko! Omijać nie polecam !