Opinie o Atur

Możesz opowiedzieć coś o tej ofercie? Podziel się swoją opinią i pomóż innym znaleźć wymarzone wakacje!

Weryfikujemy opinie na podstawie adresu e-mail z rezerwacji. Sprawdzamy, czy pochodzą od osób, które skorzystały z naszej usługi.

Ocena rezydentów
5.9
Stosunek jakości do ceny
Zgodność ofetry z opisem
6.5

Wyświetlono 128 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
1.0

Biuro TRAGEDIA łącznie z rezydentką w Santa Sussana. Kierowca wysadził nas pod innym hotelem a ona mówi, że to nie jej wina. Spacer w upale po podróży po mieście w poszukiwaniu hotelu - bezcenny.

Paweł

Pobyt - Kwiecień 2024

Zakup oferty z biura ATUR przez stronę wakacje.pl. Nie polecam. Niedoinformowanie na temat bagażu, mail z informacją o bagażu był zatytuowany „dopłata do zaliczki” we wcześniejszych mailach brak informacji. Za dokupienie bagażu rejestrowanego doliczają 250 zł od osoby w jedną stronę, który w lini Ryanair kosztuje bezpośrednio 25€ jednak nie można samemu dokupić bo odprawę robi biuro podróży. Karty pokładowe są wysyłane bardzo późno w dzień poprzedzający wylot. Pan z biura Atur bardzo niemiły.

Zbigniew

Podziękowania za wpaniałe wakacje w Hiszpanii opieka rezydenta suuuper hotel starszy ale obsługa super, czysto wystrój OK. Jedzenie mega dobre. Polecam

rafał

Pobyt - Maj 2023

Biuro nie udziela żadnych informacji co do rezerwacji lotu zasłaniając się RODO. W hotel Aquapark na Korfu nie było rezydenta tylko pod nr telefonu -na szczęście sami zaplanowaliśmy sobie samochód i wycieczki. To był pierwszy i raczej ostatni wyjazd z tym biurem

Małgorzta

Pobyt - Kwiecień 2023

Podziękowania dla super pomoc i opiekę w sytuacji awaryjnej. Nie tylko Pani Martyna ale i Panie w centrali w Polsce wykazały się super wyrozumiałością pomimo nocnej pory. Organizacja wyjazdu, opis hotelu wszystko zgodne i na medal. Hotel Olympic w Hiszpanii w miejscu Caleja bardzo przestrony i duży wybór jedzenia. Wycieczka do Barcelona i do Tossa bardzo ciekawa i pełna informacji dzięki Panii Lidii. Polecam z całego serce. My zarezerwowaliśmy już wrześniowy wyjazd na Cypr. Oczywiście z Atur.

Pobyt - Kwiecień 2023

Skorzystaliśmy z oferty firmy Atur na Cypr do Pafos. Dzień przed wyjazdem okazało się że hotel który wybraliśmy jeszcze nie jest gotowy do sezonu dostaliśmy hotel o wyższym standardzie z 4* na 5* i było super, wszystko odbyło się bez zastrzeżeń, transfery na czas, dobry kontakt z p. Elizą rezydentką. Polecam

Pobyt - Luty 2023

Szczerze polecam! :) Byliśmy z tym biurem w hotelu Los Alamos w Benidorm (Hiszpania) pod lutym 2023. Wszystko zgodnie z ofertą. Pani rezydentka bardzo profesjonalnie i bardzo ciekawie opowiadała o lokalnych atrakcjach. Chętnie jeszcze skorzystamy z wyjazdu z tym biurem.

Pobyt - Październik 2022

Wybrałam ofertę wyjazdu na Korfu z biura Artur i jestem w pełni zadowolona. Opis oferty jest zgodny z rzeczywistością. Na lotnisku czekał Pan z tabliczką z moimi nazwiskiem, aby zawieźć nas pod sam hotel. Podobnie w drugą stronę, dwa dni przed wylotem otrzymaliśmy informację na kartce o której godzinie przyjedzie po nas kierowca i był on co do minuty. Wszystkie papiery związane z podróżą trafiały od razu do mnie na maila. Nasz pobyt nie wymagał interwencji u greckiej rezydentki. Polecam!

Tadek

Pobyt - Wrzesień 2022

Super wycieczka do Katalonii, wszystko sprawnie i konkretnie na czas. Na lotnisku czekała na nas pani Paulina, spędziliśmy niesamowity czas na wycieczkach z Lidką i Martyną, dziękujemy za opiekę, cenimy profesjonalizm i wiedzę. Pozdrawiamy serdecznie i już myślimy o wyjeździe z biurem, które dopiero poznaliśmy.

TeZet

Pobyt - Luty 2022

Bardzo udany urlop. Obsługa bdb. Wielkie podziękowania za wspaniałe wycieczki będąc w Kataloni.. Dzięki naszej rezydentce udane zwiedzanie Barcelony, Girony i Tossa de Mar. Dziękujemy Ci bardzo Marlena to był bardzo udany czas a dzięki Tobie było nam bardzo miło zwiedzać te miasta. Polecam.

Rafał

Pobyt - Luty 2022

Wyjazd do Hiszpanii. Wszystko bardzo dobrze zorganizowane.

Danuta Starosta

Pobyt - Październik 2021

Bylam w Hiszpani od 14 do 21.10.2021 z WAKACJE. PL i trafiłam na ofertę biura ATUR, trochę sie obawialam bo nie slyszalam o tym biurze... Mialam wykupiony pobyt w hotelu Dwo Sirius by Checkin w opcji ALL soft. Jechalam z koleżanką z zamiarem zwiedzenia chociaż... Barcelony. Na miejscu odebrala nas Rezydentka tego biura i okazalo sie ze oferuja też wycieczki, bylysmy w siodmym niebie... Skorzystalysmy z ochota z wycieczki do Barcelony, na Manserrat oczywiści też, do obiektu kultu katolików a przytym przecudne widoki z gór , wycieczka do muzem Salvadore Dalego też pozostawia niedosyt, wycieczka katamaranem do cudnego sredniowiecznego miasteczka Tossa de Mar z piekna architektura, twierdza i plażą zakochanych...oprocz tego bylysmy na pokazie tanca FLAMENCO i nie tylko... przy okazji skorzystalysmy z degustacji likerow, win oraz serow a także niezlych innych wyrobow hiszpanskich. Brakuje mi słów by opisać zaangazowanie rezydentki i jednoczesnie przewodnika i kierowcy p. Liddi Kopczynskiej... kompetentna, duzy zasob wiedzy o obiektach nam pokazywanych... wspanialy kierowca, przy tym wesoła i pelna entuzjamu... Na wycieczkach potrafiła stworzyc miłą atmosferę, pozatym opiekuncza i wrazliwa mloda kobieta.... Polecam z czystym sumieniem to biuro i tę rezydentkę... Ponieważ czas był ograniczony, nie weszlismy do wielu obiektow ale rozbudziło to naszą ciekawość by kiedyś tu powrócić i dalej zwiedzać.... A naprawdę jest tam co oglądać!!! Cudna Barcelona, piekna Girona, piekne wybrzeże podczas rejsu katamaranem... architektura i cuda Gaudiego : kamieniczki oraz Sagrada Familia.... MY z koleżanką TAM WROCIMY I BEDZIEMY KONTYNOWAC ZWIEDZANIE z tym biurem i tą wspaniałą rezydentką Lidią K. Dziekujemy p. Lidko... byla pani cudowna. Dana i Magda z Poznania

Pobyt - Październik 2021

Wakacje zamówiłam przez telefon, wszystko przebiegło sprawnie, dokumenty i potrzebne informacje jak i wszelkie przypomnienia zostały wysłane na maila, w razie pytań za każdym razem szybko dodzwoniłam się do obsługi klienta. Negatywne opinie przeczytałam dopiero po zamówieniu wakacji i dobrze ze tak się stało ponieważ pewnie po przeczytaniu ich wcześniej, nie poleciała bym z tego biura a byłby to wielki błąd ponieważ moje wakacje się udały. Polecam wakacje.pl i hotel Paradise Bay Resort na Malcie. Na pewno jeszcze skorzystam. Pozdrawiam

Pobyt - Wrzesień 2021

Pomimo negatywnych opinii o biurze podróży stwierdzam ze to najlepsze biuro z którym dotychczas byłam za granica .na pochwale zasługuje pani Lidia która była z nami od przylotu do Hiszpanii aż do odlotu . Wszystko zgodne z oferta . Polecam z czystym sumieniem i na pewno skorzystam z ofert biura

Franciszek Laskowski

Pobyt - Wrzesień 2021

Po przeczytaniu opinii o biurze byłem smutny po zakupieniu wycieczki do Hiszpanii. Okazało się , że biuro jest godne polecenia wszystko było super.

gmamal

Rezerwacja opłacona, potwierdzoną. Odwołana po kilku dniach z informacją, że hotel nie otworzy się na ten sezon (w sumie bym uwierzyła, gdyby nie to, że sezon trwał w najlepsze - był koniec czerwca). Próba wyjaśnienia czegokolwiek telefonicznie to jakiś żart, pani podniesionym głosem informuje, że nie połączy z działem, który odpowiada za reklamację, bo nie. Odsyła do wakacje.pl a wakacje.pl odpowiadają, że reklamacja jest bezzasadna, bo oni tylko posrednicza. Winny więc jest ten kto kupił, bo takie biura to trzeba omijać z daleka.

Olga

Pobyt - Grudzień 2020

Ja kupiłam przez wakacje.pl z biura podróży Atur. Dramat. Czekam jak głupia te 180 dni a teraz się dowiaduje (z internetu), że trzeba było złożyć wniosek do Funduszu Gwarancyjnego. Organizator złożył taki wniosek miesiąc wcześniej, ja nie zostałam o tym powiadomiona. Ponoć wniosek musi być identyczny jak ten który złożyło biuro podróżny. Nie mogę od nich uzyskać tych informacji! Dzwonię proszę, piszę mejle zarówno do Atur jak i wakacji.pl i nic. Atur ma zupełnie gdzieś( mówią, że skoro wykupiłam wycieczkę przez wakacje.pl to mam do nich kierować pytania) a wakacje.pl albo nie odpowiadają na pytania, albo nie na temat, albo podają co mejla sprzeczne informacje. Żałuję, że złożyłam wniosek do Funduszu Gwarancyjnego, jak tylko zostanie pozostawiony bez rozpatrzenia (a zostanie bo moje dane nie zgadzają się z danymi wniosku Atur), kieruję sprawę do sądu.

Pobyt - Wrzesień 2020

Miałem zarezerwowaną od października 2019 Hiszpanię na wrzesień 2020. Biuro w okresie pandemii trzymało do końca w niepewności. W sierpniu, widząc jak wraca pandemia na Costa Brava i zagrożone są loty do Hiszpanii (nie myliłem się), poprosiłem o zmianę destynacji i terminu. Biuro bez problemu przychyliło się do prośby i na początku września poleciałem do Bułgarii. Hotel zgodny z opisem, nawet o wiele lepszy. Na lotnisku odbiór przez rezydenta. Po przyjeździe do hotelu i wręczeniu vouchera recepcjonistka stwierdziła, że nie ma nas w systemie ani zgłoszeniu z biura. Mimo to zameldowała i wręczyła klucze. Widać potem rozwiązano tę sprawę, bo nie spędziliśmy tygodnia na bruku. Na miejscu jedno spotkanie organizacyjne, poza tym kontakt telefoniczny. Na dzień przed wylotem w recepcji nie było moich kart pokładowych, po interwencji telefonicznej rezydentka obiecała wręczyć je przy transferze na lotnisko, co też się stało, tylko niepotrzebne nerwy. Oprócz tych niedociągnięć wszystko ok.

2.7
Jolanta

Pobyt - Wrzesień 2020

Należy omijać biuro szerokim łukiem. W razie kłopotów, na klienta nasyła się kancelarię prawną i koniec dyskusji.

Marek

Pobyt - Wrzesień 2020

Rezerwację na wyjazd do Hiszpanii w terminie 12.09. - 23.09. złożyłem w tym Biurze w styczniu 2020r. Sytuacja jako nastąpiła w związku z pandemią i wirusem COVID-19 a szczególnie z rozwojem zakażeń w Hiszpanii, zmusiła nas do rezygnacji z wyjazdu z dużym wyprzedzeniem. Biuro Podróży \"Atur\" przystąpiło natychmiast do ataku grożąc karami umownymi i odmową zwrotu wpłaconej zaliczki w kwocie 1580 zł. Pomimo Rozporządzenia R.M. art 47 ust. 2 o możliwości rezygnacji w przypadku zagrożenia występującego w miejscu docelowym lub problemach z przelotem, biuro to, z typowej chęci zysku i braku poszanowania klienta, do dnia dzisiejszego nie zwróciło wpłaconej zaliczki. Obecna sytuacja i tak uniemożliwiła by zrealizowanie tej podróży z powodu zawieszenia lotów do Hiszpanii.