Kontakt z biurem jest niewykonalny. Po przylocie już w trakcie destynacji, rezydentka Elżbieta nie odbierała telefonu. Nie było spotkania z rezydentem. Dzień przed wylotem otrzymujemy pół telefonu o zmianie lotu z Krakowa mamy zostać przekierowani do Wrocławia. Tak traktowani sa klienci, zero kontaktu jedynie informacje na ostatnią chwilę. Dodam że jeden uczestnik wycieczki to osoba z niepełnosprawnością ruchowa, co znacznie utrudnia zmianę transportu.
Wyjazd na Teneryfę na samym początku okazał się pasem nieszczęść! Rezydent odbiera tel tylko do 22.00. Potem kontaktu zero. Wiadomosci na whats up odczytuje rano...Pod drugim nr tel odbiera zona rezydenta, ktora nie ejst upowazniona ani kompetentna.Telefon alarmowy EXIM to automat...
Pani Dagmara jest postacią której nie ma ! W moim przypadku nie było to problemem niestety widziałem w hotelu starsze osoby które nie porozumiewają się w języku angielskim pozbawione na pastwę losu ! Zarówno po przyjeździe do hotelu jak i w dniu wyjazdu nikt się nami nie zaopiekował a wsunięcie kartki pod drzwi z niejasnym tekstem o transferze na lotnisko które notabene się nie odbył było żenujące ! Proszę przestać oszukiwać ludzi !
Byliśmy na Malcie - hotel (...) rewelacja, opieka rezydentki ... delikatnie mówiąc skromna. Przestrzegam przed wycieczką jeepami na Gozo - totalna porażka!!! Polskojęzyczna "przewodniczka" jakby była tam za karę - jej opowieści polegały na: tutaj mieszkam, na zdjęcia mają państwo 15 minut, w tym miejscu można napić się soku z granatów i na tym koniec. Wracając statkiem cała grupa miała dokładnie te same odczucia: szkoda czasu i pieniędzy!!!
Biuro podrózy to porażka totalna , brak tranferu z hotelu do lotniska potwierdzony na miejscu telefonicznie , kazano nam jechać taxi za które zapłacilismy i mieli nam za to oddać jednakże po złożeniu reklamacji ją odrzucili bo transfer niby był na miejscu gdzie stalismy w miejscu wyznaczonym przez około godzine , wydzwanianie do biura oraz brak kontaktu z rezydentem to norma !!! , Wykupiliśmy także podczas pobytu wycieczke jednodniową która się nie odbyła oczywiście zero powiadomienia !
Exim Tours to porażka. Klient ma wartość do momentu zapłaty. Rezydent nie istnieje. Nigdy więcej tego biura. Odradzam
Chciałbym całkowicie przestrzec przed wakacjami z tym biurem podróży. Wielokrotnie zmieniają godziny lotów na niekorzyść (kilkanaście godzin!), co jest zgodne z ich regulaminem. ALE te przesunięcia wpływają na inny punkt regulaminu, który mówi, że PIERWSZY i OSTATNI dzień wycieczki jest na przeloty, a nie wypoczynek. ZA TO Z EXIM TOURS OTRZYMACIE RÓWNIEŻ DRUGI DZIEŃ WYCIECZKI ZA JAKI ZAPŁACLIŚCIE NA PRZELOT. PO REKLAMACJACH I ODWOŁANIACH OD NIEJ NIE MAJĄ SOBIE ABSOLUTNIE NIC DO ZARZUCENIA.
Bardzo nie polecam biura. Kupiłem wakacje przez pośrednika wakacje.pl. W drogę powrotną dokupiłem bagaż rejestrowany przez wakacje.pl. Dostałem 3 potwierdzenia zakupu. Na lotnisku okazało się, że go jednak nie mam zakupionego. Kontakt z wakacje.pl i exim tragiczne, prawie spóźniłem się na lot, zero wsparcia tylko każą czekać oddzwonią. Musiałem ponownie kupić na lotnisku. Decyzję co robić dostałem jak już byłem na samolocie. Zwrot dostałem 240zł a nie ile zapłaciłem na lotnisku. Nie polecam obu.
Wszytko jak najlepszym porządku. Wszystko dobrze zorganizowane. Polecam
Zakupu dokonaliśmy za pomocą wakacje.pl. Oferta w pełni zgodna z rzeczywistością.
Zdecydowanie polecamy to biuro podróży. W lutym polecieliśmy do Egiptu (Marsa Alam) na wycieczkę wykupioną w Exim Tours. Wszystkie informacje otrzymywaliśmy na czas, po tym jak dolecieliśmy na miejsce zostaliśmy bardzo sprawnie przejęci przez przedstawiciela biura, mówiącego perfekcyjnie po polsku. Spotkanie z rezydentem miało odbyć się w hotelowym lobby następnego dnia, ale nie zdecydowaliśmy się na nie pójść, bo wszystko było dla nas jasne. Podobnie w kwestii powrotu nie mamy zastrzeżeń :)
Nie polecam biura. Po zakupie przez posrednika wakacje.pl nic się nie da zmodyfikować. Wszelkie pytania przez pośrednika, odpowiedzi po długim oczekiwaniu. Ceny np bagażu wyższe niż u przewoźnika bezpośrednio przed lotem....
Mieliśmy Hotel Grand Kapitan Medi Spa w Ustroniu Morskim, a oferta biura podróży miała się nijak do rzeczywistości, zdjęcia hotelu z przed chyba 10 lat, opieka rezydenta żenująca, nasze obiekcje zostały w 100% zignorowane i nawet nie próbowano zabrać odpowiedzialności za to, że hotel wyglądał zupełnie inaczej, a na naszą prośbę reakcji uzyskaliśmy informacje, że możemy opuścić obiekt, ale nie uzyskamy żadnej rekompensaty lub zwrotu kosztów za niewykorzystany pobyt. Oszustwo !!!
Opieka rezydenta w Maladze żenująca. Ani razu nie pojawił się w hotelu-tylko sms. Goście 80+. Chcieli kupić wycieczki fakult. ale wobec braku oferty kupili u lokalsów . Nie otrzymali drukowanych kart pokładowych na powrót a rezydent nie pomógł - kazał im wysyłać maila do recepcji . To są starsi ludzie (80+) nie obsługujący urządzeń elektronicznych swobodnie, bez znajomości języka. Nie można zostawiać starszych bez opieki. Po co tam rezydent? Lepiej kupić lot+hotel samemu - wyjdzie taniej
Wszystko zgodnie z ofertą poza godzinami wylotu z Polski. W pierwotnej wersji wylot z Gdańska miał być w godzinach porannych. W trakcie rezerwacji zmieniono godziny wylotu na godziny wieczorne. W związku z powyższym czas pobytu na wyspie został skrócony o kilkanaście godzin. Pozostałe warunki oferty bez zmian. Dobra organizacja transferu do i z hotelu. Wysoki standard hotelu i dobre położenie. Ogólnie wszystko na plus. Mamy nadzieję, że wrócimy na Maltę jeszcze raz
ofertę zakupiliśmy za pośrednictwem wakacje.pl , hotel spełnił nasze oczekiwania ale na miejscu nawet nie poznaliśmy rezydenta EXim Tours . Pani Natalia nie pokazała się ani razu w hotelu, pierwsze spotkanie odwołane z powodu choroby ale byliśmy tam 10 dni. . W innym sprawach jak wyjazd z hotelu etc poprzez whatssapa skierowała nas do recepcji hotelowej . Dobrze, że nie mamy problemów językowych. Moje pytanie po co więc rezydent skoro nawet transfery załatwia hotel ?
Najgorsze wakacje w życiu nikt nic nie wie tylko numery podają żeby dzwonić i dalej nic. Maja ciebie w czterech literach wszędzie tylko pośrednicy. Dramat. Więcej stresu niż odpoczynku. Wchodzimy do hotelu a oni nam mówią że nie mamy tu rezerwacji. Dzwonimy wszędzie nikt nie odbiera. DRAMAT
Exim tours to biuro od którego nie uzyskałem żadnej pomocy, kiedy wyjazd nie poszedł zgodnie z planem / zostając sam na lotnisku bez lotu i czegokolwiek, dzwoniąc na numer alarmowy , usłyszałem jedynie że muszę poradzić sobie sam ! Poza tym biuro ma specjalnie „niedoprecyzowane” warunki oferty, z których dopiero później wynika że coś jest nie tak. Tak jak w moim przypadku, dopiero przed wylotem okazało się że lecę innymi linkami niż było to sugerowane i że na przesiadkę będę musiał czekać 8 h.
Oferta nie całkiem zgodna z rzeczywistością, również z winy Wakacje.pl. Niestety reklamacja odrzucona, bo została złożona zaraz po powrocie, a nie w trakcie. To jest niezgodne z prawem. Oczywiście, można iść do sądu, ale biuro jest nastawione na to że klient nie będzie dalej drążyć tematu.
Niekompetentni wysłali nas do zamkniętego hotelu a teraz uciekają od odpowiedzialności. Nie polecam i nigdy już nie skorzystam z ich oferty